Familiens yndlings pastaret med ost, hvidløg, basilikum og tomat

DSC_3460

I dag dufter/stinker/lugter vi alle af hvidløg. AAAHHH! Kan du dufte min ånde derud bag skærmen?

I morgen tror jeg, at jeg får det fredeligt på mit bibliotek med stillezone omkring bibliotekaren. 3 fed hvidløg i pastaretten ja tak! Men der kommer jo en liflig odeur omkring én 😉

Flygt ikke forskrækket væk. Du skal nemlig høre om den lækreste pastaret og du bestemmer helt selv hvor mange hvidløg du vil tilsætte og hvor meget hvidløgsodeur der skal komme omkring dig.

Denne ret er familiens ubetingede yndlingspastaret. Den er med tomater og ost og basilikum. Den er lynhurtig at lave, kræver ganske få armbevægelser, dog kræver den at du går igang dagen før den skal spises.

Tomaterne skal nemlig marinere et døgns tid, men så får du til gengæld også den lækreste smagfulde tomat/basilikum/hvidløgsret

Iler hurtigt med at bringe opskriften.

DSC_3450

Til pastaretten skal du bruge (4 personer): 

8 tomater (gerne flere)

3 fed hvidløg (gerne flere, eller færre, alt efter smag og behag)

4 spsk olie (evt lidt mere)

1 spsk tørret basilikum eller en potte frisk.

100 gram revet ost (eller mere – en pose revet eller riv noget af familieosten)

1 tsk. groft salt.

500 gram frisk pasta

Sådan gør du: 

Dag 1:

Skær tomaterne i både. Pres hvidløgsfeddene. Vend tomaterne med olie, hvidløg og tørret basilkum. Tilsæt salt. Voila. 2 minutters anstrengelser? Det var da ikke så slemt?

Sæt skålen i køleskab godt tildækket med film. Har du en Margretheskål med tætsluttende låg vil det være det allerbedste. Hvidløgene er jo kraftigt lugtende, og hvis skålen ikke er tilstrækkeligt dækket til, kan det afgive lugt til køleskabet.

DSC_3446 Dag 2:

Kog frisk pasta og vend bagefter tomatblandingen i. Jeg skar skiver af “familieosten” i køleskabet. Det er meget billigere end at købe revet ost. Vend godt et par gange. DSC_3448 Servér, når osten er smeltet.

Det var da nemt ikke? Familiens yndlingspastaret, der samtidigt er verdens nemmeste ret at tilberede? Ja tak! Måske den også kan blive din families yndlingspastaret? Den har vinderchancer!

DSC_3449Vi spiste pastaretten til en kødrest. Den lækre nakkefilet som vi stegte i Römertopfen i weekenden. På billedet her nedenunder kan du se et glimt af et hvidløgsfeddene.

Stegen smager altså også godt kold. I går stegte vi skiver på panden af stegresten, det smagte også godt. Jamen gudfrimigvel en nakkesteg på 2,2 kilo? Her er der jo kød til MANGE dage?! Tror resten bliver brugt på madpakkerne i morgen. Stop kødspild – stop madspild.

DSC_3457 Her en hastig ilende hilsen fra en Bagenørd i fuld sving og som løber om kap med uret, kæmper for at komme tidligt i seng. Jeg kæmper også for at tabe kilo i disse dage (ja ikke så fedt, hvorfor lave en pastaret så?! Godt der er noget der hedder mikroportioner og kun tage en gang. Kun tage én gang! ). Jeg kæmper også for at finde lykke, glæde og energi i tågedisen. Nu var jeg jo lige blevet forårskåd, og hvorfor har en grumsetgrå tågedyne nu pludselig lagt sig over mig (igen?). Håber at blive forårsglad igen?

Marts – det kan kun gå en vej nu, og det er fremad.

Jeg vil ile til køjs. Nattesøvn gør underværker for mit humør. 22.30 sharp senest. Natmadsbloggeren er kommet på aftenration, og natmad må hun heller ikke engang spise længere. Afskese, afholdenhed og fornuft…

Når jeg har tabt mig 5 kilo skal du nok høre mere om det. Nu strammer jeg op med sukkerfrie bolcher, gulerødder og rugbrødsboller. Jeg har købt en ny fantastisk strikkjole i orange, turkis og pink.  Ja wow – jeg er smækker OG selvlysende! Jeg har købt den i størrelse 38 og den er slim og lækker, men kræver lidt at jeg også bliver slim og lækker. Derfor. 😉

Lover dig et selfiemedkjole når jeg har nået mit mål, måske bliver det før, hvis jeg bliver utålmodig. 😉

Den nemmeste vej til at nå mit mål er at følge komikeren Henrik Bruhn’s råd: “Får du noget i munden der smager godt, så spyt det ud. Det feder..”…Klog mand… 😉
DSC_3459

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Jannie 5. marts 2014 af 09:03- Svar

  Haha! Hvor her han ret – smager det godt, så er det USUNDT!
  Jeg vil med fornøjelse følge din kamp med/mod de 5 kg, eller rettere slutte mig med i kampen, da jeg står i samme situation som dig – efter et ret stort vægttab, er der liiiige røget 5-6 kg på igen, og tøjstørrelsen er 40/42 istedet for 38/40 🙁
  Men POSITIVE tanker – husk på lyset og foråret kommer lige om lidt! 🙂
  Jeg har 300 g gulerødder med på jobbet i dag (og resterne af den lækre mandeltærte jeg serverede for veninderne i aftes – men dén skal jeg selvfølgelig IKKE have noget af – den smager ALT for godt = MEGET usund!?!)

  • Gitte Hansen 5. marts 2014 af 22:40- Svar

   Hej
   Øv også, så er vi jo i samme båd. Fedt at tabe sig og nå sit mål, men dælme svært at holde det!
   Jeg er også begyndt at tage kage med på arbejde, det er jeg bare nødt til, med alt det jeg bager 😉
   Jeg vil bare ned i mine lækre bukser af mærket “slim”, men det er en hård kamp dagligt og resten af livet tydeligvis. Øv også, svært når man elsker at bage og spise kage?!
   Tak for din feedback. Den er guld værd for mig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar