Flæskesteg med hasselback kartofler og fromage frais dressing

2014-04-25 19.35.49 Flæskesteg med hasselback kartofler og fromage frais dressing

Det er sommer, det er sol og det er freeedag!

Oh la la, så er det sommer igen. Skønt! Vi har spist lækker menu på terrassen. Flæskesteg igen, i dag med hasselback kartofler og fromage frais dressing.

Flæskesteg igen? Hvorfor nu det? Det du’r altså ikke at Bagenørden og familie spiser flæskesteg en gang om ugen!?

Ja hvorfor nu det?DSC_5150

I dag stegte jeg næsten 1 meter flæskesteg. EN METER!? Jep. I morgen har vi nemlig inviteret familien på fødselsdag i skoven. Vi slår alle forårets fødselsdage sammen og har inviteret til flæskestegssandwich og kageorgie i den grønne skov i morgen.

Heldigvis tegner det jo til at blive helt fantastisk sommervejr. Igen. Fedt nok, 17 mennesker i det fri en hel dag. Så er det faktisk RIGTIGT meget ok (og nødvendigt!) at vejret er i top!

Vi skulle da lige prøvesmage flæskestegen i dag. Den havde fået lige lidt for lang tid i ovnen, for der var lige en bedstemor der skulle besøges på sygehuset også, men pyt. Mør og lækker steg, pyt med at den næsten var blevet faldefærdig. Bedstemor er den vigtigste i denne store sammenhæng <3

Stegen var lækker mør, men en smule porøs at skære. Jeg håber at det bliver nemmere at skære pålægsskiver, når der skal laves flæskestegssandwich i morgen?

DSC_5152 Flæskesteg

Du skal nok komme til at høre mere om vores fødselsdagsskovtur. Jeg har bagt til den store guldmedalje i dag. Chokoladekage, Gulerods/squash-kage, biscotti. Jeg skal tidligt op i morgen for at pynte kagerne fint. Jeg skal også tidligt op for at bage sandwichboller. Jeg pepper Amo’s ciabattabrødblanding op med lidt durummel og måske drysser jeg med oregano, eller salt/peber? Det passer vist bedre til flæskestegssandwich?

Til vores flæskestegsprøvesmagning i dag lavede vi hasselbackkartofler med salt/peberdrys, fromage frais med salt/hvidløgspeber og så en  hurtig salat af smuk romaine salat.
DSC_5133 Romainesalat

Det blev den enkle variant i dag. Cherrytomater. Majs og et drys hvidløgspeber.

DSC_5138 Romainesalat

Romainesalat er en lækker sprød smagfuld salat. Meget mere smagfuld end iceberg. Bladene er små, men den er nem at skylle. Jeg tror at romaine-salat skal oftere i indkøbskurven?DSC_5132Jeg rørte en hurtig dressing sammen af en halv liter Fromage Frais, 1/4 tsk. hvidløgspeber og 1/4 tsk. groft salt.0.3% fedt, smager så fint og med meget færre kalorier end den fuldfede 18% cremefraichedressing.  Perfekt som dip til hasselback kartoflerne og salaten.DSC_5137 Fromage fraisDSC_5140Hasselback kartoflerne havde fået en time i ovnen v. 175 grader varmluft. Halverede kartofler penslet med olie og drysset med krydderi. Uhm.
DSC_5145 Hasselback kartofler Flæskestegen blev så fin, sprød og lækker. Vi synes dog den skrumpede noget, er der mon nok til i morgen? 17 mennesker er jo alligevel en del? Nå men måske vi også skal lave lidt sandwich med ost/peberfrugt også, det kan vi gamle jo godt lide, og hvad med nogen med leverpostej/rødbede til de mindste?DSC_5150 Flæskesteg Jeg lavede et lille fad flæskesteg til dagens aftenmenu på terrassen. Vi skulle da lige prøvesmage. På ration. Resten skulle gemmes til imorgen. Uhm hvor den var lækker og flæskesteg passede faktisk fint til hasselback-kartoflerne og den hvide dressing. Let og lækker sommermenu og flæskesteg er jo så nemt, den laver jo sig selv. Næsten da 😉DSC_5151 Flæskesteg

Så blev der dækket op i det fri og maden både ser bedre ud og smager bedre udendørs. Sådan er det bare! Se lige hvor smukt lyset spiller, selvom klokken var 19.30. Jeg er SÅ GLAD for vores nye terrasse hvor vi kan nyde aftensolen til sent. Det bliver skønt til sommer. Lige nu bliver det jo FRYSENDE koldt når solen forsvinder kl. 202014-04-25 19.35.20

Flæskesteg behøver ikke være inde-jule-simremad. Her flæskessteg på sommermanér. Det smagte virkeligt lækkert og sikke smukke farver. 🙂

Jeg vil ile til køjs. I morgen venter adskillige køkkenudfordringer inden skovtursfødselsdagen. Hov vi skal huske oplukker. Servietter og hvad med et lille klapbord? Gud thermokander! og en kniv at skære kagen ud med,…..Husk, husk, husk, husk…..:-)

God lørdag til dig. Jeg poster fra det grønne – hvis jeg får tid – og gider! 🙂
2014-04-25 19.31.53

Mere inspiration

3 Kommentarer

  1. Annette Ankler 20. juli 2017 af 10:59 - Svar

    Tak for rigtig mange dejlige og brugbare opskrifter. Jeg nyder at læse og kaste mig ud i dine opskrifter, du har sørme en tilgang og en kreativitet til madlavning, som er lige efter mit hoved.
    Når jeg laver”sommerflæskesteg” koger jeg ofte små kartofler med skræl og vender dem til sidst på panden i olivenolie med knust hvidløg og rosmarin.

    • Gitte Hansen 21. juli 2017 af 22:18 - Svar

      Hej Annette
      Tusind tak for din søde hilsen – den gjorde mig da bare rigtigt glad. Dejligt du tog dig tid til at skrive så fin en hilsen til mig 🙂
      Tak for dine tips med rosmarin/hvidløgskartoflerne – de lyder da bare superlækre.
      Håber du har haft den skønneste sommer og god fornøjelse med bloggen fortsat
      Mange hilsner
      Gitte

  2. […] står der flæskesteg på menuen, måske den bare bliver stegt i ovnen og spist i haven til hasselback kartofl… Nem og lækker sommermenu, som beskrevet […]

Læg en kommentar