Familien fejrer onsdagslykke med flæskesteg og sprøde svær

DSC_0438Halløj i skuret. Det er onsdag og i Bagenørdens familie fejrer vi en lille onsdagsfest. Ja, på en ganske almindelig onsdag. Hvorfor mon det?

Tjo, vi er alle friske, glade, har haft en god dag og er på toppen alle mand. Vi fejrer også, at sønnike i dag har fået lægens ord for, at den brækkede arm ikke er brækket længere. Wuhu! 🙂

Det har været 8 lange uger. Ingen fisketure. Ingen lange mountain-bike-ture. Begrænset frilufts-sjov. Øv….

Men nu er det slut! 🙂

2014-10-12 15.45.18

Sønnikes fiskested

Hvordan blev dagen så fejret? En flere timer lang fisketur i det skønneste efterårsvejr. Jeg fik en sms “Vi kommer først hjem når vi ikke kan se vores fødder længere”. Ok så – det var et fiskersprog der var til at forstå – og friluftslykke i allerbedste stil.

DSC_0433

Sønnikes livret

Madmor havde en hemmelig overraskelsesplan til fiskerne.

½ meter flæskesteg blev stoppet i ovnen. Flæskesteg med sprøde svær og brun sauce er nemlig sønnikes livret. SELVFØLGELIG skulle der da være en livret på menuen sådan en dag!?

Sønnike var jublende glad og lykkelig efter den fisketur. Jeg tænker, at han har følt sig som i spændetrøje? Som hvis jeg ikke havde kunnet bage eller lave mad i 8 uger vel? Skrig og oh skræk og ve. Det skrækscenarie kan jeg levende sætte mig ind i. Stakkels dreng! 🙂

DSC_0439

Jeg havde en kombineret kursus/arbejd hjemme-dag i dag og var for en gangs skyld hjemme tidsnok til at sætte en flæskesteg i ovnen, ovenikøbet også så den kunne nå at blive tilberedt på den langtidsstegte facon. Se her hvordan du laver den lækreste langtidstegte flæskesteg med sprøde svær.

Stegen blev sat i ovnen kl. 16 og kl. 19 var vi klar til at spise. Huset duftede af lillejuleaften, der var ild i brændeovnen og der var ikke et øje tørt hos de hjemvendte frysende fiskere. 🙂

I mens fiskerne muntrede sig i det fri, arbejdede jeg hjemme med undervisningsforberedelse. Den første halvdel af dagen brugte jeg i selskab med gode kolleger på Statsbiblioteket i Århus. Et nyt projekt skal startes op og der var projektworkshop i dag. Superengagerede fremlæggelser og god ping-pong fra deltagerne.

Jeg elsker det! Bliver så grebet og tænker glad, at det er da en fornøjelse at jeg får penge for at gå på arbejde, når nu jeg synes det er næsten så sjovt som en hobby 🙂

Hjemvendt blev jeg lækkersulten. Du ved, sulten kl. 17 og med lange udsigter til aftensmaden. Jeg kiggede i fryserens kolde dyb og hvad fandt jeg frem fra gemmerne?

2014-10-29 16.27.21

Kærnemælkshorn med nougat og marcipanremonce

Et lækkert kærnemælkshorn med sød midte af nougat og marcipanremonce. 

En lille lækkerbisken gemt fra en sukkersødbageweekend for et par uger siden. En pose sødt bagværk gemt til dårligere tider kunne man vel næsten sige?

JAAA! Onsdagslykke kan også være sådan et lille kærnemælkshorn, lunet 1 minut i mikrobølgeovn, og nydt med en varm kop kaffe til.

Er du ikke så heldig at have en pose kærnemælkshorn i fryseren, kan du bage dem nemt selv. Opskriften på kærnemælkshorn finder du lige her 

DSC_0434

Vi har rigtigt meget at være glade og lykkelige for, men der er et lille aber-dabei, en lille ridse i glasset, en sten i skoen, en torn i øjet, kald det hvad du vil.

Da sønnike brækkede armen opdagede lægerne at han har en særligt skrøbelig knogle i overarmen, som skal forstærkes med knoglemasse ved en operation. Ja et indgreb og ja narkose og ja jeg dør lidt af skræk ved tanken, men lægerne beroliger os og siger at indgrebet ikke er stort og at der ikke er noget bekymrende ved knogleforandringerne.

2014-10-12 15.27.18

Men du ved, hvis du selv er mor og/eller også er en bekymret natur, som jeg, så skal den operation LIIIGE overståes, før vejret for alvor kan trækkes frit og ubesværet igen?

Det skal ikke afholde os fra at at leve vores onsdagslykke ud for fuld skrue. Vi er f.eks. også nogen der har nydt et kærnemælkshorn til aftenteen. Uha måske jeg skulle have nøjedes med at tage ét kærnemælkshorn op af gangen, i stedet for en pose med 8 stk?  🙂

Tak fordi du ville dele onsdagslykken med os. Vi er jublende lalleglade i dag, men kryds alligevel gerne fingre for den operation dér?

Onsdagslykke på min matrikel, jeg håber også der var onsdagslykke på din? 🙂

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. tina nymann 30. oktober 2014 af 12:46- Svar

  I min weekend madplan er der også danske klassikere på menuen!
  Dejlig årstid for den slags:-)

  • Gitte Hansen 30. oktober 2014 af 21:27- Svar

   Hej Tina
   Ja her i huset plejer flæskesteg også at være weekend-menu, men nogle gange skal der altså bare hverdags-fejringer til 😉
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Frk. Struds 29. oktober 2014 af 23:13- Svar

  Fantastisk med fejring på en ganske almindelig onsdag. Det burde man gøre noget oftere!

  Og tillykke med sønnikes “nye” arm 🙂

  • Gitte Hansen 30. oktober 2014 af 21:34- Svar

   Hej Frk. Struds
   Ja som Dan Turell sagde: “Jeg holder mest af alt af hverdagen”. Hverdage er der nu engang flest af – de må da fejres indimellem, især de særligt gode af slagsen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar