Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme

  • Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemommeLørdag, solskin, dovendriven på trampolinen og adhoc sygeplejerske for sønnike med brækket arm.

Dumpe lyde af æbler der rasler ned fra æbletræet.  Æblerne lander blødt på det lange græs. Jamen altså, hver eneste weekend kan vi høste en kæmpe skål æbler og hvor er det da skønt. Ingen beklagelser herfra. 😉

Æbler

Det skulle da lige være, at det nogen gange kan knibe med påhit-som-heden og energien til at få produceret noget af alle de æbler.

Det var også udfordringen i dag.  Tænke, tænke. Lækkersult følte jeg ikke. Selv en Bagenørd kan få fed kage nok. Hvis det skulle være, skulle det være en kalorielet kage. Hvad med en gulerodskage med kanel og revet æble, helt uden fedtstof?

Ja den prøver vi da og jeg gad kun skrælle 5 æbler, resten gemmer jeg til i morgen. Måske der er mere æble-energi der?DSC_9255

Her kommer opskriften på:

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme (til 2 tærtefade):

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemomme
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 2 tærter
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 250 gram farin
  • 8 revne gulerødder
  • 6 revne æbler
  • 325 gram mel
  • 2 tsk. natron, 1 tsk. bagepulver, 1 knivspids salt.
  • 2 tsk. vanillesukker, 5 tsk. kanel og 1 tsk. kardemomme,
  • Drys: Flormelisdrys, alm. glasur eller en mere kalorieholdig frosting lavet af:
  • 200 gram flødeost, 2 dl. flormelis og 100 gram blødt smør, 1 tsk. vanillesukker
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene godt med farin. Brug elpisker eller røremaskine.
  2. Tilsæt revne gulerødder og æbler
  3. Bland melet med kanel og kardemomme, vanilje, bagepulver og natron og tilsæt.
  4. Rør forsigtig blot med dejskraber
  5. Pensl to tærteforme og fordel dejen heri. Du kan også bage halvdelen som muffins?
  6. Bag gulerodskagerne i ovnen i 25-30 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når der ikke længere er dej på den strikkepind du stikker i 🙂
  7. Der breder sig den lifligste duft af gulerod/-æblekage. Der må snuses 🙂
  8. Lad kagen afkøle før du putter topping på

Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemommeTilsæt evt. rosiner og nødder til kagen. Jeg har et eller andet med rosiner i kage, er ikke top-fan er du? Tror nu det vil smage ret lækkert?

Her følger lidt billeder af kageprocessen fra start til slut. En nem og hurtigtrørt kage, kast dig roligt ud i den. Måske du også høster æbler i kilovis i haven og har gulerødder på lager?

Gulerodskagen smagte himmelsk!Færdigbagt gulerodskageÆblerne søder og giver fugtighed og man savner slet ikke fedtstof. Det er dit valg om du putter frosting på eller bare nøjes med et mere kalorielet flormelis-drys. Jeg havde underligt nok ikke lyst til fede smørting i dag, men også fint nok at kunne sige nej, bare engang i mellem 😉

Ok indrømmet. Jeg spiste to stykker kage så. Det må man godt når der hverken er fedtstof i kagen eller på toppen, ikke? 😉

Nå suk – hvad stiller jeg mon nu op med det resterende æblebjerg i morgen? Vi finder nok på noget. Endnu en crumble måske? 🙂

P.S.: Dagens opskrift har jeg fundet inspiration til på Hjerteforeningens hjemmeside. Kig forbi. Der er masse gode sunde opskrifter, også på kage 🙂ÆblerFamilien skulle have været til fødselsdag på Fyn i morgen , men nogen af os bliver hjemme. Nogen har brækket armen og nogen af os andre bliver hjemme og forkæler  den delvist handicappede.

Vi trænger til at komme til hægterne oven på de sidste dages strabadser der har budt på hårde udsving fysisk som  psykisk. Vi har stadigvæk en MR-undersøgelse af armen truende i horisonten. Er alt mon ok med den arm? Vi krydser fortsat fingre – os der kan 😉Fedtfattig gulerodskage med æble, kanel og kardemommeEt efter-foto: Her ser i fødselsdagskagen. Glaseret med glasur. Den blev spist til sidste krumme 🙂DSC_9254

Mere inspiration

16 Kommentarer

  1. Miriam Koldt 1. februar 2017 af 10:08- Svar

    Jeg håber at få et svar før fredag da jeg påtænker at lave denne.

    er der til 2 hele tærter i den opskrift?? Dvs hvis jeg vil lave 1 tærte skal jeg halvere opskriften?

    Mvh Miriam

    • Gitte Hansen 1. februar 2017 af 20:07- Svar

      Hej Miriam
      Der bliver til to tærter med denne opskrift, som jeg nu faktisk også skriver, så ja du skal halvere, hvis du kun vil lave en enkelt tærte. Du kan dog også lave muffins af resten af dejen og putte i fryseren måske? Det bliver en super lækker kage
      Rigtig god fornøjelse med den 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Simone 6. november 2016 af 14:11- Svar

    Et lille tip er, at hvid hvedemel kan erstatte 50% af hvedemelet i kager, hvilket jo faktisk betyder, at kagen er med 50% fuldkorn (fordi hvid hvede er 100%), og dermed er grovere end de fleste rugbrød ? Jeg har desuden også god erfaring med at tilsætte vanilleproteinpulver og sødemiddel, og så undlade sukker helt.
    Ydermere kan man få buko flødeost med 5% fedt, og med lidt sødemiddel og citronskal smager det drøngodt på gulerod- og squashkage!

    • Gitte Hansen 8. november 2016 af 19:27- Svar

      Ej hvor spændende! Super gode ideer. Tak 🙂
      Må med skam bekende, at jeg ikke anede noget om hvid hvedemel og jeg vidste da slet ikke at det var så groft? Har aldrig fundet det i butikkerne, men skal da være obs på det. Køber du det særlige steder?
      Godt tip med flødeosten – ja det er bestemt muligt at lave sundere og mere fedtfattige alternativer. Tusind tak for dine gode ideer 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Camilla 4. november 2016 af 14:08- Svar

    Kagen lyder rigtig lækker. Den skal jeg prøve i aften 🙂

    • Gitte Hansen 4. november 2016 af 21:15- Svar

      Hej Camilla

      Håber kagen smagte dig. Synes du ikke den var nem at lave? Den smager også rigtigt lækkert. Uhm julekrydderier 🙂
      God weekend til dig
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Eva 10. oktober 2015 af 10:07- Svar

    Hej Gitte.
    Tak for en dejlig blog! 🙂 Jeg vil gerne bage denne lækre kage – men helst i et ovnfast fad, da jeg ikke har nogle gode tærteforme. Hvilken str. fad, tror du opskriften (eller evt halv opskrift) passer til?
    Mvh Eva.

    • Gitte Hansen 10. oktober 2015 af 12:35- Svar

      Hej Eva
      Tak for din hilsen :mrgreen:
      Tænker at en på 25×30 cm vil passe. Kan nok også leves som muffins?
      God fornøjelse med bageriet :mrgreen:
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Inge 6. oktober 2015 af 18:53- Svar

    Hej.

    Blev så glad over overskriften, fedtfattig med æbler 🙂
    Men, så har du vildt meget sukker i, farin 🙁
    Hvad ville du bruge i stedet for sukker, når nu jeg ikke må få sukker?
    Jeg har prøvet med flere sukkererstatninger, men det er svært at finde forholdet til almindeligt sukker.
    Flere revne æbler, vil det mon søde, eller bliver kagen for fugtig så?
    (Du skrev i anden opskrift at du laver ting uden sukker til din datter, så håber, du også har bagt uden sukker 🙂 )

    🙂
    Inge

    • Gitte Hansen 9. oktober 2015 af 23:21- Svar

      Hej Inge
      Beklager mit sene svar.
      Jeg ved ikke hvad du vil kunne bruge i stedet for farin? Jeg har ikke så meget erfaring med sukrin. Jeg har kaldt kagen fedtfattig, fordi den er fattig på fedt ikke sukkerfri. Jeg håber det lykkes dig at finde en løsning. Hvad med bananer måske?
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Inge Hagde 22. februar 2015 af 22:08- Svar

    Tak Gitte 🙂 🙂 har snart fødselsdag så det vil være lidt nemmere for mig at lave dem på forskud 🙂

    Mvh
    Inge

    • Gitte Hansen 22. februar 2015 af 22:15- Svar

      Heldige dig – håber du får succes med dine muffins. Rigtig god fornøjelse og håber du får glade gæster 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  7. inge 22. februar 2015 af 18:09- Svar

    Hej Gitte.
    Er den fryseegnet hvis jeg laver den som muffins ?
    Og dine muffins med skinke, feta og soltørrede tomater kan de også fryses?
    Tak for en super god blog – jeg er stor forbruger af dine lækre opskrifter 🙂

    Mvh
    Inge

    • Gitte Hansen 22. februar 2015 af 20:24- Svar

      Hej Inge
      Tusind tak for din hilsen – det glæder mig meget at du synes om bloggen og opskrifterne. Du skal være s hjerteligt velkommen her 🙂
      Begge opskrifter er fryseegnet. Hold muffinsene under vandhanden, inden du luner dem 2-4 minutter i ovnen efter optøning, så vil de være som nybagte. Ovntemperaturen skal nok kun være 150 grader Jeg tænker det vil gå godt? Prøv
      Rigtig god fornøjelse og dejligt at høre fra dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  8. Mai-Britt 7. september 2014 af 22:50- Svar

    Tak for inspiration til en dejlig kage, som min mand også kunne spise af uden at få dårlig samvittighed 🙂

    • Gitte Hansen 8. september 2014 af 21:33- Svar

      Hej Mai-Britt

      Selv tak, det glæder mig at din mand kunne blive beværtet med kage. Håber han syntes ligeså godt om den som jeg 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar