Farsbrød med feta, peberfrugt og bacon

  • Farsbrød med feta, peberfrugt og bacon

dsc_2809I dag skal du høre historien om den forlorne hare der blev tryllet om til et lækkert farsbrød. Ja sådan kan det gå, når man pludselig får ide til at tilsætte feta og peberfrugt og ændre lidt på formen også. 🙂

Opskriften er denne “hare-klassiker” med revet kartoffel i farsen – du finder den på bloggen lige her

Versionen i dag er peppet lidt op og nogen “hare” ligner det jo ikke. Skal vi ikke bare kalde “haren” for farsbrød så?dsc_2806Smagen er SÅ lækker og jeg elsker den opskrift. Brug den gerne som “basis” når du tryller farsbrød. Du kan tilsætte lige de grøntsager du synes allerbedst om: løg, tomater, porrer?

Opskriften nedenfor er bare til inspiration, tænk gerne kreativt og brug hvad du har i din grøntsagsskuffe.

Farsbrød med feta, peberfrugt og bacon
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Farsbrød med feta, peberfrugt og bacon
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 kilo svinefars eller blandet hakket kalv/flæsk
  • 3 revne kartofler
  • 3 revne løg
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • Salt/peber
  • Rasp - ca. 2-3 dl
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • Ca. 200 gram bacon i skiver
  • 250 gram feta i tern
  • Tilbehør: hasselback kartofler, creme fraiche-dressing og evt. tomatsalat
Sådan gør du:
  1. Rør farsen med æg, sennep, mælk og rigeligt med krydderier.
  2. Riv kartofler og løg og vend i farsen
  3. Tilsæt peberfrugt i tern
  4. Rør raspen i til farsen hænger godt sammen. Lad evt. farsen trække 5-10 minutter i køleskabet før du former farsbrødet.
  5. Fordel farsen i et ildfast fad - evt. formet som en forloren hare.
  6. Stop fetatern godt ned i farsbrødet. Sørg for stykkerne bliver godt fordelt.
  7. Læg skiver af bacon på toppen.
  8. Steg farsbrødet 45-55 minutter v. 175 grader varmluft. Sæt fadet nederst i ovnen.
  9. Farsbrødet er færdigt når det er gyldent og sprødstegt.
  10. Gør hasselback-kartoflerne klar og steg dem i ovnen sammen med farsbrødet.
  11. Lav dressing og tomatsalat og servér

dsc_2802Hvorfor nu feta og peberfrugt? Tjo fordi jeg lige lavede et “raid” i køleskabet og fik brugt dét der trængte allermest. En forloren hare er også tit ret “fersk” i smagen, så fint at peppe smagen lidt op med både peberfrugt og lækker fetasmag tænkte jeg?

Brug gerne de grøntsager du lige har på lager. Soltørret tomat er også fint, små cocktailtomater også eller hvad med perleløg?

dsc_2799Du kan også lave “haren” helt classic – så bliver den jo bare som en helt almindelig, lækker forloren hare. Du bestemmer, om det skal være de “vilde vover” eller den sikre succes. Forloren hare er altid et hit og din familie vil juble uanset tænker jeg.

Prøv også en dag at stoppe små pølsestykker i. Især dine børn vil storjuble 🙂Farsbrød med feta, peberfrugt og baconSådan så dagens farsbrød med feta og peberfrugt ud. Det smagte fortrinligt til hasselback-kartoflerne serveret med tomatsalat og creme fraiche-dressing til. Næsten en sommerlig menu? Kom helt til at tænke på de små “mini-forloren-hare” vi lavede på grillen i forsommeren.

Åh det var tider – med sol og sommer – og grill!

Forloren hare på grill med salat og nye kartofler

Det bliver sommer igen – lyder mit mantra. “Det bliver sommer igen”. Her i mørke, regntunge november kunne man sagtens begynde at tvivle, men der er kun 1 måned til dagene bliver lysere igen. Mantra: “Der er kun 1 måned til dagene bliver lysere igen”..

Vi skal nok klare den du og jeg. Lige om hjørnet venter december, med julesødme, julemusik og julebageri og pludselig er det januar og vinterferie og påskeferie og snart står blomster og træer i fuldt flor igen. Skal vi ikke bare sige det??? Hiv mig venligst ikke ud af vildfarelsen 🙂

Håber du har haft en hyggelig weekend, selvom den regnede væk. Mig? Jeg (af-)reagerer ved at regere i køkkenet, når vejret er tungt og trist.

Jeg har bagt i et væk og lavet mad i lange baner. Du kommer til at høre om alle herlighederne drypvis i den kommende uge. Glæd dig til krydderkage med æblemos, peanutcookies, culottesteg på kartoffelfad, Verdens Bedste Brød med rugmel og Daim-specier.

Helt vildt! Det er vist godt det er hverdag i morgen, ellers ville vi snart kunne trille herhjemme alle mand. 🙂2016-11-06-15-14-47Tror der skal udsendes kage-varsel for kagekontoret i morgen.

Der venter kollegerne en kæmpestor krydderkage og ved du hvad? Jeg er HELT sikker på at den bliver spist. Godt jeg har kolleger jeg altid kan regne med i kage-sammenhæng. Kagerne bliver altid spist til sidste krumme. Herhjemme går det lidt mere trægt. Mon min familie har nået “kage-mætheds-punktet?” Jeg tror det og forstår det jo faktisk godt 🙂

Dejligt du hænger på endnu til al min køkken-regeren. Håber stadigvæk du har lyst til at følge med 🙂

2 Kommentarer

  1. mormormedstiletter 7. november 2016 af 00:06- Svar

    Hvor lækkert – måske kan jeg så få Rene til at spise Feta, altså når det er camoufleret som varm ost;-)

    • Gitte Hansen 8. november 2016 af 19:25- Svar

      Han opdager det ALDRIG 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar