Paprikakylling. Uhm i dag får du opskriften på en lækker opskrift på kyllingelår i flødesovs – tilberedt i gryde.
Den insisterende fredagskylling er meget insisterende her i huset.
Vi har i hundrede år, imens børnene var små, spist kylling om fredagen serveret som grillkylling med pommes frites til.
Ikke noget dårligt måltid, slet ikke hvis der serveres lækre grøntsager og aioli til.
Men hvilken kylling er det så du skal høre om i dag??
Det er såmænd en fredagskylling der blev forvandlet så meget, at vi var nødt til at servere den en lørdag. Halløj en lækkerbisken! 😉
Kyllingen blev serveret som grydestegt paprikakylling i en lækker flødesovs med og opskriften får du lige her.
Paprikakylling er en rigtig god klassiker i de danske køkkener. En populær ret, hos både store og små.
Retten kan laves i stegegryde, men du kan også sagtens lave den i fad i ovnen.
Har du en slow cooker/crock pot er den også oplagt at bruge. Bare spring på 🙂
Retten kan serveres med pasta eller ris og den er nem og hurtig at lave som aftensmad, selv på en travl hverdag.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Paprikakylling i gryde med flødesovs – få en god nem, lækker opskrift hér
Ingredienser
- 1-1,5 kg kylling f.eks. 4 kyllingelår med rygben retten kan også laves med kyllingefilet/kyllingeinderfilet/kalkunkød eller svinekød i tern
- 2 hønsebouillonterninger
- 3 løg i tern
- 5 fed hvidløg
- 140 gram tomatkoncentrat en stor dåse
- 1 ds. flåede tomater
- 500 gram champignon eller 2 glas
- ½ liter kogende vand
- 2½ dl fløde gerne kaffefløde eller Milda
- 3 spsk. paprika Salt/peber.
- Maizena jævning
- 125 gram bacon i skiver klippet i små stykker
Sådan gør du
- Start med at skær løgene i tern. Tilsæt evt. bacon.
- Svits kyllingelårene på en pande og krydr rigeligt med salt og paprika
- Tag kyllingelårene af panden og læg dem i en stor stegegryde. Drys med rigeligt paprika.
- Svits herefter løg, hvidløg, champignon og bouillonterninger på panden. Bouillonterningerne skal bare svitses med. Hæld blandingen over kyllingestykkerne.
- Kog panden af med vandet og hæld det i gryden. Husk også væden fra dine champignonglas, medmindre du bruger friske.
- Tilsæt tomatkoncentrat, flåede tomater og stegeskyen fra panden.
- Læg låg på gryden og lad nu retten simre i 45-60 minutter (afhængig af hvor store dine kyllingestykker er). Retten kan også laves i et tildækket fad i ovnen.
- Tilsæt herefter fløde og jævn saucen med Maizena. Det kan godt lade sig gøre at røre forsigtigt rundt i gryden imens du jævner saucen. Smag til
- Server retten med ris og en god salat til f.eks. bønnesalat.
Noter
Grydestegt paprikakylling – en nem og lækker ret med kyllingelår i gryde
Server retten med ris og gerne en lækker bønnesalat med tomater til.
Kyllingen er så mør, at den “falder fra hinanden” og skindet bliver blødt.
Jeg fiskede noget af skindet op fra saucen, gør du også gerne det, hvis du synes
Saucen blev lækker og kyllingen saftig. En lækker ret. Passer perfekt til ris.
Engang lavede jeg en paprikakylling med baconstykker i, det glemte jeg denne gang, men baconen giver en rigtig god smag.
Så det husker vi lige næste fredag….eller øh lørdag eller hvad det nu bliver til 🙂