Karameller i mikroovn. Uhm her får du opskriften på nemme og lækre flødekarameller lavet nemt og hurtigt i mikrobølgeovnen.
Karameller i mikroovn - nem opskriftHvad med en portion lækre karameller? JA!

Skønne flødekarameller med smag af fløde, sirup, sukker og smør – tilsat vanilje og måske lidt salt. Uhm! Hjemmelavet slik smager bare bedst!

Flødekarameller er også gode som juleslik. Julen er vist en god undskyldning for at lave og spise mange karameller, for mange af os.

Faktisk smager karameller jo godt hele året rundt, så spring du bare på, på andre tidspunkter af året også.

På bloggen finder du en masse lækre opskrifter på karameller. Karameller kan også laves uden fløde, nemlig med kondenseret mælk.

Kig med og få inspiration til flere opskrifter nederst i dette indlæg.Karameller i mikroovn - nem opskrift

Den opskrift du skal høre om i dag, er en super nem og hurtig opskrift på karameller lavet i mikroovnen.

Faktisk kan en portion være klar på under 10 minutter. En genial ting, hvis du skulle blive akut lækkersulten 🙂

Det er nemt og smart at lave karamellerne i mikroovnen. Du sparer strøm og det er nemmere at styre karamelmassen, end når du laver karamellerne i en gryde. Du kan hurtigt stoppe kogningen og det er smart, synes jeg.

Karameller i mikroovn - nem opskrift

Dagens karameller er med vaniljesukker og nogle fik et drys salt. Saltkarameller smager nemlig virkelig godt.

Er du ikke så vild ved tanken om at få salt i eller på karamellerne, så kan du jo sagtens udelade salt og nøjes med vaniljesukker?

Du kan også tilsætte lakrids eller chokolade eller kakao til karamellerne og vupti har du tryllet chokoladekarameller.Karameller i mikroovn - nem opskrift

Opskriften er nem og du får den lige her:

Karameller i mikroovn – få en god nem opskrift her

Karameller i mikroovn - nem opskrift
Lækre hjemmelavede flødekarameller med i mikroovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 16 minutter
Ret: Karameller i mikroovn - nem opskrift
Portioner: 40 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 spsk. smør kan udelades
  • ½ dl sukker
  • ½ dl. sirup både lys og mørk kan bruges
  • ½ dl. piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • evt. groft salt til drys kan udelades
  • Drys: Flormelis

Sådan gør du

  • Smelt smørret få sekunder i mikroovnen. Bland alle ingredienser i en mikroovnsskål - gerne af glas. Det skal være en høj skål, da karamelmassen bruser meget op
    Karameller i mikroovn - nem opskrift
  • Kog karamelblandingen i mikroovnen i 5 minutter ved fuld effekt. (650-700 W). Hold øje med at blandingen ikke bruser for meget op i skålen. Sker det, så stop mikroovnen og rør lidt rundt i skålen og forsæt kogningen. Brug en ske af metal eller glas. Kog blandingen yderligere 2 minutter
    Karameller i mikroovn - nem opskrift
  • Lav nu karamelprøven. Tag lidt karamel på en ske og dryp lidt karamel i et glas iskoldt vand eller på en kold tallerken. Når karamellen kan trilles til en blød kugle og du synes den har den rette konsistens, så stop kogningen ellers så kog karamellerne ½-1 minut af gangen, til du er tilfreds med konsistensen.
  • Fudge karameller skal have kortere tid end hårde karameller/ bolcher. Du kan også bruge et bolchetermometer - gå efter en temperatur på ca. 125 grader.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld straks karamelblandingen ud herpå. Form evt. bagepapiret som en lille firkant med kanter, så der kommer højde på karamellerne. Du kan drysse lidt groft salt på karamellerne
    Karameller med salt i mikroovn - nem opskrift
  • Lad karamelblandingen køle lidt af. Efter 5-10 minutter er den ved at være så stiv at du kan klippe den i stænger og herefter i karameller. Jeg synes det er nemmest at klippe karamellerne ud, men det afhænger af tykkelsen
    Karameller i mikroovn - nem opskrift
  • Lad karamellerne køle. Du kan herefter pakke dem i madpakkepapir.
    Karameller i mikroovn - nem opskrift
  • Nu er karamellerne klar til servering
    Karameller i mikroovn - nem opskrift
  • Du kan også putte flormelis i et glas og lægge karamellerne heri. Ryst glasset godt, så flormelissen fordeles godt, så vil karamellerne ikke klistre sammen.
    Karameller i mikroovn - nem opskrift
  • Karamellerne holder sig længe. De bliver hårde hvis du opbevarer dem i køleskabet, men bliver bløde igen ved stuetemperatur
    Karameller i mikroovn - nem opskrift

Noter

Er dine karameller for bløde efter afkøling?
Kog den op nogle 1-2 minutter igen. Lav karamelprøven og stop kogningen, når den ønskede konsistens er opnået
Er dine karameller for hårde efter afkøling?
Kog karamellerne op med lidt fløde og lav karamelprøven, til du når den ønskede konsistens
Du kan tilsætte chokolade, kakao, lakrids eller nødder til karamelmassen
Hvis du koger karamelmassen kortere tid, kan du lave hjemmelavet karamelsauce
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Nemme, søde lækre hjemmelavede flødekarameller nemt lavet i mikroovnen – klar på få minutter

Karameller i mikroovn - nem opskrift

Du kan bruge både lys og mørk sirup til disse karameller. Et par spsk glucosesirup kan også bruges, hvis du har, men de kan også sagtens laves uden glucosesirup.

Tips til karamelkogning i mikroovn:
  • Karamelmassen bruser meget op under kogningen, så brug en stor høj skål, gerne af glas
  • Brug kun redskaber af metal eller træ, da plastredskaber kan smelte p.g.a. den høje temperatur.
  • Vent ikke for længe med at skære/klippe karamellerne ud, så kan massen være blevet for hård/stiv.Karameller i mikroovn - nem opskrift

 

Det er nemt at få den rette konsistens, med karamelprøven. Sådan gør du:

Tag lidt karamel på en ske og dyp den i koldt vand eller på en kold tallerken.

Kan du trille en blød kugle af karamellen, er den færdig.

Hvis du synes dine karameller har den rette konsistens efter 5 minutter, så stop kogningen.

Ellers giv blandingen 1 minut af gangen, til karamellerne er færdige eller de har den konsistens, som du ønsker dine karameller skal have.

Hvis du koger karamelmassen kortere tid, kan du lave hjemmelavet karamelsauceKarameller i mikroovn - nem opskrift

Er dine karameller for bløde efter afkøling?

Kog den op nogle 1-2 minutter igen. Lav karamelprøven og stop kogningen, når den ønskede konsistens er opnået

Er dine karameller for hårde efter afkøling?

Kog karamellerne op med lidt fløde og lav karamelprøven, til du når den ønskede konsistens. Måske du foretrækker bløde fudge karameller eller hårdere karameller som disse karamelbrud?

Karameller i mikroovn - nem opskrift

 

Efter få minutters afkøling, var karamellerne klar til “klip”.

Jeg synes klart det er nemmest at klippe karamellerne ud, fremfor at skære, men det kommer meget an på tykkelsen.

Du kan spise karamellerne som de er, men de vil nemt klistre sammen. Jeg vendte dem i et glas flormelis, men du kan også pakke dem ind i madpapir.Karameller i mikroovn - nem opskrift

Tænk at der kan laves så lækre godter i mikroovnen på ingen tid? Perfekt lille projekt i efterårsferien eller juleferien måske?

Julegodter, der hurtigt vil forsvinde fra julens slikskål.

Karameller i mikroovn - nem opskrift

De hurtige karameller skulle du prøve! De er både nemme at lave og virkelig lækre.

Har du lyst til at tjekke andre af bloggens lækre karamelopskrifter, så klik her eller få inspiration nedenfor

Karameller i mikroovn:

1.

Flødekarameller med lakrids i mikroovn
Hurtige flødekarameller med lakrids i mikrobølgeovn
Se opskriften her

2.

Flødekarameller med sesam i mikroovn opskrift
Flødekarameller med sesam - lynhurtigt lavet i mikrobølgeovn
Se opskriften her

3.

Chokoladekarameller i mikroovn - nem opskrift
Hjemmelavede chokoladekarameller i mikroovn
Se opskriften her
Chokoladekarameller i mikroovn nem opskrift

4.

Kakao karameller på 10 minutter i mikroovn
Nemme lækre hjemmelavede karameller i mikroovn
Se opskriften her
Kakao karameller på 10 minutter i mikroovn

5.

Salt karameller i mikrovn - nem opskrift
Lækre og hurtige karameller med vanilje og salt - lavet i mikroovn
Se opskriften her
Salt karameller i mikrovn – nem opskrift

6.

Karamelsauce i mikroovn - nem opskrift
Nem karamelsauce med fløde og sirup
Se opskriften her
Karamelsauce i mikroovn - nem opskrift

Karameller uden fløde – med kondenseret mælk:

1.

Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk
Hjemmelavede fløde karameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Guldkarameller - opskrift med kondenseret mælk

2.

Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift
Flødekarameller med julekrydderier - lavet af kondenseret mælk
Se opskriften her
Julekarameller med kondenseret mælk - opskrift

3.

Fudge opskrift - karamel af kondenseret mælk
Lækre hjemmelavede fudge karameller af kondenseret mælk
Se opskriften her
Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

4.

Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift
Verdens bedste saltkarameller med kondenseret mælk
Se opskriften her
Saltkarameller med kondenseret mælk opskrift

5.

Chokoladekarameller med kondenseret mælk
Karameller af chokolade kondenseret mælk
Se opskriften her
Chokoladekarameller med kondenseret mælk

6.

Karameller med lakrids af kondenseret mælk
Lækre flødekarameller med lakrids af kondenseret mælk
Se opskriften her

Karameller kogt i gryde:

  1. Karamelbrud hård karamel med fløde opskrift
    Hårde karamelbrud med hasselnødder og salt på toppen
    Se opskriften her
    Karamelbrud hård karamel med nødder opskrift

author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.