Entrocote med søde majs, bearnaise og oliestegte kartofler

DSC_7281

 Hverdagen kom, så og sejrede!

Uge 2 efter ferien for mig og uge 1 for min familie. Vi er trætte og kvadrede javist, men vi er i gang! Noget mutte og stille er vi når vi samles omkring middagsbordet, men pludselig går snakken, og alle begynder at fortælle om dagens indtryk ude fra den travle virkelighed. Der hvor vi er de fleste af døgnets vågne timer og hvor vi fyrer det meste af vores krudt af.

Hverdage er der flest af og “jeg holder mest af hverdagen.” som Dan Turell siger. Det har været godt for mit humør og mit velbefindende at få gang i hverdagsrytmen og min daglige motion igen:-)

Mine store børn har også fået en god start, selvom kravene til lektier og arbejdsindsats er skruet i vejret, efter de er startet i 8. klasse og 1. g. Ikke noget at sige til at de altid er trætte og STORSULTNE når vi sætter os til bords. 😉

Og jublen var stor i torsdags, for sikke en lækker bøf vi fik! Og så på en hverdagsaften? En uventet og usædvanlig høj torsdags standard. Man kan vel sige, at vi fejrede, at vi havde fået hverdagen skudt godt i gang igen? Ja lad os bare det  😉

DSC_7270

Manden og sønnikke kom hjem med disse lækre Entrecotes. Et supermarkedskup. Normalpris 200 kr, sat ned til det halve. Stadigvæk en fornem og ret dyr torsdagsmenu, men 25 kr bøf? Ja tak! 🙂

20130815_185405

Det var så min lod at skrabe kartoflerne. Piece of cake eller?…Der skal skrabes 2 kilo kartofler til 4 personer i min familie nu, og når jeg, som hér, laver oliestegte kartofler med groft salt på, er det tæt på at 2 kilo ikke er nok. Sikke et arbejde, hvis man altså køber de nye kartofler med jord på! Jeg er blevet vild med “små hurtige kartofler”. Har ikke temperament til ½ times skraberi. Ja tak til kartofler der kan købes vaskede!

Jeg brugte ½ dl. olie til et stort fad kartofler. Vendte kartoflerne godt rundt i olien og dryssede groft salt på til sidst. Kartoflerne steges i ovn ved 175 grader varmluft i ca. 1 time. Vendes et par gange undervejs. DSC_7249 Jeg er aldrig rigtigt kommet i gang med at lave hjemmelavet bearnaise, og knorr smager sådan….knorr-agtigt. Vi prøvede at købe en færdig-bearnaise fra Jensen og uhm! Den kunne jeg rigtigt godt lide!.  Den køber jeg bestemt igen, den smager SÅ meget bedre end pulver-bearnaisen. Smager hjemmelavet bearnaise mon sådan? Næh det smager vel endnu bedre?

Måske madbloggeren hér snart skal prøve at lave sin egen bearnaise? Er det svært? Har du nogle bearnaise-tips derude, hører jeg gerne om det 🙂

DSC_7252 De lækre bøffer blev krydret godt på begge sider og stegt på min grill-pande. DSC_7254Jeg er glad for min støbejernsgrillpande, selvom den er en lille smule besværlig at gøre ren. Den kan ikke tåle at stå i blød (så ruster den) og det kan være lidt svært at undgå, da kødet nemt hænger fast i panden. Fordelen er til gengæld, at temperaturen på panden kan komme væsentligt højere op, end på en almindelig grillpande med teflonbelægning.

Jeg varmer panden op til maximum temperatur på komfuret. Smører lidt olie på med et stykke køkkenrulle for at fjerne evt. metalbelægning og for at få kødet til at slippe lidt lettere.

terrassemad støbejernsgrillpande steaks sommermenu salat grillsteaks. grillpande grillmenu grillmad bøffer Sommermenu  grillstegte bøffer på støbejerns grillpande

Når panden er rygende varm lægges bøfferne på og de skal nu stege ca. 3 minutter på hver side (afhængig af tykkelse). Der breder sig en himmelsk duft af grillkød. Det bliver faktisk grillbøffer du steger, fordi temperaturen er så høj. Uhm! Vær obs på at håndtagene på en grillpande bliver glødende varme, så pas på!

Krydr bøfferne godt på begge sider. Vend efter 3 minutter. Bøfferne skal hvile ca. 5 minutter bagefter. Jeg lagde et stykke staniol let henover imens.

DSC_7273Jeg brugte kartoflernes ovnvarme til også at riste nogle majskolber. Jeg fjernede “indpakningen” og lagde dem i et fad med stanniol over. Majskolber skal have ca. 20 minutter i ovn ved 175 grader varmluft. De bliver SÅ lækre med smør og salt på. Disse majs var særligt søde (er det mon årstiden eller sorten?). Nogle i familien synes de var for søde, mens andre var ovenud begejstrede.

Så er der serveret. Grillede entrecotes, oliestegte kartofler, bearnaise og oliestegte kartofler.

En fornem torsdagsmenu. Jo den krævede lidt anstrengelser, men skønt også engang imellem at gøre hverdagen til en fest! 🙂

DSC_7280

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. linn 17. august 2013 af 12:55- Svar

  Fin blog Gitte:-)og tillykke som top 10. Jeg var lidt “bange” for at gå i gang med at lave hjemmelavet bearnaise sauce, men det viste sig at det var der ingen grund til. Bo Bech lærte mig det, og han er en meget tålmodig mand ( les youtube) hehe. Etter lidt øvning sidder min sauce nu, lige i skabet:-) Mon ikke jeg er lidt i fjern slækt med brødrene Price, “rigelig med smør”, men det smager jo så dejlig med bearnaise. Lørdagshilsen fra Linn

  • Gitte Hansen 17. august 2013 af 17:51- Svar

   Hej Linn
   Tak for din søde hilsen både hér og på Facebook. Hyggeligt fortsat at kunne “mødes” i det virtuelle rum. Ja måske jeg bare skal kaste mig ud i bearnaisen. Er der ikke noget med at den nemt vil skille og skal man bruge estragon? Har du en opskrift?
   Held og lykke med jobbet 🙂
   Kærlig hilsen
   Gitte

Læg en kommentar