Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartofler med honning

  • Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartofler

Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartofler

Tør du godt eksperimentere med din flæskesteg? Hvo intet vover, intet vinder. Jeg kan kun sige. Go for it! 🙂

Prøv denne lækre flæskesteg med timian – stegt sammen med timiankartofler, løg og gulerødder. En saftig og lækker steg, der bliver virkelig smagfuld. Kartoflerne bliver sprødstegte og virkelig delikate. Retten er nem at lave og den passer sig selv – næsten. Vi spiste en creme fraichedressing til. En delikat og overskuelig søndagsmenu 🙂  Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartofler

Her kommer opskriften. Retten er både nem at tilberede og købe ind til:

Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartofler med honning
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Lækker flæskesteg med timian og sprødstegte timankartofler med honning
Forfatter:
: Familiens favoritter
: Dagens ret
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 flæskesteg á min. 1½ kilo
  • 2 kilo kartofler
  • 1 kilo gulerødder
  • 3 store rødløg
  • 4 spsk tørret timian
  • Salt/peber
  • 2 spsk Akaciehonning
  • Tilbehør:
  • Creme fraichedressing bestående af: ½ liter creme fraiche, 1 tsk tørret timian, salt/peber og 1 tsk akaciehonning
Sådan gør du:
  1. Skræl kartofler og gulerødder skær dem i mindre stykker
  2. Skær rødløgene i både
  3. Bland kartofler og grønt i et stort stegefad.
  4. Drys 3 spsk timian, salt og peber over kartoflerne og fordel akaciehonningen over
  5. Drys salt/peber og timian over flæskestegen, på alle sider.
  6. Lav en fordybning i kartoffelfadet og placér flæskestegen i midten.
  7. Steg fadet i ovnen v. 175 grader varmluft i 2 timer.
  8. Vend kartoflerne flere gange undervejs.
  9. Kartoflerne behøver ikke olie - de steger i fedtet fra flæskestegen. Det er derfor de skal vendes ofte, især i starten.
  10. Få sprød svær på flæskestegen ved at bruge ovnens grillfunktion med varme kun i det øverste varmelegeme. 5-7 minutter v. 225 grader varmluft - hold øje, et minut for meget giver brankede svær. Sørg for at have rodet godt op i kartoflerne før du griller ved høj varme, så de ikke også branker.
  11. Lav en creme fraichedressing til, gerne af creme fraiche med lav fedtprocent. Retten er rimeligt fedtholdig i forvejen, så spar gerne der hvor du kan.
  12. Skær flæskestegen ud og servér straks

Der blev drysset godt med timian på flæskestegens top, bund og alle sider. En anderledes måde at tilberede flæskestegen på, men timian gav virkelig god smag til stegen. Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartoflerOg hvad så med flæskesværene?

De blev ikke helt så sprøde som normalt og faktisk også lidt brankede. Måske det skyldes, at jeg i et øjebliks kådhed, dryppede stegen med lidt akaciehonning? Jeg vidste jo egentlig godt, at sukker brænder ved høj varme. Ja så fik jeg endnu en lærestreg. Note to self – og til dig: dryp ikke med akaciehonning på en flæskesteg – det risikerer at branke 🙂

Heldigvis var stegen ikke ødelagt – den smagte fortrinligt – lidt som en grillet flæskesteg?

Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartofler

Det føltes lidt vildt at drysse timian på flæskestegen. Livet på kanten – uha risky business 🙂 Som nogle også skriver til mig på bloggens FB-side, så er jeg en meget modig kvinde. Ja mon ikke – især når der er totalt flæskestegsvilde teenagere i huset 😉 
Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartofler

Det blev en lækker, lækker steg og vi var alle vilde med den. Elsker alt-i-et-fad-retter.  Det er så nemt og rigtigt lækkert. En anden anbefalelsesværdig opskrift, efter samme device, er cuvettesteg stegt på toppen af et kartoffelfad. Den steg må du altså også prøve. Wow – en smag de kartofler fik 🙂

Dagens ret springer ind som en ny familiefavorit. Smagfuld og saftig og kartoflerne var sprøde og velsmagende.

Det er jo nok ikke den sundeste måde at tilberede en ret på, for kartoflerne steger i temmeligt meget fedtstof fra stegen. Til gengæld sprang vi jo så den brune sauce over, mon så ikke det går alligevel? Kig alligevel efter de mest fedtfattige flæskestege (det gør jeg nu altid, måske gør du også?)
Flæskesteg med timian og sprødstegte timiankartofler

Et flæskestegstip fra mig til dig. Tør du mon også kaste dig ud i et flæskestegseksperiment? Gør det – du vil ikke fortryde det. 🙂

Håber du har nydt weekenden? Jeg vil ikke sige et pip – havde jo lovet at jeg ikke ville sygdomsjamre på bloggen mere. Om jeg er forkølet, træt og åndedrætsbesværet endnu? Gæt 3 gange. 😉

Mere inspiration

Læg en kommentar