Det er sommer, det er sol og det er freeedag!
Oh la la, så er det sommer igen. Skønt! Vi har spist lækker menu på terrassen. Flæskesteg i dag med hasselback kartofler og fromage frais dressing.
Kan man spise flæskesteg om sommeren? Ja da, det kan man sagtens hvis tilbehøret til flæskestegen peppes sommerligt op med salat, en god dressing og olieristede kartofler som dem vi lavede i dag. I dag stegte jeg næsten 1 meter flæskesteg. EN METER!? Jep. I morgen har vi nemlig inviteret familien på fødselsdag i skoven. Vi slår alle forårets fødselsdage sammen og har inviteret til flæskestegssandwich og kageorgie i den grønne skov i morgen.
Heldigvis tegner det jo til at blive helt fantastisk sommervejr. Igen. Fedt nok, 17 mennesker i det fri en hel dag. Så er det faktisk RIGTIGT meget ok (og nødvendigt!) at vejret er i top!
Vi skulle da lige prøvesmage flæskestegen i dag. Den havde fået lige lidt for lang tid i ovnen, men pyt. Mør og lækker steg, pyt med at den næsten var blevet faldefærdig. Bedstemor er den vigtigste i denne store sammenhæng <3
Stegen var lækker mør, men en smule porøs at skære. Jeg håber at det bliver nemmere at skære pålægsskiver, når der skal laves flæskestegssandwich i morgen?
Du kan få en rigtig lækker opskrift på langtidsstegt flæskesteg her:
Jeg har bagt til den store guldmedalje i dag. Chokoladekage, Gulerods/squash-kage, biscotti.
Jeg skal tidligt op i morgen for at pynte kagerne fint. Jeg skal også tidligt op for at bage foccacia sandwichboller. De vil passe perfekt til flæskestegssandwich?
Til vores flæskestegsprøvesmagning i dag lavede vi hasselback kartofler med salt/peberdrys, fromage frais med salt/hvidløgspeber og så en hurtig salat af smuk romaine salat.Det blev den enkle variant i dag. Cherrytomater. Majs og et drys hvidløgspeber.
Romainesalat er en lækker sprød smagfuld salat. Meget mere smagfuld end iceberg. Bladene er små, men den er nem at skylle. Jeg tror at romaine-salat skal oftere i indkøbskurven?Jeg rørte en hurtig dressing sammen af en halv liter Fromage Frais, 1/4 tsk. hvidløgspeber og 1/4 tsk. groft salt
En fromage frais dressing smager så fint og med meget færre kalorier end den fuldfede 18% cremefraichedressing. Perfekt som dip til hasselback kartoflerne og salaten. Du kan jo selvfølgelig også sagtens bruge creme fraiche, hvis du foretrækker det.
På bloggen finder du en rigtig nem og lækker opskrift på creme fraiche dressing, kig med her:
Vi skulle da lige prøvesmage. På ration. Resten skulle gemmes til imorgen.
Uhm hvor den var lækker og flæskesteg passede faktisk fint til hasselback-kartoflerne og den hvide dressing. Let og lækker sommermenu og flæskesteg er jo så nemt, den laver jo sig selv. Næsten da 😉
Så blev der dækket op i det fri og maden både ser bedre ud og smager bedre udendørs. Sådan er det bare! Se lige hvor smukt lyset spiller, selvom klokken var 19.30.
Jeg er SÅ GLAD for vores nye terrasse hvor vi kan nyde aftensolen til sent. Det bliver skønt til sommer. Lige nu bliver det jo FRYSENDE koldt når solen forsvinder kl. 20Flæskesteg behøver ikke være inde-jule-simremad. Her flæskessteg på sommermanér. Det smagte virkeligt lækkert og sikke smukke farver. 🙂
Jeg vil ile til køjs. I morgen venter adskillige køkkenudfordringer inden skovtursfødselsdagen. Hov vi skal huske oplukker. Servietter og hvad med et lille klapbord? Gud thermokander! og en kniv at skære kagen ud med,…..Husk, husk, husk, husk…..:-)
God lørdag til dig. Jeg poster fra det grønne – hvis jeg får tid – og gider! 🙂
Tak for rigtig mange dejlige og brugbare opskrifter. Jeg nyder at læse og kaste mig ud i dine opskrifter, du har sørme en tilgang og en kreativitet til madlavning, som er lige efter mit hoved.
Når jeg laver”sommerflæskesteg” koger jeg ofte små kartofler med skræl og vender dem til sidst på panden i olivenolie med knust hvidløg og rosmarin.