Et liv fuld af pep – om solskin, livemusik og det fedeste job

Måske du undrer dig over, at der er lidt stille her på kanalen? Fortvivl ej. Alt vel her. I skønneste orden faktisk. Her lige et livstegn fra mig fra en glad Gitte fuld af pep 🙂

Solen skinner, solpletter nydes og livet frister, med glad livemusik, Street food og et mega spændende arbejde. Jeg stortrives på mit job og timerne smutter om ørerne på mig. Hverdagene flyver af sted og det er skønt at være i gang efter ferien. Ja det mener jeg faktisk 🙂Jeg får så rigeligt med udfordringer og stimuleres fagligt hver eneste dag på mit arbejde. Jeg flytter mig og lærer nyt, bliver skubbet til og afprøver nye grænser med spændende oplæg, undervisning, udviklingsprojekter, blogindlæg og en altid stimulererende brugerkontakt.

De skønneste kolleger har jeg heldigvis også. Heldige mig! Bibliotekarlivet anno 2017 er det bedste job, hvis man spørger mig, og jeg er i den grad havnet på den helt rette hylde og befinder mig stadig godt lige dér. Lige i dag hører du mig højt råbe: “Hvor er det FEDT at jeg først skal pensioneres når jeg fylder 70! Måske man kunne få lov til at lidt fortsætte længere? Tror jeg skal bæres væk!” 🙂 (mind mig gerne om ordene, hvis jeg skulle pibe og jamre engang 😉

Sikke da en overskudagtig glad-melding, men sådan er jeg vist bare. Når jeg er glad, råber jeg det glad og gerne ud i alle verdenshjørner og i dag er bare sådan en dag med glæde og overskud. Håber du kan rumme min glæde og har lyst til at læse med?I Randers, hvor jeg bor, er der festuge lige nu og så du mig cykle hjem igennem festlighederne, ville du kunne have set mig cykle med det helt store smil på. Hilse og smile til alle de glade mennesker jeg mødte. Alle var venlige og fyldt med overskud. Stemningen er i top. Solen skinner.

Alle steder sidder der mennesker på stræder og gadehjørner og stornyder livet i sydlandsk-slowmotion-tempo. Der spises is under parasollerne og drikkes iskolde fadøl imens et lydanlæg afprøves inden aftenens koncert. Ingen har travlt. Attraktionerne besøges. Folk kigger op og suger til sig. Festuge er skønt 🙂

Jeg stoppede på cyklen og skrev en sms til gemalen: “Der er fed stemning her. Skal vi ikke tage til byen og høre musik i aften. Er du frisk? Vi kunne snuppe en omgang Street Food?”

Straks kom der svar retur. “Ja da! Jeg er klar! Vi ses!”

Belært af erfaringen og historien er vi gode til at være hurtige på aftrækkeren her, når vejret er godt, stemningen i top og kroppen er fuld af pep. Man ved aldrig hvad morgendagen bringer, så vi burer ikke livsglæden inde, men giver den frit afløb, når kroppen bruser over. Det må vist være min snart 50-åriges nyvundne visdom og livsmorale? Udskyd ikke. Lev livet. Det kan ikke gøres om 😉

I aften skal vi høre live-musik i Jazz-og folkteltet igen. I søndags hørte vi Thomas Eje med Randers Big Band og det var en helt forrygende koncert. Thomas Eje synger jo helt Frank Sinatra-agtigt godt og er også en helt fantastisk entertainer – der var grin, latter, skøn musik. En ren fryd og rendyrket livsglæde der kunne trille ind på lykkeopsparingskontoen – rart at have noget stående der, til en dag med underskud. Skønt at kunne hive gode minder og gode oplevelser frem på en grå dag.

I aften venter nye musikalske oplevelser. Bayous var det vist? Vi ser hvad der sker. Slår os ned i teltet, køber en øl og en god Vebbestrup isvaffel igen måske? Sætter tiden i stå og opfører os lidt som om hverdagen har en helle lige her. Afbræk i hverdagen og et brud på rutinerne, giver nogle gange fornyet energi. Det kan anbefales. Måske der også er en festuge eller andre kulturelle/musikalske arrangementer i din nærhed den kommende tid? Slå til, for hulen 🙂Her lige et glad livstegn fra mig – alt vel her. Så mere end rigeligt. Der er nærmest glædes-overflod og nu har jeg jo så hermed øset lidt ud på dig 🙂

Håber du havde lyst til at læse med og at min pep kunne smitte lidt af på dig? Fortvivl ej, der skal nok snart komme opskrifter på bloggen igen. Når musikken forstummer måske? Du må forsyne dig i bloggens store spisekammer så længe 🙂

Glade sommerhilsner fra Gitte, der iler til live-koncert og mad i det fri 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Susanne Vedel Schmidt 17. august 2017 af 10:12- Svar

  Herlig læsning, Gitte, som jeg nød sammen med et krus morgenkaffe i min liggestol på terrassen. 😎

  • Gitte Hansen 17. august 2017 af 21:08- Svar

   Hej Susanne
   Dejligt du havde lyst til at læse med Susanne. Tak fordi du tog dig tid til at skrive en sød hilsen til mig. Dejligt du startede med en
   hyggelig morgenstund på terrassen, lyder som den allerbedste start på dagen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar