Flæskesteg, hasselbackkartofler og dovnerier på terrassen

  • Flæskesteg og hasselbackkartofler

2013-04-21 16.06.30

Forårssolen har skinnet gavmildt på os de sidste dage og der har været dømt terrassetid. Indrømmet. Jeg har drønet rundt på jobbet og ilet hjem og bare skyndt mig ud på terrassen. Jeg har været egoistisk. Hvor har det været fedt. Jeg har bevidst skubbet fyldte tørretumblere og fyldte opvaskemaskiner, beskidte køkkengulve og to-do-lister i øvrigt.

2013-08-23 19.44.24

Jeg er megagod til at prioritere det vigtigste, når solen skinner. Jobbet skal passes, men timerne fra 16-18 er der dømt krimilæsning på terrassen. Det er det vigtigste for mig. Altså jeg har det jo som om jeg har haft sommerferie efter sådan en eftermiddag! Opvasker-og tørretumbler løber da ingen steder og gulvet kan vaskes i regnvejr? Benhård prioritering. 😉

Jeg kan på blogtrafikken se at jeg ikke har været alene om at prioritere solen de seneste dage. I har jo heller ikke haft den store lyst til køkkentjansen? Der har været markant færre besøgende og ja indrømmet, jeg har heller ikke haft stor lyst til at gå i køkkenet, men altså vi har jo skullet have mad alligevel?

Flæskesteg og hasselbackkartofler

Hov hov, og hvordan sniger der sig pludselig en flæskesteg ind her? Det harmonerer jo ikke med sol og terrassetid?

Tjo, altså flæskesteg er jo megahurtigt at lave. Du åbner pakken, drysser med salt og lader stegen lave sig selv i ovnen imens du læser krimi på terrassen.

Jeg satte flæskestegen ind kl. 16.30 og kl. 18.30 var der serveret. Steg ved 150 grader varmluft den første time og 175 grader varmluft den sidste time. De sidste 5 minutter grilles der ved 225 grader varmluft.

Efter 30 minutter, når du alligevel skal ind for at tisse eller hente en ny kop te, så hælder du 1 liter kogende vand ved stegefadet.

Jamen man skal jo spise noget til? 

Hiv en pose kartofler med ud på terrassen. Snup en skål vand med. Hvorfor kan kartoffelskrælning ikke klares i det fri?

Flæskesteg og hasselbackkartofler

Vi lavede hasselback-kartofler, mest fordi de kogte hvide hører vinteren til synes jeg. Åh jeg gider dem ikke de kogte kartofler, når vi nærmer os slutningen på sæsonen. Det er en helt anden sag, når først de nye kartofler begynder at pible op af jorden?

Skræl kartoflerne, pensl med olie og drys med salt og peber. Steg kartoflerne den sidste time flæskestegen steger, v. 175 grader varmluft.

Flæskesteg og hasselbackkartofler

Hæld lidt ekstra  vand ved stegen, når du alligevel sætterkartoflerne ind. Sørg for at der er rigeligt vand ved, så der er rigeligt at lave sauce af. Sauce er vigtigt, meget sauce, især hvis du har store teenagere i huset. 🙂

Imens steg og kartofler steger, kan du snuppe et par kapitler til på terrassen. Nu nærmer klokken sig halvsyv.

Flæskesteg og hasselbackkartofler

Si stegeskyen fra stegen, tilsæt kulør, jævn og smag til med salt. Imens du laver saucen, griller du flæskestegssværen, så den bliver boblende sprød. Vær varsom her. 225 grader med varmluft med grill fra oven, ca. 5 minutter. Du skal holde så varsomt øje, at du næsten skal stirre sekund for sekund. Lige pludselig bliver sværen brændt, og så græder hele familien, og det er altså ikke til at bære.Vær varsom med sværen, hvis du vil sikre idyl, harmoni og bidrage til verdensfreden 😉

Flæskesteg og hasselbackkartofler Jeg lunede rødkål fra Beauvais og ja vi får også chips til flæskestegen (også selvom stegen i dag blev serveret med hasselback-kartofler). De chips er heller ikke til forhandling. Beauvais-rødkålen heller ikke.

Altså man må sige, at når man tænker på, at jeg havde tilbragte det meste af eftermiddagen på terrassen, så var det en helt ok hverdagsmenu!?

Man kan diskutere hvor sund menuen var. Ingen af os gad lave salat og den slatne rødkål fra glas tæller vist ikke med her?

Flæskesteg og hasselbackkartofler

Genialt alligevel med flæskesteg, en dag det skal gå ekstra hurtigt, og det bedste er, at der var rigeligt med flæskesteg til overs til i dag. Vi skar stegen i skiver og spiste den på rugbrød. Det betød at jeg fik hele 2½ time på terrassen i dag. Endnu nemmere menu. Fantastisk og nu har jeg 1000 fregner på næsen. 🙂

Jeg er kommet i gang med den nye krimi af Sara Blædel og har næsten allerede læst halvdelen. Den lover godt og den fangede mig fra første side. Jeg forstår godt at Sara vinder læserpriser. Det er ikke kæmpestor krimikunst, men hun forstår at skabe gode persongallerier og gode plots kan hun også finde på. Jeg er fan.

Imorgen meldes der overskyet vejr igen. Læsetid om eftermiddagen er altså ikke tosset. Det er en fantastisk god måde at geare ned på efter en travl arbejdsdag. Måske jeg bare fortsætter mine “terrassestunder” nu det bliver gråvejr? Jeg kunne gemme mig i læsestolen i karnappen og prøve at lukke øjnene for to-do-opgaverne? Jeg vil prøve – tror jeg – overvejer at udlicitere  indkøb og andet forefaldende arbejde 🙂

Flæskesteg og hasselbackkartofler

Mere inspiration

Læg en kommentar