Sommerbud på fedtfattig lynhurtig rabarbertærte med kakaomarcipan

Dagen var torsdag. Det var en festdag! Familiens eksamenslæser scorede endnu et 12-tal. Det var dog helt fantastisk. Tillykke til min seje datter! 🙂

Glæde, smil og overskud på mange fronter. Dagen var også en sen arbejdsdag, men stemningen var lys og let. En hurtig tur ud i haven fik mig hurtigt til at lægge skumle planer.

Der var friske rabarberskud og fryseren åbenbarede en pakke chokolademarcipan købt for 10 kr pr. pakke efter jul. Et kup! Vi købte mange. Jubii. Der var en pakke tilbage

Friske rabarber og chokolademarcipan

Aha! Rabarber+marcipan=rabarberlækkerimedovnbagtmarcipan?

Begyndte straks at drømme om en rabarbertærte noget i stil med sådan én her. Sød bagt marcipan og syrlige friske rabarber.. Fik jeg mon mine drømme opfyldt til sidst??

Tiden var lidt knap og vi er flere familien der går en lille smule op i det med kalorier og helst ikke skal have for meget af det syndige…..MEN

Heldigvis er der en lynende nem fedtfattig frugtkageopskrift der stikker alt. Vi plejer at bruge den til æblekage. Den hedder “Den gode æblekage” og opskriften har jeg fået inspiration til her

Den gode æblekage/Den gode jordbærkage og nu altså også Den gode rabarberkage:

Sommersaftige rabarber

Her får du opskriften på kagen der kan varieres i det uendlige og som tager ingen tid at lave. Næsten.

50 gr. smør (mindre kan gøre det)

125 g sukker
1 æg
150 ml tykmælk
3 tsk bagepulver
225 g mel

Fyld:
3 store æbler  (her 6 stængler rabarber istedet)

2 tsk kanel (rabarberne vendes i 1 dl. sukker, 2 spsk maizenamel og vanillesukker)
2 spsk sukker (rørsukker drysset ovenpå). ½ pk. marcipan

Flydende Kærgården i striber henover

Hakkede mandler ville have været supergodt ovenpå også. Det må jeg prøve en anden gang. Flødeskum fik vi som tilbehør. Den nemme af slagsen. Sprøjteflødeskum fra dåse. Det var ok.

P.S: Æblekagen er fantastisk lækker med et ekstra drys kanelsukker ovenpå og et par striber flydende smør. Prøv også den!

Fremgangsmåde:

Rør flydende smør og sukker godt sammen. Gerne med piskeris Tilsæt æg og tykmælk. Bland bagepulver og mel og rør det i dejen. Hæld dejen i et velsmurt, ovnfast fad. Hvis det havde været en æblekage kommer fortsættelen her : Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Stil æblestykkerne på højkant i dejen og drys med kanel og sukker. Smelt smørret og hæld det over.

Jeg snittede rabarberne og satte dem til at tiltrække lidt sødme og stivelse i sukker/maizenadrys.

Rabarber med sukkerdrys og maizenamel

Rabarber med sukkerdrys og maizenamel

Det er virkelig en letrørt kage der hurtigt kan røres sammen med piskeris. Jeg bruger flydende kærgården som smør, det er meget lettere og jeg bruger ikke 50 gram, men mindre.

Jeg havde en rest yoghurt som jeg brugte istedet for tykmælk. Det var en god ide! Jeg undgik at smide resten ud og yoghurten gav en god frugtsmag til kagen. ,Ja jeg indrømmer det gerne. Jeg er en ret stor serie af Cheasy’s frugt-yoghurt-serie! 🙂 (og nej, og jeg er stadig ikke sponsoreret!) ;.)

En rest yoghurt

Sådan så kagedejen ud. Rørt i hånden på et par minutter.

Rabarberkagedej

Jeg rørte først dejen sammen og vendte kakaomarcipanen i til sidst. Jeg gemte lidt til toppen. Jeg brugte ca. ½ pk. marcipan

Syndig kakaomarcipan

Dej med syndig kakaomarcipan

Dejen blev hældt i et smurt tærtefad. Rabarberne blev taget op fra sukker/maizenablandingen og trykket ned oveni dejen. Væden hældte jeg fra.

Rabarbertærte med kakaomarcipan

Altså tærten ser lidt pudsig ud med kakaomarcipanen ovenpå. Det ligner næsten en kødtærte, men tro mig. Bagt marcipan går man aldrig fejl af og med en kakaosmag som bonus, er det næsten for godt til at være sandt. 😀

Æv! Jeg har brugt min sidste pakke kakao-marcipan nu. Kommer der mon snart juletilbud igen, så jeg kan få fyldt fryseren op?? 😉

Rabarbertærte med kakaomarcipan

Tærten blev bagt minimum 30 min. v. 175 grader varmluft. Kig til den et par gange. Den er færdig når den er ved at være gylden. Hvor var det dog ÆRGERLIGT at jeg glemte at putte hakkede mandler øverst. Det ville have været helt perfekt. Min datter synes at jeg er ALT for selvkritisk når det gælder kager! Hun var helt VILD med den. Det var godt at det blev en god eksamenskagebagegave! 🙂

Kagen smagte lige som den skulle! Kombinationen af rabarbernes syrlighed og marcipanens sødme supplerede hinanden helt perfekt. En kugle is til ville have været godt, men vi fik flødeskum, og det var også godt.

Nam-nam. Håber rabarbersæsonen er lang endnu (er 1 års rabarber-enthusiast, min plante er næsten ny. TAK for planten svigermor!

Lækker lækker hurtig nem og fedtfattig aftendessert (hvis man ser bort fra flødeskum, hm hm. Det gjorde vi så ikke! 😉

Flot ser den ud! Lige til at spise 😀

 

Ja og tror I så at mine syndige skumle rabarber-drømme gik i opfyldelse???
Gæt selv! 🙂
Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. […] kan sagtens erstattes af anden type frugt. Hvad med en pæretærte eller rabarbertærte f.eks.? Rabarbertærten har jeg prøvet. Det var her jeg kom i kagehimlen ved at tilsætte […]

  2. Anna Marie 16. juni 2012 af 11:51- Svar

    Hej Gitte
    Tillykke med datterens flotte eksamen. Hun ligner da vist sin mor (og selvfølgelig far) på det punkt 😉
    Tak for en dejlig blog

    • Gitte Hansen 16. juni 2012 af 16:06- Svar

      Hej Anna Marie
      Tak for de søde ord. Jeg hun er respektindgydende skarp min datter. Hun er sej 😀
      Godt at høre at du kan lide bloggen. Det var dig der fik mig igang. Tak for det. Det er skægt. Er konstant 20 indlæg bagud. Der er et mylder af ideer i mit hovede 😀

Læg en kommentar