Crumble med jordbær og rabarber – sommersød og lækker

  • Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækker

Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækkerForleden var der gæster i sommerhuset og vi spiste den lækreste sommerdessert på terrassen: en sød crumble med jordbær og rabarber, serveret med en god klat flødeskum til. Den nemmeste kage/dessert, som smager helt fortryllende af sol og sommersødme.

Der er brugt farin i dejen og det fungerer bare rigtigt godt til både jordbær og rabarber. Crumblen kræver ganske få ingredienser og jeg vil tro at du har dem alle på lager i dit køkken?

Har du hverken rabarber eller jordbær, kan al anden frugt sagtens bruges: blommer, æbler, pærer, nektariner?Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækkerSkal du nå at bage en crumble med jordbær, skal du vist være hurtig, for de synger på sidste vers nu her midt i juli. Kan du ikke opdrive jordbær, så kan crumblen fint laves med rabarber alene, eller med helt andre frugter/bær?

Jeg må hellere skynde mig med opskriften, så du kan komme i gang med bageriet 😉 Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækker

Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækker
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6 pers.
Det skal du bruge:
  • 500 gram rabarber
  • 100-200 gram jordbær
  • 100 gram sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 gram brun farin
  • 100 gram koldt smør
  • 150 gram mel
Sådan gør du:
  1. Vask og rens rabarber og jordbær. Skær rabarberstilkene i 1-2 cm stykker og halvér jordbærrene.
  2. Fordel frugten i et ildfast fad - mit målte ca. 25x30 cm. Et tærtefad kan også fint bruges.
  3. Bland vaniljesukker med sukkeret og drys det over bærrene.
  4. Bruger du bær fra frost, så vil de afgive meget væde. Bland derfor 1-2 spsk kartoffelmel i sukkeret, det vil opsuge væden.
  5. Lad frugt/bærrene trække i sukkeret imens du smuldrer dejen sammen.
  6. Skær smørret i små blokke og "smuldr" det sammen med farin og mel. Smuldr med fingrene, til smørret er godt opløst. Det bliver en smuldrende dej, porøs som rasp.
  7. Fordel dejen over rabarber/jordbærrene.
  8. Skal kagen ikke serveres straks, kan den sættes på køl, og bages senere. Den kan fint bage imens i spiser hovedretten, så er der lun dessert.
  9. Crumblen bages ca. 25-30 min. v. 150 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er sprød og gylden.
  10. Servér iskoldt flødeskum eller vaniljeis til

Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækkerCrumble er den nemmeste kage i verden at bage og denne opskrift kan du fint bruge som grundopskrift til alle crumblekager.

Jeg har eksperimenteret med farin i crumbler før, men mest til krydrede versioner med æbler og pærer. Det var noget dristigt til rabarber, tænkte jeg, men hvo intet vover, intet vinder. Crumblen var en stor succes og mine kaffegæster var glade. Brun farin har en særlig sødme og den passer altså godt til både jordbær og rabarber. Prøv det gerne 🙂

Lav rigeligt flødeskum til – en crumble kræver meget flødeskum. Vaniljeis til vil også være et hit.Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækkerEn crumble bliver også kaldt “smuldrekage” og det er så smart, for dejen skal bare “smuldres” på. En helt vild fotogen kage er det ikke, men smagen opvejer til gengæld. Den er fænomenal og det er så smart en kage, for den kræver få ingredienser og kan bages med din forhåndenværende frugt.

Brug gerne runkne æbler/pærer eller overmoden frugt også. En crumble er en oplagt “Stop madspilds-kage”. Jeg elsker crumble og har efterhånden prøvet utallige afskygninger – kig forbi det store crumble-udvalg på bloggen lige her  

Servér en crumble til kage- kaffe- eller dessertbord. Jeg er sikker på denne crumble vil være et hit hos dine gæster 🙂Crumble med jordbær og rabarber - sommersød og lækker

Rigtig god fornøjelse med bageriet og god sommer til dig 🙂

Mange hilsner Gitte

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Mette Haagensen 21. juli 2017 af 09:11- Svar

    Hæ – jeg læste lige opskriften igen – hvilket er en ræddi god ting. Så fik jeg nemlig svar på mit spørgsmål 😀

    Ha’ en dejlig weekend 😉

    • Gitte Hansen 21. juli 2017 af 22:11- Svar

      Hej Mette
      Ej hvor dejligt. Håber kagen smagte dig Mette 🙂
      Håber du har haft den skønneste sommer
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Mette Haagensen 20. juli 2017 af 12:35- Svar

    Uhm – den ser guffeliguf ud, Gitte 😉 Kan jeg evt. bruge frosne jordbær af egen avl?

    I så fald skal den nemlig bages på lørdag, hvor min far og min svoger kommer og hjælper med at skifte et vindue i stuen 🙂

    Ha’ en dejlig torsdag – og fortsat god ferie 🙂

    • Gitte Hansen 21. juli 2017 af 22:17- Svar

      Hej Mette
      Jeg kane se at du har fundet svar på dit spørgsmål – ja du kan fint bruge frosne bær.
      Håber kagen smagte dig og god strategi at kage-forkæle de to handymen – så får de jo endnu mere lyst til at komme forbi en anden gang 🙂
      Håber du har haft en skøn sommer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar