Den insisterende fredagskylling ender som paprikakylling i gryde

DSC_1863Den insisterende fredagskylling er MEGET insisterende her i huset. Igen i dag så jeg mig besejret af grillkyllingen, drysset med salt og paprika og de evindelige pommes frites. Ikke noget dårligt måltid, slet ikke med ovnbagt grønt og Løgismose aioli.

Men hvilken kylling er det så du skal høre om i dag?? Det er såmænd en fredagskylling der blev så meget forvandlet, at den her i huset var nødt til at blive serveret en lørdag! 😉

Ja du læste rigtigt. Vi spiste fredagskyllingen en lørdag. Så kan mine børn ikke tillade sig at brokke sig over den bliver serveret i en anden form vel? 😉DSC_1865

Vi spiste grydestegt kylling i paprikasauce og opskriften kommer her:

Den insisterende fredagskylling ender som paprikakylling i gryde
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Den insisterende fredagskylling ender som paprikakylling i gryde
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Slow food - simremad
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1-1,5 kg kylling f.eks. 4 kyllingelår med rygben
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 3 løg i tern
  • 5 fed hvidløg
  • 1 ds. tomatkoncentrat
  • 1 ds. flåede tomater
  • 2 glas champignon (incl. væde)/ell. 1 bakke friske
  • ½ ltr. kogende vand
  • 1 Milda fløde light (eller alm. fløde).
  • 3 spsk. paprika, Salt/peber.
Sådan gør du:
  1. Start med at skær løgene i tern
  2. Svits kyllingelårene og krydr rigeligt med salt og paprika
  3. Tag kyllingelårene af panden og læg dem i en stor stegegryde. Drys med rigeligt paprika.
  4. Svits herefter løg, hvidløg, champignon (gem vandet) og bouillonterninger på panden og hæld blandingen over kyllingerne.
  5. Kog panden af med vandet og hæld det i gryden. Husk også væden fra dine champignonglas, medmindre du bruger friske.
  6. Tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater og stegeskyen fra panden.
  7. Lad nu retten simre i 45-60 minutter (afhængig af hvor store dine kyllingestykker er).
  8. Tilsæt herefter Milda fløde og jævn saucen med maizena. Det kan godt lade sig gøre at røre forsigtigt rundt i kyllingestykkerne imens du jævner saucen.
  9. Server retten med ris og en frisk bønnesalat til.

 DSC_1830DSC_1832 DSC_1834DSC_1843Server retten med ris og en frisk bønnesalat til.

Kyllingen er så mør, at den “falder fra hinanden” og skindet bliver blødt. Jeg fiskede noget af skindet op fra saucen. Tjek din kylling undervejs. Foretrækker du kylling med mere fast struktur, så giv den knap så lang tid. Kylling skal jo bare være helt gennemstegt/gennemkogt, bare du er obs på det.  DSC_1863Saucen blev lækker og kyllingen saftig. En lækker ret. Passer perfekt til ris.

Engang lavede jeg en paprikakylling med baconstykker i, det glemte jeg denne gang, men baconen giver en rigtig god smag. Så det husker vi lige næste fredag….eller øh lørdag eller hvad det nu bliver til  🙂DSC_1866

Mere inspiration

Læg en kommentar