Den du ved nok kage. Uhm kender du mon den populære bradepande kage? Hvis ikke,s så kommer du til det nu.
“Den du ved nok” er en svampet og lækker chokoladekage med kokosglasur med kaffesmag.
En kage hvor der ikke er sparet på hverken sukker eller fedt. En overdådig kage, der smager skønt!
Kagen bliver en KÆMPE stor bradepandekage. Der vil være kage nok til en masse mennesker. En større familie, en børnefødselsdag, en kæmpe hoben kolleger?
Dagens chokoladekage er kendt i det ganske land som “Den du ved nok”-kagen.
Så må det da være en god kage, når en kage kan “hænge ved” under det navn? Det er det også – en vaskeægte kage klassiker, der er overleveret igennem generationer. Det er de bedste kager, der går i arv.
Chokoladekagen kaldes også i dag for chokolade drømmekage, for det er nemlig lige dét den er: en drømmekage bare i en chokolade variant.
Glæd dig til kagen. Især kaffe/kokos-toppingen er skøn. Hvis du er fan af ekstra topping, så lav du endelig gerne 1½ portion.
En meget nem kage. Du får opskriften på den lækre chokoladekage lige her:
Den du ved nok kage. Få opskriften på en lækker chokoladekage med kaffe kokos glasur
Ingredienser
Chokoladekage dej:
- 400 g. sukker
- 4 æg
- 450 g. mel
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. kakao usødet bagekakao
- 4 tsk. bagepulver
- 3½ dl. mælk appelsinsaft/tykmælk/skyr/ymer ell. lign. kan også bruges
- ½ dl. kold kaffe kan erstattes med mælk/appelsinsaft el. lign.
- 200 g. smeltet smør
Kokosglasur:
- 150 g. smeltet smør
- 7 spsk. kold kaffe mælk/kærnemælk/appelsinsaft /kakaomælk/vand kan bruges
- 4 spsk. kakao usødet bagekakao
- 3 tsk. vaniljesukker
- 100 g. kokosmel
- 375 g. flormelis
Sådan gør du
Chokoladekage dej:
- Æg, sukker og vanillesukker piskes tykt og skummende.
- Bland de tørre ingredienser og sigt dem i dejen. Vend dejen forsigtigt med dejskraber. Tilsæt smeltet smør og mælk/kaffe. Dejen bliver tyk, lækker og chokoladecremet
- Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 30x40 cm)
- Bag kagen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 25-30 minutter. Bag den ikke for længe. Prik i kagen med en strikkepind/gaffel for at se om kagen har fået nok. Rør kokosglasuren imens kagen bager.
Kokosglasur:
- Hæld alle ingredienser i en skål og rør glasuren sammen. Lun den evt. ½ minut i mikroovnen, så bliver den nemmere at røre. Kan også lunes i gryde. Glasuren bliver tyk og cremet.
- Smør glasuren på, når kagen er afkølet. Brug evt. en dejskraber eller en paletkniv.
- Du kan skære stykker af kagen, når glasuren af afkølet lidt.
Noter
Kan du godt lide meget topping på kagen, kan du fordoble mængden af kokosglasur
Ønsker du en kraftigere kaffesmag, så kan du bruge 2 dl kaffe og 2 dl mælk i stedetKan laves uden kaffe i dejen, men med 4 dl mælk/tykmælk/appelsinsaft i stedet
Kagen kan også bages som muffins, få en god opskrift herEn lækker chokoladekage med kokoskage – chokolade drømmekage i bradepande
Chokoladekagebunden er blød, saftig og toppingen ligeså. I bunden brugte jeg vanilje cheasy, istedet for mælk, og det var en god idé.
Tykmælk/yoghurt er SÅ godt i bagværk, bare lige et tip til dig. Det giver saftighed og en god vaniljesmag.
Har du det ikke på lager, så kan mælk/kærnemælk, appelsinsaft/kakaomælk el. lign. sagtens bruges.
Du kan også erstatte noget af mælken med mere kaffe, hvis du ønsker en kraftigere kaffesmag?
Kan man udelade kaffe i Den du ved nok kagen?
Jeps det kan du sagtens. Kaffe kan fint erstattes med nogle af de ovennnævnte forslag. Kagen smager dog slet ikke kraftigt af kaffe, så bare brug kaffe, også selvom du ellers er tedrikker.
Børn vil også elske kagen selvom der er kaffe i.
Kagedejen bliver SÅ lækker og hvis man er heldig, kan man få lov til at slikke skålen.
Bunden er jo en helt klassisk chokoladekage, men kokosglasuren gør kagen ekstra svampet og skøn. Den er saftig og svampet i dagevis. “Den du ved nok” kagen er en kageklassiker. En sikker succes.
Prøv du bare Den du ved nok – chokoladekage drømmekagen.
Bag den næste gang du lover at tage en bradepandekage med under armen til dine kolleger, i skole eller til vejfesten.
Men kagen bliver KÆMPESTOR. Den er tung og sød og man kan kun spise små stykke, så den rækker langt.
Du vil have kage nok til mange lækkersultne munde munde, hvis du bager denne store bradepandekage.
Hvis I ikke får spist hele kagen på én gang, kan kageresten sagtens fryses ned med glasur og hele molevitten.
God fornøjelse med den lækre chokoladekage til dig.
Få flere gode opskrifter på bradepandekager her.
Få flere opskrifter på chokoladekager i bradepande her:
1.
2.
3.
4.
5.
og flere lækre chokoladekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
Hej
Kan man bruge creme fraiche eller skyr naturel i kagen? 🤔
Dengang jeg var i lære som bager i 1996 blev den kaldt “Jørgen Larsen kagen”
Vi har IKKE varmlufts-ovn 🙁 Hvor mange grader og hvor længe skal den have i almindelig ovn?
Hej. Jeg vil bage kagen idag, den skal dog først spises imorgen. Skal den overnatte på køkkenbordet eller køleskabet? Den skal jo helst ikke blive tør og træls når den skal spises imorgen ?
Du kunne også bare kalde den kakaodrømmekage. Det er jo samme opskrift som drømmekage, bare med kakao i også.
Hejsa 🙂
Ledte efter en kage, som jeg kan bage til min pige, der holder fødselsdag i børnehaven i morgen, og faldt over din opskrift 🙂
Jeg bager i to mindre forme – mangler stor bradepande – og så kan jeg lave glasur med og uden kaffe.
Serverer også madmuffins, og frugtspyd til børn og voksne på stuen…. men jeg er nu mest spændt på den lækre kage 😀
Hej Gitte
Når du skriver stor bradepande – mener du så ovnens bradepande? Altså en der er på størrelse med ovnen?
Hilsen
Randi
Hej.
Jeg faldt lige over din fine opskrift. Dog skal jeg bage den til en børnehave, så har du nogen ideer til hvordan jeg kan lave den uden kaffe? 🙂
Mange hilsner fra Ammanda
Er det rigtigt at kagen” du ved nok” ikke skal bages mere når glasurer er kommet på,jeg har ikke prøvet at bage den endnu men tænker at gøre det i morgen da den skal med til en foredragsaften .jeg har andre lignende opskrifter men da skal glasurer bages med den sidste tid.glæder mig til at prøve denne. Tak for dine gode opskrifter og gode ideer.hilsen Vibeke.
Hey, Jeg er netop igang med at bage denne kage, som jeg også husker fra min barndom. Jeg vil bare gøre dig opmærksom på, at der ikke står i opskriften, hvornår der skal kaffe og mælkeprodukt i.
Min mand fik for mange år siden opskriften på denne kage dog uden kaffe i kagedejen, men kun i glasuren. Den hed dengang “Ninas kage” og har i mange år været “vores” kage i familien.
Hejsa
Har netop lavet kagen. Undrede mig over at glaseret var så utrolig tør. Så ser at andre steder bruger de 7 spsk kaffe, hvor du kun skriver 1?! Det må da være en fejl ?!?! 🙂
Har jeg forstået rigtigt at det er Cheasy vanille YOUGHURT du bruger istedet for mælken?
Hej Gitte, denne kage lyder da som en drøm!! jeg er normalt “brød-bager” men er blevet dømt til at medbringe en bradepandekage til et kursus!!(mareridt).
Spørgsmål: til hvor stor bradepande er denne din opskrift på “den du ved nok…..”. HJÆLP!!
forårshilsen
Gitte
Hej Gitte. Min kære lillesøster har bedt mig om at bage en kage for hende til klassen. Nu når det er tredjeårs HTX studerende, så har jeg set mig nødsaget til at bage en superlækker kage – her kommer du/din opskrift ind i billedet 😀 Jeg kan ikke helt finde ud af, hvornår mælken/yoghurten skal i dejen? Jeg ser frem til at dufte resultatet 🙂
//Christine
Hej Gitte . Jeg har lige købt en livsstilsbog af Sif Orellana: gartnerinden og lykkesmeden. Der er en fantastisk opskrift på en gulerodskage som jeg synes du skulle prøve. : 300 g revne gulerødder, 1 revet æble, 200 g rørsukker, 2 store æg, 2 æggehvider, 300 g hvedemel 1 dl akacie honning, 1 dl yoghurt naturel 0,5 ( jeg brugte ylette) 1/2 tsk salt, 1 spsk bagepulver, 1 tsk natron, 1 tsk stødt nellike, 1tsk stødt ingefær, 1 tsk kardemomme, 1 spsk stødt kanel, evt. 50 g grofthakkede Valnødder, LAKRIDSGLASUR: 150 g flormelis, 1 tsk lakridspulver lidt kogende vand. (… Læs mere »