Dagens ret: Hamburgerkoteletter med kartofler og grønt

DSC_1911Altså man kan koge en hamburgerryg eller også  kan man prøve at skære den ud som koteletter, og stege skiverne sprøde i lidt smør.

Uhm! Fidusen ved at lave hamburgerkoteletter er:

  1. Det er hurtigere end at koge en hel hamburgerryg (tager ofte 1-1½ time)
  2. Det røgede kød smager fantastisk smørstegt!
  3. Det er en virkeligt nemt at trylle nemt og lækkert mad på den måde, selv på en hverdags-dag.

Servér hamburgerkoteletterne med f.eks. hasselback-kartofler, oliestegte gulerødder drysset med hvidløgssalt og lidt sauce (bearnaise/steaksauce ell. lign.)

DSC_1914

Til Dagens Ret: hamburgerkoteletter, hasselbackkartofler, og gulerødder skal du bruge: 

1 hamburgerryg skåret i skiver (der er nok til 2 dage)

1½-2 kg kartofler til hasselbagte kartofler. Skræl den dobbelte mængde kartofler, og kog den ene halvdel. Så er der kartofler nok til biksemad dagen efter

1 kilo gulerødder (til oliestegte gulerødder). Hvidløgssalt

Favoritsauce.

DSC_1912

Sådan laver du “Dagens Ret”:

Skræl kartoflerne, skær en dyb rille i dem, pens med olie og drys med salt. Sættes  i ovnen på ca 175 graderi ca. 1 time. Skræl gulerødderne, skær i både, dryp med lidt olie og drys med hvidløgsurtesalt. Gulerødderne sættes i ovnen samtidigt med kartoflerne. Brug varmluft når du varmer flere ting på samme tid

Når der er ½ time tilbage, begynder du at gøre koteletterne klar. Fjern nettet fra hamburgerryggen og skær i tynde skiver.

DSC_1885DSC_1887

Steg koteletterne ved middel/høj varme i 5-8 minutter på hver side (DSC_1890Alle koteletterne kan ikke være på panden på en gang, så tag koteletterne af efterhånden som de bliver færdige. Læg dem på et ildfast fad og opbévar fadet i ovnen indtil kartoflerne er færdige. . DSC_1894 Karfoflerne er færdige efter ca. en time. Du laver hasselback kartofler ved at halvere de største, pensle med olie og drysse med salt. De smager virkeligt SÅ meget lækrere end de kogte kartofler. Bare lige et tip. DSC_1905Så er der serveret.

Bagte gulerødder, hasselback kartofler, og en lækker røget hamburgerkotelet. Rimelig fornem onsdagsret her på matriklen, og nem, synes du ikke? 🙂
DSC_1906

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Bent Harding Kristensen 4. november 2014 af 21:32- Svar

    jeg skal have gæster på besøg i morgen og faldt lige over stegt hamburgerryg. Har aldrig hørt om det eller smagt det, Men det lyder rigtig godt og nemt – så det prøver jeg.
    I øvrigt det med nr. 1.000.000, hvad er det for noget.
    Jeg er ikke med på at blive gjort til grin…….

    • Gitte Hansen 5. november 2014 af 16:19- Svar

      Hej Bent
      Det glæder mig da at du har lyst til at prøve hamburgerkoteletterne. De bliver superlækre. Hvad mener du mon med nr. 1.000.000 og at du er bange for at blive gjort til grin? Jeg udstiller aldrig nogen og kunne da slet ikke finde på at gøre nogen til grin. Er det noget tekst i et indlæg eller hvad er det du har studset over?
      Skriv gerne lige igen, det er vist en misére vi lige må have udredt 🙂
      Med venlig hilsen
      Gitte

Læg en kommentar