Deep-pan pizza med bacon, serranoskinke og peberfrugtpesto

DSC_7188

Jeg har skrevet om dem før og gør det gerne igen. De lækre hurtigt og usædvanligt lækre pizzabrød / deep-pan-pizzaer.

Pizzaer hvor dejen er af en sådan konsistens, at den bare skal hældes ud på bagepladen. En dej der hverken skal æltes eller trilles. That’s me! Du

I weekenden lavde jeg to kæmpe pizzaer, denne gang med serranoskinke og bacon, hvidløgsdyp og peberfrugtpesto.

Dem er jeg da nødt til at dele med dig! DSC_7177

Opskriften kommer her  :

9 dl. koldt vand

50 gram gær

3 tsk sukker

1½ tsk salt

1 spsk citronsaft

1 kg tipo 00 mel eller almindeligt hvedemel (erstat gerne halvdelen med en grovere melsort f.eks. grahamsmel)

½ kg durumhvedemel (kan erstattes af fuldkornshvede eller alm. hvedemel)

3 dl. A38

Fyld : 1 glas peberfrugtpesto (anden pesto kan bruges),

Hvidløgsdyp: 1 dl. olivenolie, 6 fed hvidløg, 2 spsk. oregano, ½ spsk hvidløgspeber, 1 tsk groft salt,

Pizza 1: 2 pakker seranoskinke, 100 gram revet ost og cocktailtomater.

Pizza 2: 1 pakke bacon, 100 gram ost, cocktailtomater

Fremgangsmåde:

Gæren udrøres i de våde ingredienser. Salt og sukker tilsættes. Melet røres i. Skal kun lige røres til melet er opløst. Dejen er nem at røre ved håndkraft.

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

Dejen skal være dryppende som vist her. Du kan sagtens røre dejen i almindelig røreskål:

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

Når dejen er rørt, smøres den ud på bageplader beklædt med bagepapir. Brug en dejskraber, så går det lettest.

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

To kæmpe store pizzaer. Klargør nu  fyldet. Her ingredienserne til hvidløgsdyp:

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

skinkepizza pizzabrød med pesto og skinke pizzabrød med hvidløg pizzabrød pizza til madpakken pizza med skinke pesto og hvidløg pizza med pesto og skinke pizza pestopizza madbrød med skinke og pesto hvidløgsbrød med skinke hurtigt hvidløgsbrød med skinke i bradepande hurtige pizzaer deep pan pizza med skinke og pesto Pizzabrød med skinkestrimler, pesto og hvidløgsdyp

DSC_7147 Hvidløgsdyp smøres på pizzaerne før hævningen. Det gøres nemmest med en dejskraber.DSC_7148 Jeg valgte at bruge et glas peberfrugtpesto på dagens pizzaer. Pesto på pizzaer har jeg haft utallige succesoplevelser med, f.eks. denne hvor jeg brugte rød pesto af soltørrede tomater og bacon. 

DSC_7151 Jeg satte små skefulde pesto på pizzaerne og “trak” den ud med en dejspatel.

Snuppede lige en smagsprøve. Uhm god pesto! Det er flot at bruge et helt glas pesto på pizzaerne, men pesto er lige præcis sådan en smagsgiver som pizza har brug for. 2 kæmpe pizzaer, med mad til familien i to dage, så kan man også godt flotte sig lidt med fyldet 😉DSC_7152Stil nu pizzaerne ind i ovnen til hævning i 45 minutter på 50 grader eller på køkkenbordet i 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pynt herefter pizzaerne. Jeg dryssede revet ost på. 1 pakke til to pizzaer. Brug den ost du foretrækker og den mængde du synes. DSC_7162 Jeg brugte 2 pakker serranoskinke på den ene pizza.DSC_7164 Jeg proppede halve cocktailtomater ned mellem skinken. DSC_7165 Den anden pizza lagde jeg halve skiver baconskiver på og halve tomater også. DSC_7169 Det var det! Har du andet i dit køleskab/grøntsagsskuffe du synes vil kunne passe til, så eksperimentér gerne med fyld.

Pizzaerne skal bage ca. 20 minutter v. 200 grader varmluft. Kig til dem. Når de er sprøde, osten smeltet og skinke/bacon stegt er pizzaerne færdige.

Her pizzaen med serranoskinke. Uhm!DSC_7170 Her baconpizzaen. DSC_7171 Her et par “close-ups” af de lækre pizzaer. DSC_7179 Så er pizzaerne klar til servering. Du kan skære stykker med et pizzahjul eller klippe stykker med en stor saks. Det er nemmest. DSC_7184Manden var meget stolt af sin salat, så den skulle også lige foreviges. Jep han har hældt en hel bøtte majs på 😉
DSC_7192 Så er der pizzabuffet!

Behøver jeg sige, at der var teenagejubel i det lille hjem? 😉

Servér pizzaerne til din sultne familie, til børnefødselsdagen, til familiefesten, til buffetbordet, til klassearrangementet med fællesspisning, til skovturen?

DSC_7197

Mere inspiration

12 Kommentarer

  1. Anne 11. februar 2016 af 16:50- Svar

    Synes opskriften er lidt mangelfuld.
    Opskrift på den hvidløgsdip der ska ovenpå?!?
    Og min dej var dryppende perfekt efter 1kg tipo00 men efter der kom 500g alm hvedemel i var den da overhovedet ik flydende mer 🙁

    • Gitte Hansen 11. februar 2016 af 20:59- Svar

      Hej Anne
      Tak for din hilsen, beklager du synes opskriften var mangelfuld. Jeg håber pizzaen blev en succes alligevel og at du synes om smagen?
      Opskriften på hvidløgsdryp var nu anført, men jeg har markeret den lidt tydeligere med overskrift, så den er nemmere at finde i indlægget. Beklager du missede den
      Det undrer mig hvis du synes 1 kilo mel er nok til 9 dl væske? Konsistensen skal være som lind havregrød. Der kan være forskel på hvor meget melet er sammenpresset i poserne, så mængden kan variere. Som altid med brød/pizzaopskrifterne er melmængderne altid +/- nogen gange skal der bruges lidt mere, nogen gange lidt mindre. Det kan jo selvfølgelig være svært, når du ikke helt ved hvordan konsistensen skal være? Men altså denne dej skal være som lind havregrød 🙂
      Håber ikke du helt har mistet lysten til at lave denne type pizza – ønsker dig god fornøjelse i køkkenet fortsat
      Mange hilsner
      Gitte
      Jeg håber da du synes om pizzaerne?

  2. Emry Jo 6. februar 2016 af 17:51- Svar

    Kan man erstatte A38 med vand?

    • Gitte Hansen 6. februar 2016 af 20:15- Svar

      Hej Emry
      Jo det kan du sagtens, men tykmælk giver fugtighed som er godt. Du kan også bruge kærnemælk eller mælk. Vand er dog også fint 🙂
      Rigtig god fornøjelse med pizzaerne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Laila 4. marts 2014 af 16:27- Svar

    Tak for en fantastisk dejlig kilde til mad-inspiration.
    Mht. de på billedet lækre Depp pan pizzaer, skal der så ændres på tid og temperatur når det er en alm. ovn.
    Endnu en gang mange tak for dejlig inspiration.
    Mange hilsner Laila.

    • Gitte Hansen 4. marts 2014 af 20:11- Svar

      Hej Laila

      Tusind tak for dejlig feedback. Det luner en træt kvadret tirsdag aften 🙂
      Hvis du laver pizzaerne i en almindelig ovn, skal du bare lægge 25 grader oveni temperaturen og så kan du selvfølgelig kun bage en plade af gangen. Den bliver et hit den pizza!
      Skriv gerne lige igen om der er fuld tilfredshed ved middagsbordet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Hanne 13. august 2013 af 21:09- Svar

    🙂
    Altså som sand gærnarkoman og tilhænger af ovnmad generelt har “man” naturligvis TO ovne. Og når man i tillæg har 3 voksne papbørn incl. svigerbørn og to af egen avl, så har man også brug for kapaciteten.
    Fyldet var røget skinkemignon/syltet peberfrugt/jalapenos/krydret hakket okse på den ene halvdel og cocktailpølser og pepperoni på den anden halvdel – alt behørigt garneret med peberfrugt, majs og løg. Og så noget salat til. Med masser af hjemmeavlet tomat, både naturel og ovntørret. Ikke skidt.

    • Gitte Hansen 14. august 2013 af 22:13- Svar

      Uhm sikke da et festmåltid! Hvor lyder det bare lækkert. Jeg gad godt have været inviteret med til bords hos dig. Forstår godt de store unger ville have rester med hjem 😉

      Tusind tak for din feedback!

      Mange hilsner
      Gitte

  5. Hanne 12. august 2013 af 22:07- Svar

    1½ portion – jeg må le! 2½ portion lavede jeg, og der var en af “ungerne” der fik en frokost portion med hjem til i morgen. Resten er ligesom spist……så stor succes, også selvom jeg improviserede frit med det til rådighed værende udvalg af fyld.

    Venlig hilsen Hanne.

    • Gitte Hansen 13. august 2013 af 18:32- Svar

      Hej Hanne

      Hvor det glæder mig! Ja hvis vi havde været 12 (af min sultne families slags) havde jeg nok også skullet lave 2½ portion. 😉 Vi spiser som sagt 1 hel pizza, os 4 personer.
      Sig mig, hvordan fik du plads i ovnen og bageplader nok til alle de pizzaer?
      Godt at høre de var en succes! Hvad brugte du som fyld?
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Hanne 11. august 2013 af 21:25- Svar

    Hejsa.

    Jeg er vælding akut-inspireret da vi bliver 14 til pizza i morgen og jeg godt gider være fri for at ælte og rulle ud i det omfang….men er det rigtigt at de skal hæve af to omgange efter at dejen er landet på pladen.

    Tak for god underholdning iøvrigt!

    Venlig hilsen Hanne.

    • Gitte Hansen 12. august 2013 af 16:02- Svar

      Hejsa Hanne

      Tak for din søde hilsen 🙂

      Det er helt oplagt at bage disse pizzaer, de ser SÅ nemme.

      Dejen skal kun hæve en gang. 1 time fra den er hældt på pladen. Måske jeg ikke har fået det skrevet tydeligt nok?

      Rigtig god fornøjelse med dine pizzaer. Ved dog ikke om 2 pizzaer er nok til 14? 1 bradepandepizza er nok til min familie, når jeg laver 2 har vi til to dage.
      Måske du skal lave 1½ portion?

      Held og lykke med pizzaprojektet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar