Dampende suppe fra Mou med Verdens Bedste Brød

 

Sådan en sen travl dag med minus grader udenfor og isnende kulde i krop og sjæl, er der ikke noget så godt som hurtig Mou hønsekødssuppe med et godt brød til.

Arbejdsdagen var sen, men der var lagt planer fra morgenstunden. Der var taget dej fra af morgenens koldthævede portion dej, til langsom hævning på køkkenbordet.

Hjemme stod en boblende dej og hyggede sig til familien kom hjem igen, og hurtigt kunne smide en gryde (incl.låg) til opvarmning i ovnen på 275 grader. Gryden skal være rygende varm, gerne ½ time i ovnen, før dejen kommer i. Ellers hænger dejen fast. Verdens Bedste Brød er et grydebagt brød. Den er god nok. Et grydebagt brød er det bedste brød.

Dejen kommer i, bager ved buldrende varme (ovnen på max.) i 20 minutter, herefter låget af i 10 minutter. Så får du sådan et smukt brød som dette.

Et brød med den sprødeste skorpe og blødeste krumme. Med iskoldt smør på og dampende varm supper er det et HIMMELSK måltid!

Se her en anvisning på hvordan du bager Verdens Bedste Brød på bagenørdens maner, ved at tage en portion koldthævet dej fra af en grunddej. Denne opskrift er med soltørret tomat og krydderier, men det undlader du jo bare hvis du vil bage et “naturel” brød som her.

Jeg bager en kæmpe portion koldthævet dej ca. 1 gang om ugen og opbevarer den i køleskabet. Her kan jeg nemt tage en portion fra om morgen og lade den hæve på køkkenbordet. Opskriften finder du her

Et godt brød kan peppe færdigsuppe fra Mou op. Intet ondt ord sagt om Mou suppe. Overhovedet slet ikke. Lutter plus-ord. Når familien først kan påbegynde madlavningen klokken 18.30 redder suppe fra Mou dagen. Dampende varm hønsekødssuppe der kan tø familiens bundfrosne kroppe op.

Med et godt brød til er færdigsuppe en genial løsning en travl dag.

Bare lige et tip hvis du også har travle dage i december. 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar