Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforDet er efterårsferie. Åh hvor er det altså bare skønt! Vi nyder dagene i sommerhuset. Ro, fred, brændeovnsvarme og hygge. Ferien byder på gåture, lækkert mad, gode bøger, besøg og kaffe på kanden.

Vi beundrer naturen i sommerhusområdet og nyder efterårsduftene og bladenes smukke, orangebrune farver. Det passer altså – hver årstid har sin charme. Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforVi går ture i skoven og farverne er særligt grønligt skarpe lige nu. Mosset i græsset lyser skinnende grønt. Eventyrligt næsten. Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforNogle fordriver tiden med eksamenslæsning, andre med havjagt, andre med krimier og blog-telefonmøder men vi mødes til måltiderne og samles om brændeovnen om aftenen. Skønt.

Her ser du min favoritplads, med en te og en god bog indenfor rækkevidde. Havudsigten og naturen er lige udenfor vinduerne. Jeg ønsker mig intet mere <3Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforDen lille Kallehund stornyder at vi er samlet om den alle. Der er altid nogen i sofaen – næsten – og der er altid hænder der vil klappe eller nogen der gider gå tur. Et drømmescenarie for den lille hund.

Ferie er saliggørende, for både to- og firbenede. Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforI sommerhuset nyder vi den sidste måneds anstrengelser. Hvis du læser med, på bloggens side på Facebook, vil du vide, at vi har fået fået skiftet gulve i sommerhuset. Nyt vinyl i køkkenet og nyt gulvtæppe i stue/alrum. Vi har samtidig fået isoleret gulvet og repareret knirkende gulvbrædder. Jamen det er jo slet ikke til at få armene ned.

Er du vimmer, hvor det var tiltrængt. Der findes – næsten – intet bedre, end at smide et gammelt, mørt, ildelugtende tæppe ud.  Her ser du lige et før og efter-galleri:

Det nye tæppe er lys-nougat-farvet og det passer faktisk rigtigt fint til sommerhuset og luner samtidigt også, både med farve og blødhed. Måske du også kan skimte det gamle 70’er-vinyl? Det var brunligt og med store firkanter og – mellem os sagt – ikke særligt pænt. Før var der vinyl i alrummet også, men nu har vi fået det udskiftet til tæppe og sikke det pynter og luner. Praktisk er det jo nok ikke, men lige nu er vi lidt blinde for det. Det går nok.

Det nye vinyl i køkkenet ser sådan ud. Det er fint og rimeligt neutralt i farven og så passer det så fint til tæppet, synes vi.Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforHov og så kom jeg til at købe et rigtigt flot ekstratæppe til at lægge under spisebordet. Jeg kunne simpelthen ikke stå for de fantastiske farver. Turkis, blå, grøn. Jeg ELSKER bare det nye tæppe! Da jeg delte billedet af det med jer på Facebook, strømmede de glade kommentarer også ind fra jer. I var også komplet vilde med det.  Synes du ikke også det er flot?Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforTæppet passer så fint til spisestuestolene og til den blå yndlingskeramik vi har placeret rundt omkring i sommerhuset. Jeg elsker bare at sidde og beundre det tæppe og de smukke ting. Jeg behøver intet mere <3

…og så alligevel.

Når man sådan får nye tæpper, begynder man jo at kigge rundt på møblerne på en helt ny måde. Da vi overtog sommerhuset fulgte der en del møbler med, bl.a. nogle ældre teaktræsmøbler. Denne skænk har fået lov til at blive stående i 1½ år, indtil vi fandt en anden, vi synes om, og jeg skal da lige love for, at de nye gulvtæpper har kickstartet de “nye friske øjne”. Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforDet var bare som om skænken slet ikke passede godt ind længere. Slet ikke. Den mørke farve var lidt for dunkel til det lille sommerhus. Måske det også er noget med, når man overtager et hus, at man gerne vil sætte sit eget præg?

Nå men intet ryger ud her. Bare rolig. Heldigvis har jeg en kær kollega, der gerne ville aftage skænken for at hente den. Faktisk blev hun og hendes mand jublende lykkelige og der findes da ikke noget bedre end dobbelt win.

De er begge vilde med teak og det er bare så skønt, at skænken kunne få et nyt liv hos dem. At vi så samtidig også fik en hyggelig eftermiddag og aften ud af det, da de hentede skænken, var jo bare en ekstra bonus for os alle 🙂

Og hvad har vi så fundet i stedet spørger du?

Tjo såmænd denne fine skænk i lys eg og hvidt. Sikke den lyser op og den passer bare helt perfekt til alt det nye. Vi er faktisk vilde med den alle mand. Synes du ikke også den er fin?

Jeg er i fuld gang med at flytte lidt rundt på diverse pynt, og det er ikke den endelige opstilling du ser her, men en fornemmelse kan du vist godt få 😉Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenfor“Synes du billederne over skænken passer til nu?” spurgte jeg min mand. Straks udbrød han: “ej, vil du også skifte dem ud?” Èn ting er vist, at jeg har sat det store maleri af fiskekutteren over i annekset, men jeg også synes at de sort/hvide aftryk af bondegårde skulle på “aftægt”, var vist lige i overkanten. Jeg kunne straks fornemme tristesse – og en let opgivende træthed – i hans blik. Der er vist så meget mænd – eller kvinder – ikke forstår, tror jeg?

Ok så, vi skal da også bevare noget af det oprindelige og faktisk er billederne ganske fine, selvom de hænger lidt for højt oppe (flytter vi dem, åbenbares grumme sømhuller, så det gør vi ikke).

Da vi overtog sommerhuset fulgte også to fletstole med og de var efterhånden meget slidte og lasede. De passede heller ikke godt ind længere – og man sad faktisk rigtigt dårligt i dem – og kunne dårligt rejse sig fra dem igen.

Nå men se nu hvad der nu pludselig er kommet i stedet for: Hov, en læseflydestol med fodskammel – lige ved siden af brændeovnen. Sådan én som jeg altid har ønsket mig. Hvor er det fedt! 🙂Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforElsker stolen og ved helt sikkert, at jeg kommer til at spendere mange timer der.

Jeg er 100% tilfreds med alle nyinvesteringerne og faktisk har de stået på ønskelisten siden vi overtog sommerhuset for 1½ år siden. Kald det bare særligt velovervejede handlinger i stedet for impulskøb 😉

Pas dog alligevel på, hvis du overvejer at skifte gulv i dit hjem. Du kommer til at se på dit hjem med farligt friske nye øjne og pludselig får du lyst til at alt give alt en makeover. 😉

Det er helt vildt fedt at få opfyldt sine drømme. Ok drømme er måske så flot sagt, det er jo i virkeligheden bare “døde ting” som nye gulve og møbler i et sommerhus for filan, men altså, jeg er SÅ glad og taknemmelig for at vi har fået vores ønsker opfyldt.

Jeg er sommerhuslykkelig og glad og sætter virkelig stor pris på vores yndlingsplet her. Jeg er vild med at forbedre, forfine og købe fine flotte ting til sommerhuset, meget mere end jeg er derhjemme.Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforJeg går gerne på kompromis i forhold til udlandsrejser, dyrt tøj, dyre biler og en fancy telefon. En ny skænk og en ny læsestol i sommerhuset SÅ er jeg glad og det giver mig en lykkefølelse indeni. Det er i sommerhuset jeg finder min primære ro og glæde og det er her jeg lader op. Ahh. Det er nok derfor jeg så gerne vil værne om denne plet? Den står virkelig mit hjerte nær <3Efterårshygge i sommerhuset - et kig indenforFerien er heldigvis ikke overstået endnu, men det er som om jeg først er kommet rigtigt ned i gear og er klar til at nyde. Jeg fortsætter nydningen på denne min yndlingsplet. Håber også du nyder livet, og efterårsferien måske, der hvor du er?
Måske du får lavet nogle kastaniedyr? Måske du får bagt nogle æbleskiver eller pandekager måske? Måske du bager boller til familien og spiller rommy, Yatzy eller Matador?

Savner du inspiration til lækre efterårsretter til ferien, så kig med i indlægget her, her finder du 10 opskrifter at lune dig på 🙂

Fortsat god ferie til dig.

Jeg håber du nyder livet – det gør jeg <3Efterårshygge og nyt lækkert interiør i sommerhuset