Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin

  • Drømmekage med sprød topping af havreryn

2015-02-22 16.41.29Søndag, søndagssteg, sol og sprød drømmekage. Skøn søndag. 🙂 Der kom gang i kødgryderne igen, gang i elpisker, bageovn og de søde sukkerskåle.

Jeg har bagt drømmekage før, både i en classic variant og i en deluxe udgave med marcipan og skyr. Normalt er der jo kokosmel i den lækre farinblanding  på toppen, men flere søde bloglæsere har skrevet til mig, at jeg da skulle tage og prøve med havregryn i stedet for. Så skønt med sådanne hilsner! Jeg er altid klar på en kage-bage-udfordring 🙂DSC_2037Hvorfor dog det? Tjo, ikke alle er vilde med kokos og jeg tænker også, at havregryn gør noget ekstra for sprødheden? Hvis man tænker på hvor sprød  havregrynskager bliver?

Jeg lader dommen springe. Jeg er vild med havregrynsvarianten, men måske alligevel lidt mere vild med kokosvarianten (men jeg er også ret vild med kokos). Næste gang skal jeg da prøve en half-an-half tænker jeg? Hvorfor ikke det? Havregrynene vil tilføre kagen ekstra “bid” og sprødhed og kokosmel vil give god smag? Jep, en half-an-half venter forude tror jeg 😉Drømmekage med sprød topping af havreryn

Her får du opskriften på:

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:

Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Drømmekage med sprød topping af havregryn og farin:
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 12-14 pers.
Det skal du bruge:
  • Dej:
  • 2 dl. mælk
  • 50 gram smør
  • 3 dl sukker
  • 4 æg
  • 4 dl. mel
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 3 tsk. bagepulver
  • Havregrynstopping:
  • 125 gram smør
  • 100 gram havregryn
  • ½ dl mælk
  • 2½ dl. farin
  • Drømmekage med sprød topping af havreryn
  • Sådan laver du:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Varm mælk og smør op sammen i mikrobølgeovnen. Smørret skal være næsten smeltet.
  3. Pisk æg og sukker let og luftigt. Brug gerne din elpisker eller røremaskine.
  4. Tilsæt mælkeblandingen.
  5. Bland bagepulver og vaniljesukker i melet og vend det forsigtigt i dejen med en dejskraber.
  6. Smør en lille bradepande og hæld dejen heri (min målte 20x30 cm)
  7. Bag kagen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft nederst i ovnen. Kagen skal være tæt på gennembagt før du hælder toppingen på. Det tog 23 minutter i min ovn.
  8. Imens kagen bager, laver du toppingen:
  9. Hæld alle ingredienserne sammen i en gryde eller en mikrobølgeovns-skål.
  10. Varm farinblandingen op til smørret smelter og blandingen bliver flydende. Det tog 1½ minut i min mikrobølgeovn, på komfuret vil det tage 3-5 minutter.
  11. Hæld toppingen på kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter v. 175 grader varmluft. Karamellen på toppen skal stadig være lidt blød, når du tager den ud. Toppingen vil stivne, når kagen køler
  12. Lad kagen afkøle lidt og nyd den herefter. Stornyd 🙂

DSC_2020Drømmekage med sprød topping af havrerynDrømmekage med sprød topping af havreryn

Det var en lækker lækker søndagskage! Vi spiste store stykker, men har nu puttet resten i fryseren. Om få uger kommer hele familien forbi til 2xteenagefødselsdag og så skal der kage til. Lad mig sige det sådan, at jeg allerede nu er gået i kage-bage-træningslejr 😉

Spændende hvad der kommer på fødelsdagskageprogrammet denne gang. Det kommer du helt sikkert til at hør meget mere til. 🙂

Jeg håber du har haft den allerbedste weekend – det har jeg 🙂
DSC_2075

Mere inspiration

16 Kommentarer

  1. Mia 8. september 2017 af 09:24- Svar

    Hej Gitte
    Denne her kage er bare for lækker!! Min mand kan ikke fordrage drømmekage (fordi han ikke kan fordrage kokos…), så den her er perfekt som lækkerbisken til aftenskaffen (eller andet).
    Jeg har et spørgsmål: kan man mon lege lidt med toppingen og komme hakkede nødder i sammen med havregryn? Hvis ja, hvilke tror du så smager godt i denne kombination?

    • Gitte Hansen 8. september 2017 af 21:05- Svar

      Hej Mia
      Hvor er det bare godt at høre. SÅ dejligt at både du og din mand synes om kagen – det glæder mig. Tak for din tilbagemelding – det var sødt af dig 🙂
      Mht. nødder, så tænker jeg at både grofthakkede mandler og ristede hasselnødder vil være rigtigt fine at bruge? Tror det kunne blive en endnu mere lækker-lækker kage? 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Camilla 3. april 2017 af 15:28- Svar

    Der står mælk to gange ved toppingen?

    • Gitte Hansen 3. april 2017 af 20:12- Svar

      Hej Camilla
      Ups – ja det er en smutter, har rettet det fluks. Tak for dit vågne øje 🙂
      God fornøjelse med kagen
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Line Lund 16. februar 2017 af 14:12- Svar

    Hej…
    Jeg lavede den for ca. 1/2år siden første gang og min far sagde bare “du laver så mange kager men den her er dku den bedste” og sidden hat jeg lavet den næsten vær gang jeg laver kage hos min far

    • Gitte Hansen 16. februar 2017 af 17:15- Svar

      Hej Line
      Hvor lyder det bare skønt Line – det glæder mig meget at du og din far synes om kagen. Dejligt du forkæler din far med kage og godt han har dig til at bage kage til ham. 🙂
      God fornøjelse med bageriet til dig og tusind tak for din søde hilsen. Den blev jeg super glad for 🙂

      Mange hilsner
      Gitte

  4. helle 12. januar 2016 af 19:41- Svar

    Har alle dage fået den med havregryn helt fra barn af ❤️og kan bedst lide den model

    • Gitte Hansen 13. januar 2016 af 13:01- Svar

      Åh søde barndomsminder er også de allerbedste <3
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Mette 23. februar 2015 af 16:56- Svar

    Hej igen

    Ved ikke om 1/2 mel 1/2 havregryn virker. Har maks prøvet med 1/3 del / og det funker fint.
    Knus Mette

    • Gitte Hansen 23. februar 2015 af 20:33- Svar

      Tak Mette – jeg vover og satser. Du hører nærmere. Jeg ved ikke lige hvornår jeg får den bagt, men den er noteret. Tak for din gode inspiration 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. tina nymann 23. februar 2015 af 13:03- Svar

    Tør næsten ikke prøve med havregryn af fare for at blive skuffet for jeg ElSKER bare kokos, men måske bare fordi du nu har gjort forsøget, vil jeg gerne prøve;-)

    • Gitte Hansen 23. februar 2015 af 20:41- Svar

      Hejsa Tina
      Ja prøv det, men jeg overvejer nu altså en half-an-half, måske du skulle starte med at prøve den? Det er jo knap så dristigt? 😉
      Rigtig god fornøjelse.
      Mange hilser
      Gitte

  7. Mette 23. februar 2015 af 06:20- Svar

    Half and half ovenpå er rigtig godt. Det gør jeg altid selv. Sniger jo altid lidt fibre ind hvor jeg kan 🙂
    Jeg kunne også snildt finde på at udskifte minimum 1/4 af melet med havregryn. Ved godt kage er kage og ikke er sundt, men bare lige lidt næring og fibre 🙂
    God dag til dig

    • Gitte Hansen 23. februar 2015 af 08:52- Svar

      Hej Mette
      Dejligt med en hilsen fra dig og sikke da en god idé! Næste gang bliver det half-an-half, hvor jeg også vil prøve at erstatte halvdelen af melet med havregryn. Håber den vil hæve nok. Er spændt på resultatet. Tak for dit tip og god mandag til dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

      • Karina 7. juni 2016 af 13:06- Svar

        Hej Gitte

        Fik du nogensinde prøvet med half n’half? Og havregryn i dejen? 🙂

        • Gitte Hansen 10. juni 2016 af 20:56- Svar

          Næh, det har jeg aldrig fået gjort. Det gad jeg godt prøve. Lige nu er jeg i sommerhus, og snart er det sommerferie med al tid i verden. Måske den skal prøves der?
          Jeg har noteret mig den bag øret. Igen 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

Læg en kommentar