Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

  • Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostOh la la. En festfanfare gjalder i dag!

Bagenørden har lavet ikke mindre end:

Verdens bedste flødekartofler! …..

og så på en helt almindelige novemberkedelig gråvejrstirsdag 🙂

Sønnike plager tit om “RIGTIGE” flødekartofler, lavet med RIGTIG fløde. Ikke noget Milda-fløde-light-erstatning eller kaffefløde, eller hvad madmoren nu ellers kan finde på, når hun prøver at tænke lidt fedtreducering ind i billedet.Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostI dag var der ikke sparet på noget. Der blev brugt RIGELIGT med rigtigt fløde, der blev brugt rigeligt løg og hvidløg, og rigeligt ost. Ja det er vist ikke lige i dag vi skal tælle kalorier tror jeg. 😉

Øj hvor blev de lækre de flødekartofler! Cremede, velsmagende, velkrydrede. Oh la la! 🙂

Der bliver kartofler til MANGE ud af den portion jeg lavede idag med 3 kilo kartofler. Der er til 4 personer i 2-3 dage incl. frokostbøtter.Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost

Her kommer opskriften på Bagenørdens bedste

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost: 

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ost
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Slow food - simremad
Portioner: 10-12 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 kilo kartofler
  • ½ liter fløde
  • ½ liter mælk (jeg brugte skummetmælk)
  • ¼ l kaffefløde. (ja jeg sneg lidt i alligevel! 😉
  • 6 løg
  • 6 fed hvidløg
  • Evt. 1-2 peberfrugter i strimler
  • 200 gram revet ost
  • Rigeligt salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne
  2. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  3. Snit kartoflerne fint, gerne på en køkkenmaskine, hvis du er så heldig at have sådan én, så går det lynhurtigt.
  4. Snit løgene fint. Dette kan du også fint gøre i køkkenmaskinen.
  5. Fordel kartofler og i et ildfast fad. Min kartoffelportion rakte til to fade. Fadene skal max. fyldes ⅔.
  6. Pres hvidløg over kartoflerne og fordel godt. Tilsæt evt. peberfrugt i strimler (de giver en GOD smag!)
  7. Drys med friskkværnet peber og salt. Krydr godt!
  8. Hæld fløden og mælken over kartoflerne. Halvt af hver. Fadet skal ca. fyldes halvt med fløde/mælk.
  9. Fordel osten på toppen.
  10. Tildæk fadene med stanniol og bag/steg dem i ovnen v. 175 grader varmluft i 60-75 minutter. Kartoflerne er færdige, når de er møre, prik i dem for at mærke efter.
  11. Hvis du ikke tildækker med stanniol, kan du opleve at dine flødekartofler bliver tørre, og det er brandærgerligt hvis den gode fløde fordamper.
  12. Servér flødekartoflerne til en lækker culottesteg, til lækre steaks, til karbonader eller til hurtige frikadeller, som os i dag

DSC_1173Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostHer kan du se billedprocessen fra start til slut:

Bagenørdens bedste flødekartofler!

Skal vi være store i slaw’et, så kan vi vist roligt kalde dem Verdens Bedste Flødekartofler, hvis du spørger mig. 🙂

De var cremede, velsmagende, velkrydrede og så var de alligevel ikke så fede, selvom der var brugt rigtigt fløde. Jeg supplerede jo med lidt mælk og lidt kaffefløde, som du kan se. Jeg KAN altså ikke få mig til at bruge 1 liter piskefløde når jeg laver flødekartofler. Det er for voldsomt!Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostJeg kan snildt anbefale dig at lave disse flødekartofler, også som en hverdagsret. Det tog mig 1½ time, alt incl. og så har har vi mad til 2-3 dage incl. frokostbøtter. Frikadellerne kan du jo stege imens kartoflerne bliver færdige i ovnen. Flødekartoflerne vil også fint gå an hvis du får gæster, evt. med kogte bønner til og en god culotte?

Rigtige flødekartofler!

Behøver jeg sige, at sønnike fik julelys i øjnene? Altså det er jo svært at trække plusord ud af en teenager, man får jo allerhøjst til vrissende lyde, men altså, jeg så, at han tog 4 gange! FIRE! 🙂

Cremede flødekartofler med løg, hvidløg, peberfrugt og ostHåber du har haft en rigtig god tirsdag? Det har jeg. En travl, spændende dag på jobbet fyldt med udfordringer, en eftermiddags-lynklipning, en glad familie og lækkert mad. Lige om lidt venter dynerne og en god bog. Jeg læser Sofie Sarenbrant: Åbent hus. En svensk krimi, en af de bedre af denne forfatter.

Hvad skulle vi dog gøre uden bøger?! Ja, kan jeg sige andet?! 🙂

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Thomas 6. februar 2016 af 15:43- Svar

    Hejsa
    Super opskrift på flødekartofler. Lige en lille ting til opskriften – Du skriver at man skal tænde ovnen på 200 grader, men vælger længere nede i opskriften at sige 175 grader. Hvilken skal man holde sig til :).

    Mvh Thomas

    • Gitte Hansen 6. februar 2016 af 20:20- Svar

      Hej Thomas
      Ups, der fangede du mig da godt nok lige i en svipser. Jeg kan godt forstå du kom i tvivl. Jeg har skyndt mig at rette opskriften til. Kartoflerne skal have 175 grader varmluft og kan sagtens tage mere end 1½ time i ovnen. De bliver superlækre. Rigtig god fornøjelse med retten og god fornøjelse i køkkenet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Anja 1. februar 2016 af 19:31- Svar

    Hej.. ja så skulle de loge prøves de flødekartofler.. syntes de ser mega lækre ud.. men hold da op en skuffelse.. selv efter 80 min i ovnen var det bare tynd flydende mælkesovs.. ikke spor cremede eller noget ? hvad har jeg gjort galt… Har fulgt opskriften til punkt og prikke.. ?

    • Gitte Hansen 2. februar 2016 af 20:33- Svar

      Hej Anja
      Det er jeg da ked af. Øv da også. Hvis du bruger rigtigt piskefløde vil du opleve en mere cremet konsistens. Du kan også blande en smule kartoffelmel i fløden, det stivner og jævner også.
      Beklager du havde en dårlig oplevelse – måske vores ovne varmer forskelligt? Retten var en succes hjemme hos os. Op på hesten igen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Chresten Pedersen 27. november 2014 af 09:17- Svar

    Hej Gitte Hansen
    Din opskrift med flødekartofler ser rigtig tiltalende ud; men jeg er en enlig pensionist, så den egner sig ikke rigtig for mig, …
    medmindre – ja, det var egentlig det, jeg ville spørge om: Kan flødekartoflerne deles op i små portioner og fryses ned?
    MVH
    Chresten Pedersen

    • Gitte Hansen 27. november 2014 af 20:40- Svar

      Hej Chresten
      Tusind tak for din hilsen og dejligt du synes opskriften ser inspirerende ud. Du kan godt fryse flødekartoflerne, men de vil blive lidt melede i det. Du skal nok forsøge dig med en mindre portion, måske 1 kilo kartofler og 2½ dl. fløde og 2½ dl. mælk, 2 løg og 2 fed hvidløg? Så vil du kunne have kartofler nok til 2-3 dage. Det vil jeg nok anbefale dig at prøve med i stedet for. Prøv evt. at frys lidt af kartoflerne og se hvordan det går.
      Rigtig god fornøjelse med flødekartoflerne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar