DSC_1248

“Den du ved nok” – Chokoladekage med kokosglasur

Kender du mon den kage der hedder “Den du ved nok”?

Hvis ikke, kommer du til det nu.

Det er en LÆKKER chokoladekage med saftigt kaffe/chokolade/kokosglasur. En kage hvor der ikke er sparet på hverken sukker eller fedt. En kage hvor der er overflod af kalorier. En kage der bliver KÆMPE stor, så der er nok til en hel hær, en større familie, en børnefødselsdag, en kæmpe hoben kolleger?

Kagen er kendt i det ganske land som “Den du ved nok”. Så må det da være en god kage, når en kage kan “hænge ved” under det navn?

Kagen ser sådan ud :

Bunden er blød og saftig og toppingen ligeså. I bunden brugte jeg vanille cheasy istedet for mælk og det var en god idé!. Tykmælk/yoghurt er SÅ godt i bagværk, så det vil du ikke fortryde. Vanille cheasy er RIGTIGT godt. Giver saftighed og en god vanillesmag.

DSC_1254

Her kommer opskriften : 

Dej:
400 g. sukker
4 æg
3½ dl. mælk (jeg brugte vanille cheasy)
½ dl. kaffe (færdigbrygget)
450 g. mel
4 tsk. vaniljesukker.
4 spsk. Kakao
4 tsk. bagepulver
200 g. smeltet smør

Glasur (kan du godt lide meget af den gode topping kan du lave 1½-2 portion):
150 g. smeltet smør
7 spsk. kaffe (færdigbrygget)
4 spsk. Kakao
3 tsk. Vaniljesukker
100 g. kokosmel
375 g. flormelis

Fremgangsmåde : 

Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og skummende.
DSC_1232 De tørre ingredienser vendes rundt. DSC_1234 Brug meget gerne din røremaskine til langsomt at vende melen rundt i æggemassen. Dejen skal ikke piskes kraftigt her.

Se lige et kunstnerisk foto jeg har taget af min Kenwood røremaskine! Jeg ELSKER det foto. ELSKER min Kenwood og den kærlighed strømmer bare ud i det foto her :-)
DSC_1236Det er nu du tilsætter cheasy eller mælk, kaffe og smeltet smør. Dejen bliver tyk, lækker og chokoladecremet.DSC_1238bl.a. takket være denne…. :DSC_1239Dejen hældes i en smurt bradepande og kagen bages ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Prik i den med en strikkepind til sidst for at se om kagen har fået nok.

Imens kagen bager laver du glasuren.

Alle ingredienser hældes i en skål og varmes op i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Giv fuld effekt i 2 minutter af gangen og rør rundt efter hver gang.

Glasuren bliver tyk og cremet. DSC_1241 Når kagen er afkølet, smøres glasuren på. Brug evt. en dejskraber.

Jeg har ikke et billede af kagen i fuld format. Du må nøjes med disse små snapshots. Dem har jeg til gengæld mange af :-)
DSC_1248Bunden er jo en helt klassisk chokoladekage, men fyldet gør kagen lige lidt ekstra svampet. Kombinationen af kaffe og kokos og chokolade er også med til at gøre kagen til en vinderkage.  
DSC_1258 Jeg forstår godt at man omtaler den “Den du ved nok”. Den er en kageklassiker. En sikker succes.

Bag den næste gang du lover at tage en bradepandekage med til et eller andet. Men kagen er KÆMPESTOR. Den er tung og sød og man kan kun spise små stykker, så der er rigeligt til mange munde, hvis du bager en stor bradepandekage.

Hvis I ikke får spist hele kagen på én gang, kan kageresten sagtens fryses ned med glasur og hele molevitten.

God fornøjelse med din “Den du ved nok” eller måske vi skulle kalde den : Chokoladekage med kokos/kaffeglasur? Hvad synes du?DSC_1261

Mere inspiration

25 tanker om "“Den du ved nok” – Chokoladekage med kokosglasur"

 1. Du kunne også bare kalde den kakaodrømmekage. Det er jo samme opskrift som drømmekage, bare med kakao i også.

 2. Hejsa :)

  Ledte efter en kage, som jeg kan bage til min pige, der holder fødselsdag i børnehaven i morgen, og faldt over din opskrift :)

  Jeg bager i to mindre forme – mangler stor bradepande – og så kan jeg lave glasur med og uden kaffe.
  Serverer også madmuffins, og frugtspyd til børn og voksne på stuen…. men jeg er nu mest spændt på den lækre kage 😀

  1. Hej Vibeke

   Spændende – ej hvor bliver det godt at høre om projektet lykkes. Så super kreativ og produktiv du er.
   Rigtig god børnehave-fødselsdag. Uha man er så dejligt træt bagefter :-)
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Hej Gitte

  Når du skriver stor bradepande – mener du så ovnens bradepande? Altså en der er på størrelse med ovnen?

  Hilsen
  Randi

 4. Hej.
  Jeg faldt lige over din fine opskrift. Dog skal jeg bage den til en børnehave, så har du nogen ideer til hvordan jeg kan lave den uden kaffe? :)
  Mange hilsner fra Ammanda

  1. Hejsa
   Altså det nemmeste ville jo bare være at udelade kaffe i glasuren? Det kan du nemt. Tilsæt lidt ekstra vand i stedet. Ungerne vil være vilde med den :-)
   Rigtig god fornøjelse med kagen
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Er det rigtigt at kagen” du ved nok” ikke skal bages mere når glasurer er kommet på,jeg har ikke prøvet at bage den endnu men tænker at gøre det i morgen da den skal med til en foredragsaften .jeg har andre lignende opskrifter men da skal glasurer bages med den sidste tid.glæder mig til at prøve denne. Tak for dine gode opskrifter og gode ideer.hilsen Vibeke.

  1. Hej Vibeke
   Tusind tak for din søde hilsen – dejligt du synes om bloggen.
   Jo kagen skal ikke bages med efter der er kommet glasur på. Glasuren stivner når den afkøler og det er en RIGTIG lækker kage. Rigtig god fornøjelse med den og jeg håber du får en rigtig hyggelig foredragsaften :-)
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Hey, Jeg er netop igang med at bage denne kage, som jeg også husker fra min barndom. Jeg vil bare gøre dig opmærksom på, at der ikke står i opskriften, hvornår der skal kaffe og mælkeprodukt i.

  1. Ups sikke da en svipser. Godt du var vågen her. Du tilsætter kaffe og yoghurt/mælk når du tilsætter smeltet smør. Jeg har rettet opskriften til. Tusind tak fordi du gjorde mig opmærksom på fejlen. Håber kagen blev rigtig god – det er en syndig lækkerbisken :-)
   God fornøjelse i køkkenet fortsat
   Mange hilsner
   Gitte

 7. Min mand fik for mange år siden opskriften på denne kage dog uden kaffe i kagedejen, men kun i glasuren. Den hed dengang “Ninas kage” og har i mange år været “vores” kage i familien.

  1. Hej Anne Marie

   Ja denne kage er så lækker og den har vist huseret i mange familier i mange år i forskellige afskygninger. Jeg har fået den overleveret fra min søster, en tussegammel håndskrevet opskrift. Uhm. Lækker lækker kage, længe siden jeg har bagt den, måske jeg snart skulle bage den igen. Øv nu gjorde du mig jo lækkersulten 😉
   Tak for din hilsen.
   Mange hilsner
   Gitte

 8. Hejsa
  Har netop lavet kagen. Undrede mig over at glaseret var så utrolig tør. Så ser at andre steder bruger de 7 spsk kaffe, hvor du kun skriver 1?! Det må da være en fejl ?!?! :)

  1. Hej Carina
   Tusind tak! Det er en slåfejl og det er ret utroligt at ingen før har skrevet om den tørre glasur. Jeg skynder mig at rette det til. Øv også hvis der er mange der har lavet mislykkede kager p.g.a. den tastefejl.
   TAK for vågne læsere! :-)
   Mange hilsner
   Gitte

 9. Hej Gitte, denne kage lyder da som en drøm!! jeg er normalt “brød-bager” men er blevet dømt til at medbringe en bradepandekage til et kursus!!(mareridt).
  Spørgsmål: til hvor stor bradepande er denne din opskrift på “den du ved nok…..”. HJÆLP!!
  forårshilsen
  Gitte

  1. Hejsa Gitte

   Kagen vil være helt oplagt som kursuskage!

   Ja ups, jeg har jo lige glemt at skrive hvor stor formen skal være (det får jeg lige rettet). Denne opskrift rækker til en stor bradepande.
   Rigtig god fornøjelse. Tror bestemt at kagen vil vække jubel :-)
   Mange hilsner
   Gitte
   P.S.: Og kagen er en drøm. Nu vi er ved drømmene. Du kunne jo også overveje en drømmekage? Den bliver VIRKELIGT lækker? Bare søg på drømmekage i søgefeltet….
   Lad mig høre om dit kagebageprojekt. Jeg er sikker på at drømmene ender sødt og ikke som et mareridt 😉
   Mange hilsner
   Gitte

 10. Hej Gitte. Min kære lillesøster har bedt mig om at bage en kage for hende til klassen. Nu når det er tredjeårs HTX studerende, så har jeg set mig nødsaget til at bage en superlækker kage – her kommer du/din opskrift ind i billedet 😀 Jeg kan ikke helt finde ud af, hvornår mælken/yoghurten skal i dejen? Jeg ser frem til at dufte resultatet :)
  //Christine

  1. Hej Christine
   Tak for din søde hilsen. Denne kage vil være helt perfekt til sultne HTX-studerende. Mælk/yoghurt putter du i når du har blandet de tørre ingredienser. Rigtig god fornøjelse og skriv gerne lige om kage-projektet lykkes. Det håber jeg :-)
   Mange hilsen
   Gitte

 11. Hej Gitte .
  Jeg har lige købt en livsstilsbog af Sif Orellana: gartnerinden og lykkesmeden. Der er en fantastisk opskrift på en gulerodskage som jeg synes du skulle prøve. : 300 g revne gulerødder, 1 revet æble, 200 g rørsukker, 2 store æg, 2 æggehvider, 300 g hvedemel 1 dl akacie honning, 1 dl yoghurt naturel 0,5 ( jeg brugte ylette) 1/2 tsk salt, 1 spsk bagepulver, 1 tsk natron, 1 tsk stødt nellike, 1tsk stødt ingefær, 1 tsk kardemomme, 1 spsk stødt kanel, evt. 50 g grofthakkede Valnødder, LAKRIDSGLASUR: 150 g flormelis, 1 tsk lakridspulver lidt kogende vand. ( glasuren tog jeg på slum – gerne med ekstra lakrids) det hele blandes sammen på en røremaskine. Tænker du har en sådan. Hi hi bagekone :-) bages ved 180 c i 1 time. Kagen er bedst dagen efter, der kommer smagen frem fra alle krydderierne. Kærlige tanker fra Nina, Ebeltoft.

  1. Uhm Nina! Hvor lyder den bare lækker den kage! Tak for din søde hilsen og tak fordi du tænker på mig. Den lyder da bare lækker den opskriftbog, måske jeg skulle investere i den? :-)
   Lige en kage efter min smag. Elsker kager hvor surmælksprodukter bliver brugt som erstatning for fedtstof og kager med krydderier. Uhm.
   Hyggeligt at du har lyst til at kigge med og dejligt at høre fra dig. :-)
   Håber I har det godt i Ebeltoft alle mand.
   Kærlig hilsen fra Gitte og Co.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *