Cookies med konfektrester: marcipan, chokolade og nougat

  • Cookies med marcipan, nougat og chokolade: brug din konfektrest

Cookies med marcipan, nougat og chokolade: brug din konfektrestJubii – jeg kan bage igen! Det brækkede kraveben er helet så meget, at jeg nu kan bage og bruge armen igen uden at jamre og klage. Jeg kan ting. Jeg kan f.eks. rydde op og tjekke køkkenskuffer og skabe og opdage ting der trænger til at blive brugt. Pudsigt nok – det holder resten af min familie ikke så meget øje med?

Jeg fandt en bøtte i køleskabet. Hov den var jo fyldt med konfekt-rester fra julen? De fine lidt store marcipan-juletræer, min søde datter lavede i julen, da alt var fyldt med kaos og smerter. Underligt nok blev de ikke spist alle, selvom de var overdådigt lækre, proppet med nougat og betrukket med et knækkende tykt lag chokolade.

Sådan ser de ud, min datters lækre marcipanjuletræer. En himmerigs mundfuld. En stor én 😉

Cookies med marcipan, nougat og chokolade: brug din konfektrestEn plan opstod hurtigt. De lækre juletræer kunne vel konverteres til helt nye lækre januar-cookies? Altså nougat, chokolade og marcipan i cookies går man jo aldrig fejl af vel?

Det krævede ikke lang betænkningstid. Snart var hakkekniven igang. Jeg har en MEGASTÆRK venstre arm nu, det går alligevel bedst med den 😉2015-01-24 11.48.50

Hvis du også har konfektrester på lager, er det helt perfekt, hvis ikke kan du sagtens bage disse cookies ved at bruge friske ingredienser; marcipan, nougat, mandler, chokolade eller andet juleknas? (medmindre du har spist og udtømt alle dine lagre i julen?)

Bag gerne cookies’ene på alle andre tider af året også. Fyldet kan varieres i det uendelige jo?

Jeg målte ikke konfektresterne af, vil gætte på at der var ca. 150-200 gram? Brug mere eller mindre, afhængigt af hvor mange konfektrester du har. Jo mere, jo bedre, er det præcist nok? 😉

Cookies-grundopskriften er rigtig nem og du kan sagtens putte andet fyld i: tranebær, marsbar, hasselnødder, mandler, skumfiduser, peanuts?Cookies med marcipan, nougat og chokolade: brug din konfektrest

Her kommer opskriften på:

Sprøde cookies med konfektrester: marcipan, chokolade og nougat:

Cookies med konfektrester: marcipan, chokolade og nougat
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Cookies med konfektrester: marcipan, chokolade og nougat
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 50 stk
Det skal du bruge:
  • 125 gram smør
  • 100 gram sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 gram mel
  • 1 tsk. natron
  • 3 spsk sirup
  • Chokolade, marcipan, nougat - ca. 150-200 gram +/- - du bestemmer
Sådan gør du:
  1. Hak smørret i tern
  2. Tilsæt sukker og vaniljesukker og rør godt. Brug gerne din røremaskine
  3. Tilsæt æg og sirup og rør godt.
  4. Bland natron med mel og tilsæt
  5. Rør konfektresterne, eller andet fyld efter eget valg, i til sidst.
  6. Sæt små dejklatter på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to teskeer og lav god afstand. Mine blev lidt store. Jeg kan godt lide store kager 😉
  7. Bag cookies'ene 8-10 minutter v. 175 grader varmluft.
  8. Bagetiden afhænger af hvor store du laver dine cookies. Foretrækker du dine cookies helt gennemsprøde, skal de nok bage 10-12 minutter, men foretrækker du dem "english-style", hvor de er bløde midt i, så skal du nøjes med kortere bagetid.

2015-01-24 11.49.19Cookies med marcipan, nougat og chokolade: brug din konfektrest

Husk: Du kan altid bage dine cookies lidt længere tid, hvis du ikke synes de bliver sprøde nok efter afkøling.

Orv manner hvor blev det nogle lækre cookies! Jeg kan højt råbe til verden at det er ÅRETS mest lækre cookies – ja ja, jeg ved at året ikke er fuldendt endnu, men JA topcookies til dato!

At det så ovenikøbet er mega-god-samvittigheds-cookies, fordi man får brugt rester helt i stop-madspild-ånd, gør jo bare sagen endnu bedre?

Faktisk tænker jeg på, om du ville kunne knuse nogle af dine julesmåkager og putte i, hvis du altså stadigvæk har nogle tilbage? Du ville kunne give dine vaniljekranse nyt liv tænker jeg, måske med lidt lakridspulver tilsat eller tørret tranebær? Bare lige en idé?Cookies med marcipan, nougat og chokolade: brug din konfektrest

Ja ideerne pibler. Prøv at tjekke dine skuffer og skabe og se om du også har julerester der skal bruges? Hvad med lidt dadler og figner måske? Hvad med lidt brændte mandler?

JAAA skønt at kunne bage igen. Alle muligheder ligger åbne – småkageverdenen venter bare på at blive tilbageerobret! Jeg er klar! 😉

Måske du skal bruge søndagen på at bage en lille stabel cookies?

Det er ultranemme cookies, som du også sagtens kan lokke dine børn til at lave. Tænk hvis de kunne lave deres helt egen cookie-favorit? Har du M&M’s på lager? 😉
Cookies med marcipan, nougat og chokolade: brug din konfektrest

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Lærke 7. februar 2015 af 14:29- Svar

    Har lige bagt dem igen-igen … Fik den ide at give dem 5 korn groft salt som topping lige inden de gik i ovnen – det kan KLART anbefales 😀
    Knus fra en stor fan …..

    • Gitte Hansen 7. februar 2015 af 18:15- Svar

      Ja salt i cookies er et must og en ekstra trylleingrediens. Ekstra salt på toppen vil være godt tænker jeg også, tak for tippet du min medbagenørd. Håber alt vel i familien og at du er kommet godt i gang med arbejdet igen. 🙂
      Knus
      og kærlig hilsen
      Gitte

  2. Solvejg 24. januar 2015 af 22:40- Svar

    Win win win

    1 – julerester brugt
    2 – du kan igen bruge din arm
    3 – vi bliver igen beriget med dine dejlig opskrift

    • Gitte Hansen 24. januar 2015 af 22:46- Svar

      JAAAA – tredobbelt win! Årets første kageopskrift! Nu mangler vi bare lige at jeg kan bruge kameraet igen, men mon ikke det kommer snart. Jeg kan drikke af en tekop nu, med lidt hjælp, så mon ikke indenfor de nærmeste uger? SÅ SKØNT!
      Tak for din søde besked Solvejg 🙂
      Fortsat god weekend –
      Kærlig hilsen
      Gitte

Læg en kommentar