cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin

2015-02-22 16.41.29Søndag, søndagssteg, sol og sprød drømmekage. Skøn søndag. 🙂 Der kom gang i kødgryderne igen, gang i elpisker, bageovn og de søde sukkerskåle.

Jeg har bagt drømmekage før, både i en classic variant og i en deluxe udgave med marcipan og skyr. Normalt er der jo kokosmel i den lækre farinblanding  på toppen, men flere søde bloglæsere har skrevet til mig, at jeg da skulle tage og prøve med havregryn i stedet for. Så skønt med sådanne hilsner! Jeg er altid klar på en kage-bage-udfordring 🙂DSC_2037Hvorfor dog det? Tjo, ikke alle er vilde med kokos og jeg tænker også, at havregryn gør noget ekstra for sprødheden? Hvis man tænker på hvor sprød  havregrynskager bliver?

Jeg lader dommen springe. Jeg er vild med havregrynsvarianten, men måske alligevel lidt mere vild med kokosvarianten (men jeg er også ret vild med kokos). Næste gang skal jeg da prøve en half-an-half tænker jeg? Hvorfor ikke det? Havregrynene vil tilføre kagen ekstra “bid” og sprødhed og kokosmel vil give god smag? Jep, en half-an-half venter forude tror jeg 😉Drømmekage med sprød topping af havreryn

Her får du opskriften på:

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 12-14 pers.

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:
Det skal du bruge:
  • Dej:
  • 2 dl. mælk
  • 50 gram smør
  • 3 dl sukker
  • 4 æg
  • 4 dl. mel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • Havregrynstopping:
  • 125 gram smør
  • 100 gram havregryn
  • ½ dl mælk
  • 2½ dl. farin
  • ½ dl. mælk
  • Drømmekage med sprød topping af havreryn
  • Sådan laver du:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Varm mælk og smør op sammen i mikrobølgeovnen. Smørret skal være næsten smeltet.
  3. Pisk æg og sukker let og luftigt. Brug gerne din elpisker eller røremaskine.
  4. Tilsæt mælkeblandingen.
  5. Bland bagepulver og vaniljesukker i melet og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
  6. Smør en lille bradepande og hæld dejen heri (min målte 20x30 cm)
  7. Bag kagen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft nederst i ovnen. Kagen skal være tæt på gennembagt før du hælder toppingen på. Det tog 23 minutter i min ovn.
  8. Imens kagen bager, laver du toppingen:
  9. Hæld alle ingredienserne sammen i en gryde eller en mikrobølgeovns-skål.
  10. Varm farinblandingen op til smørret smelter og blandingen bliver flydende. Det tog 1½ minut i min mikrobølgeovn, på komfuret vil det tage 3-5 minutter.
  11. Hæld toppingen på kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter v. 175 grader varmluft. Karamellen på toppen skal stadig være lidt blød, når du tager den ud. Toppingen vil stivne, når kagen køler
  12. Lad kagen afkøle lidt og nyd den herefter. Stornyd 🙂

DSC_2020Drømmekage med sprød topping af havrerynDrømmekage med sprød topping af havreryn

Det var en lækker lækker søndagskage! Vi spiste store stykker, men har nu puttet resten i fryseren. Om få uger kommer hele familien forbi til 2xteenagefødselsdag og så skal der kage til. Lad mig sige det sådan, at jeg allerede nu er gået i kage-bage-træningslejr 😉

Spændende hvad der kommer på fødelsdagskageprogrammet denne gang. Det kommer du helt sikkert til at hør meget mere til. 🙂

Jeg håber du har haft den allerbedste weekend – det har jeg 🙂
DSC_2075

By | 2017-02-23T21:24:02+00:00 februar 22nd, 2015|Dessertkager, frugttærter og bradepandekager|12 Comments

12 Kommentarer

  1. Line Lund 16. februar 2017 af 14:12- Svar

    Hej…
    Jeg lavede den for ca. 1/2år siden første gang og min far sagde bare “du laver så mange kager men den her er dku den bedste” og sidden hat jeg lavet den næsten vær gang jeg laver kage hos min far

    • Gitte Hansen 16. februar 2017 af 17:15- Svar

      Hej Line
      Hvor lyder det bare skønt Line – det glæder mig meget at du og din far synes om kagen. Dejligt du forkæler din far med kage og godt han har dig til at bage kage til ham. 🙂
      God fornøjelse med bageriet til dig og tusind tak for din søde hilsen. Den blev jeg super glad for 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

  2. helle 12. januar 2016 af 19:41- Svar

    Har alle dage fået den med havregryn helt fra barn af ❤️og kan bedst lide den model

    • Gitte Hansen 13. januar 2016 af 13:01- Svar

      Åh søde barndomsminder er også de allerbedste <3
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Mette 23. februar 2015 af 16:56- Svar

    Hej igen

    Ved ikke om 1/2 mel 1/2 havregryn virker. Har maks prøvet med 1/3 del / og det funker fint.
    Knus Mette

    • Gitte Hansen 23. februar 2015 af 20:33- Svar

      Tak Mette – jeg vover og satser. Du hører nærmere. Jeg ved ikke lige hvornår jeg får den bagt, men den er noteret. Tak for din gode inspiration 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. tina nymann 23. februar 2015 af 13:03- Svar

    Tør næsten ikke prøve med havregryn af fare for at blive skuffet for jeg ElSKER bare kokos, men måske bare fordi du nu har gjort forsøget, vil jeg gerne prøve;-)

    • Gitte Hansen 23. februar 2015 af 20:41- Svar

      Hejsa Tina
      Ja prøv det, men jeg overvejer nu altså en half-an-half, måske du skulle starte med at prøve den? Det er jo knap så dristigt? 😉
      Rigtig god fornøjelse.
      Mange hilser
      Gitte

  5. Mette 23. februar 2015 af 06:20- Svar

    Half and half ovenpå er rigtig godt. Det gør jeg altid selv. Sniger jo altid lidt fibre ind hvor jeg kan 🙂
    Jeg kunne også snildt finde på at udskifte minimum 1/4 af melet med havregryn. Ved godt kage er kage og ikke er sundt, men bare lige lidt næring og fibre 🙂
    God dag til dig

    • Gitte Hansen 23. februar 2015 af 08:52- Svar

      Hej Mette
      Dejligt med en hilsen fra dig og sikke da en god idé! Næste gang bliver det half-an-half, hvor jeg også vil prøve at erstatte halvdelen af melet med havregryn. Håber den vil hæve nok. Er spændt på resultatet. Tak for dit tip og god mandag til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Karina 7. juni 2016 af 13:06- Svar

        Hej Gitte

        Fik du nogensinde prøvet med half n’half? Og havregryn i dejen? 🙂

        • Gitte Hansen 10. juni 2016 af 20:56- Svar

          Næh, det har jeg aldrig fået gjort. Det gad jeg godt prøve. Lige nu er jeg i sommerhus, og snart er det sommerferie med al tid i verden. Måske den skal prøves der?
          Jeg har noteret mig den bag øret. Igen 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

Læg en kommentar