cncpt-lb1
cncpt-tab-lb1
cncpt-mob1

Drømmekage fra Brovst – classic

Nogle ting i tilværelsen skal man bare ikke lave om på. Slet ikke. Nogle af kageklassikerne f.eks.  Man forstår  jo godt hvorfor man i en menneskealder har bagt, smagt og viderebragt navne og gode minder om de allerbedste kager.

For et stykke tid siden bagte jeg “Den du ved nok-kagen” med kaffe/kokosglasur . Den er et godt eksempel på sådan en kageklassiker der bare lever forevigt. Og hvorfor forstår man godt.

Et andet godt eksempel er “Drømmekagen fra Brovst”.

En helt igennem vidunderlig kage! Det er jo kagens topping der gør kagen så speciel. Smør, farin, kokosmel. Det kan ikke gå galt med de ingredienser, og det gør det heller ikke. 🙂

Forleden havde min søn fødselsdag. Her i huset er reglen den, at på ens fødselsdag må man bestemme (næsten) alt mht. forplejning på dagen. Morgenmad, frokost, kage og restaurantbesøg. Gæt hvilken kage min søn valgte på dagen. Den kage han tit drømmer om. DRØMMEkagen! 🙂

Moren fik strenge ordrer på ikke at skære ned på fedt og sukker og ikke putte alt muligt anderledes mel i. Ingen helseflip her. Ingen dikkedarer. 😉

Her kommer opskriften på Drømmekagen fra Brovst – Classic. Helt sådan som min søn foretrækker den.

Opskriften er fra min elskede lasede faldefærdige “Politikens Bagebog”. Den er gammel og slidt men har alle klassikerne med. Jeg ELSKER bare den bog!DSC_1875

Drømmekage fra Brovst - classic

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 10-12 pers.

Drømmekage fra Brovst - classic
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 250 gram sukker (3 dl)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 250 gram hvedemel (ca. 4 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 50 gram smeltet smør
  • Kokostopping:
  • 125 gram smør
  • 225 gram farin (ca. 3½ dl)
  • ½ dl mælk
  • 100 gram kokosmel (ca. 3 dl)
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, sukker og vanillesukker hvidt og skummende.
  2. Tilsæt mælk og smeltet smør.
  3. Melet og bagepulver vendes forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
  4. Dejen kommes i en smurt bradepande (lille) eller et ildfast fad.
  5. Kagen bages 20-25 minutter nederst i ovnen ved 175 grader varmluft.
  6. Imens laver du fyldet.
  7. Alle ingredienserne blandes sammen i en skål, der kan tåle mikrobølgeovn. (Kan også laves i gryde). Varm blandingen 2 minutter af gangen i mikroovnen, til det er en ensartet masse.
  8. Når kagen har bagt 20-25 minutter, fordeles fyldet på kagen. (stik en stikkepind i kagen først, der må ikke hænge dej ved).
  9. Kagen bager med topping ca. 5-8 minutter ved 175 grader varmluft. Fyldet må ikke branke, hold øje med den.
  10. Kagen er færdig, når toppingen er sprød og karamelagtig.
  11. Når kagen er kølet lidt af, kan den skæres i stykker, klar til servering.
  12. Opbevares i en tætsluttende beholder.
  13. Kagen er fryseegnet.

 DSC_1870 DSC_1872DSC_1873Når kagen er kølet lidt af, kan den skæres i stykker, klar til servering. Minutterne er lange og utålmodigheden er stor. I ½ times tid er man jo blevet pint af den lækre kageduft fra ovnen, ….for den dufter virkelig himmelsk den kage og smager himmelsk gør den også. 🙂
DSC_1882 Min søns fødselsdag blev reddet. Der blev bagt en fødselsdagskage af drømme-kaliber.

Skulle du få lyst til at kaste dig ud i drømmekagen, så kan du roligt gøre det. Kagen er overdådig lækker, i forhold til hvor lidt energi du skal kaste i projektet.

Jeg har også et par knap så kalorieholdige Drømmekager i ærmet, som snart skal afprøves Nu er det jo ikke sønnikke der bestemmer længere 😉

Du kan finde alle de forskellige Drømmekage fra Brovst-varianter på bloggen lige her – nogle er med havregrynstopping. Måske du mere er til den variant?

Lækker, lækker kage! En kageklassiker 🙂DSC_1885

2 Kommentarer

  1. Else Marie Rønde 13. februar 2017 af 17:05- Svar

    Hej “Bagenørd”

    Jeg samler på kogebøger i stor stil! Har ikke Politikens bagebog – men kan kun finde “Politikens nye bagebog” i div. antikvariater – hvor gammel er din bog (evt. udgivelsesår) – kender du “den nye”.
    Jeg MÅ simpelthen eje den gamle. Mangler i samlingen!!
    Tak for dejlig og inspirerende blog.
    Mange hilsner Else Marie

    • Gitte Hansen 17. februar 2017 af 20:02- Svar

      Hej Else
      Beklager mit sene svar, men jeg skulle lige hjem fra sommerhuset først. 🙂
      Sikke et sjovt spørgsmål og jeg skynder mig at svare. Min oprindelige “Politikens Bagebog” er fra 1992 og den er laset og slidt og fyldt med mærker og sedler. Helt som en opskriftbo skal være.
      Jeg håber du kan få den støvet op? Måske den skal findes antikvarisk? Prøv adressen antikvariat.net – som søger i flere antikvarboghandlere på en gang.
      Held og lykke med jagten 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar