2014-04-25 19.35.49 Flæskesteg med hasselback kartofler og fromage frais dressing

Det er sommer, det er sol og det er freeedag!

Oh la la, så er det sommer igen. Skønt! Vi har spist lækker menu på terrassen. Flæskesteg i dag med hasselback kartofler og fromage frais dressing.

Kan man spise flæskesteg om sommeren? Ja da, det kan man sagtens hvis tilbehøret til flæskestegen peppes sommerligt op med salat, en god dressing og olieristede kartofler som dem vi lavede i dag. Flæskesteg med hasselback kartofler og salatI dag stegte jeg næsten 1 meter flæskesteg. EN METER!? Jep. I morgen har vi nemlig inviteret familien på fødselsdag i skoven. Vi slår alle forårets fødselsdage sammen og har inviteret til flæskestegssandwich og kageorgie i den grønne skov i morgen.

Heldigvis tegner det jo til at blive helt fantastisk sommervejr. Igen. Fedt nok, 17 mennesker i det fri en hel dag. Så er det faktisk RIGTIGT meget ok (og nødvendigt!) at vejret er i top!

Vi skulle da lige prøvesmage flæskestegen i dag. Den havde fået lige lidt for lang tid i ovnen,  men pyt. Mør og lækker steg, pyt med at den næsten var blevet faldefærdig. Bedstemor er den vigtigste i denne store sammenhæng <3

Stegen var lækker mør, men en smule porøs at skære. Jeg håber at det bliver nemmere at skære pålægsskiver, når der skal laves flæskestegssandwich i morgen?

Du kan få en rigtig lækker opskrift på langtidsstegt flæskesteg her:

Flæskesteg i ovn - langtidsstegt i 8 timer
Flæskesteg med sprøde svær - langtidsstegt i ovn
Se opskriften her
Flæskesteg med hasselback kartofler og salat

Jeg har bagt til den store guldmedalje i dag. Chokoladekage, Gulerods/squash-kage, biscotti.

Jeg skal tidligt op i morgen for at pynte kagerne fint. Jeg skal også tidligt op for at bage foccacia sandwichboller.  De vil passe perfekt til flæskestegssandwich?

Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere & sandwich
Se opskriften her
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich

Til vores flæskestegsprøvesmagning i dag lavede vi hasselback kartofler med salt/peberdrys, fromage frais med salt/hvidløgspeber og så en hurtig salat af smuk romaine salat.Flæskesteg med hasselback kartofler og salatDet blev den enkle variant i dag. Cherrytomater. Majs og et drys hvidløgspeber.Flæskesteg med hasselback kartofler og salat

Romainesalat er en lækker sprød smagfuld salat. Meget mere smagfuld end iceberg. Bladene er små, men den er nem at skylle. Jeg tror at romaine-salat skal oftere i indkøbskurven?Flæskesteg med hasselback kartofler og salatJeg rørte en hurtig dressing sammen af en halv liter Fromage Frais, 1/4 tsk. hvidløgspeber og 1/4 tsk. groft salt

En fromage frais dressing smager så fint og med meget færre kalorier end den fuldfede 18% cremefraichedressing.  Perfekt som dip til hasselback kartoflerne og salaten. Du kan jo selvfølgelig også sagtens bruge creme fraiche, hvis du foretrækker det.

På bloggen finder du en rigtig nem og lækker opskrift på creme fraiche dressing, kig med her:

Creme fraiche dressing - nem og lækker opskrift
En nem og lækker basisopskrift på Creme fraiche dressing
Se opskriften her
Creme fraiche dressing - nem lækker opskrift
DSC_5137 Fromage fraisHasselback kartoflerne havde fået en time i ovnen v. 175 grader varmluft. Halverede kartofler penslet med olie og drysset med krydderi. Uhm.DSC_5145 Hasselback kartofler Flæskestegen blev så fin, sprød og lækker. Vi synes dog den skrumpede noget, er der mon nok til i morgen? 17 mennesker er jo alligevel en del?DSC_5140Nå men måske vi også skal lave lidt sandwich med ost/peberfrugt også, det kan vi gamle jo godt lide, og hvad med nogen med leverpostej/rødbede til de mindste?DSC_5150 Flæskesteg Jeg lavede et lille fad flæskesteg til dagens aftenmenu på terrassen.

Vi skulle da lige prøvesmage. På ration. Resten skulle gemmes til imorgen.

Uhm hvor den var lækker og flæskesteg passede faktisk fint til hasselback-kartoflerne og den hvide dressing. Let og lækker sommermenu og flæskesteg er jo så nemt, den laver jo sig selv. Næsten da 😉DSC_5151 Flæskesteg

Så blev der dækket op i det fri og maden både ser bedre ud og smager bedre udendørs. Sådan er det bare! Se lige hvor smukt lyset spiller, selvom klokken var 19.30.

Jeg er SÅ GLAD for vores nye terrasse hvor vi kan nyde aftensolen til sent. Det bliver skønt til sommer. Lige nu bliver det jo FRYSENDE koldt når solen forsvinder kl. 202014-04-25 19.35.20Flæskesteg behøver ikke være inde-jule-simremad. Her flæskessteg på sommermanér. Det smagte virkeligt lækkert og sikke smukke farver. 🙂

Jeg vil ile til køjs. I morgen venter adskillige køkkenudfordringer inden skovtursfødselsdagen. Hov vi skal huske oplukker. Servietter og hvad med et lille klapbord? Gud thermokander! og en kniv at skære kagen ud med,…..Husk, husk, husk, husk…..:-)

God lørdag til dig. Jeg poster fra det grønne – hvis jeg får tid – og gider! 🙂
2014-04-25 19.31.53