Drømmekage fra Brovst med marcipan og vaniljeskyr

  • Drømmekage fra Brovst med marcipan - sød og særligt syndig

DSC_1153Jeg graver mig langsomt igennem opskriftarkivet imens jeg sidder hér uvirksomt hen med  mit brækkede kraveben.

ÅH hvor er det dog slemt at finde opskriften og billeder frem af denne lækre drømmekage fra Brovst med…..MARCIPAN!  Øj hvor er det strengt at se så fristende fotos når man sidder her uden at kunne bage. Ja mig der ikke engang kan åbne de stramme kagedåser med småkager!?

Nå men drømme kan man jo altid ikke, det er jo en DRØMMEkage?! 😉Drømmekage fra Brovst med marcipan - sød og særligt syndigDu har jo begge arme i behold og kan svinge en dejskraber og en elpisker. Jeg kan anbefale dig at bage denne lækre kage, måske i weekenden? Det kan jo også være du stadigvæk har marcipan til overs fra julen?

En lille advarsel. Kagen bliver meget sød, men på den gode syndige måde. Den smager fantastisk lækkert. En af de sjældne kager hvor man faktisk godt kan nøjes med et enkelt stykke (af gangen). Får du gæster, så servér gerne kagen i små bidder. Man må godt tage to gange, eller flere 😉

Jeg har puttet vaniljeskyr i dejen, og det gør den saftig, velsmagende og knap så fed. Det hjælper også lidt på samvittigheden, ikke?  😉 Vaniljeskyr er godt i alle kager. Bare lige et tip.

Her kommer opskriften på:

Drømmekage fra Brovst med marcipan og vaniljeskyr:

Drømmekage fra Brovst med marcipan og vaniljeskyr
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Drømmekage fra Brovst med marcipan og vaniljeskyr
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 10-12 pers.
Det skal du bruge:
  • 200 gram sukker
  • 3 æg
  • 125 gram smeltet smør
  • 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljeextrakt
  • 2½ dl. vaniljeskyr (eller andet surmælksprodukt)
  • 325 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 150 gram revet marcipan.
  • Kokos-topping:
  • 150 gram farin
  • 100 gram smør
  • 1 dl. mælk
  • 100 gram revet marcipan
  • 125 gram kokosmel
Sådan gør du:
  1. Pisk sukker og æg godt.
  2. Tilsæt vanilje og smeltet smør.
  3. Tilsæt skyr og revet marcipan
  4. Bland bagepulver med hvedemelet og tilsæt.
  5. Smør en lille bradepande (20x30 cm) og hæld dejen deri.
  6. Bag kagen 25-28 minutter v. 175 grader. Stik en strikkepind i kagen for at se om der hænger dej ved, hvis ja så giv den et par min. længere.
  7. Imens kagen bager, laves toppingen.
  8. Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør godt.
  9. Hæld toppingen på kagen, når den har bagt 25-28 min og bag kagen yderligere 8 minutter v. 175 grader varmluft, eller til toppen er gylden og sprød.

Her ser du kage-bageprocessen i billeder fra start til slut.

Så er der lækker lækker kage!Drømmekage fra Brovst med marcipan - sød og særligt syndigDu skal vel i teorien helst vente til kagen er kølet af med at forgribe dig på den, men en lun og nybagt kage kan jo være svær at stå for?

….og hvordan er kagen så i forhold til en almindelig drømmekage fra Brovst?

En tand sødere, en tand bedre, i drømmekage-superligaen? Min søn foretrækker en almindelig drømmekage, men jeg foretrækker denne med den saftige skyr-bund og konfektagtige marcipansmag.

Du skal da prøve den! Gerne en dag hvor der skal kræses lidt ekstra. Bag den gerne når du får gæster og ikke orker at bage MANGE kager. Med denne kage vil dine gæster som sagt kunne nøjes med et enkelt stykke? (måske?) 😉

Rigtig god weekend til dig – skal der måske kage på programmet?Drømmekage fra Brovst med marcipan - sød og særligt syndig

Læg en kommentar