Karameller i mikroovn. Uhm her får du opskriften på nemme og lækre flødekarameller lavet nemt og hurtigt i mikrobølgeovnen.
Hvad med en portion lækre karameller? JA!
Skønne flødekarameller med smag af fløde, sirup, sukker og smør – tilsat vanilje og måske lidt salt. Uhm! Hjemmelavet slik smager bare bedst!
Flødekarameller er også gode som juleslik. Julen er vist en god undskyldning for at lave og spise mange karameller, for mange af os.
Faktisk smager karameller jo godt hele året rundt, så spring du bare på, på andre tidspunkter af året også.
På bloggen finder du en masse lækre opskrifter på karameller. Karameller kan også laves uden fløde, nemlig med kondenseret mælk.
Kig med og få inspiration til flere opskrifter nederst i dette indlæg.
Den opskrift du skal høre om i dag, er en super nem og hurtig opskrift på karameller lavet i mikroovnen.
Faktisk kan en portion være klar på under 10 minutter. En genial ting, hvis du skulle blive akut lækkersulten 🙂
Det er nemt og smart at lave karamellerne i mikroovnen. Du sparer strøm og det er nemmere at styre karamelmassen, end når du laver karamellerne i en gryde. Du kan hurtigt stoppe kogningen og det er smart, synes jeg.
Dagens karameller er med vaniljesukker og nogle fik et drys salt. Saltkarameller smager nemlig virkelig godt.
Er du ikke så vild ved tanken om at få salt i eller på karamellerne, så kan du jo sagtens udelade salt og nøjes med vaniljesukker?
Du kan også tilsætte lakrids eller chokolade eller kakao til karamellerne og vupti har du tryllet chokoladekarameller.
Opskriften er nem og du får den lige her:
Karameller i mikroovn – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1 spsk. smør kan udelades
- ½ dl sukker
- ½ dl. sirup både lys og mørk kan bruges
- ½ dl. piskefløde
- 1 tsk. vaniljesukker
- evt. groft salt til drys kan udelades
- Drys: Flormelis
Sådan gør du
- Smelt smørret få sekunder i mikroovnen. Bland alle ingredienser i en mikroovnsskål - gerne af glas. Det skal være en høj skål, da karamelmassen bruser meget op
- Kog karamelblandingen i mikroovnen i 5 minutter ved fuld effekt. (650-700 W). Hold øje med at blandingen ikke bruser for meget op i skålen. Sker det, så stop mikroovnen og rør lidt rundt i skålen og forsæt kogningen. Brug en ske af metal eller glas. Kog blandingen yderligere 2 minutter
- Lav nu karamelprøven. Tag lidt karamel på en ske og dryp lidt karamel i et glas iskoldt vand eller på en kold tallerken. Når karamellen kan trilles til en blød kugle og du synes den har den rette konsistens, så stop kogningen ellers så kog karamellerne ½-1 minut af gangen, til du er tilfreds med konsistensen.
- Fudge karameller skal have kortere tid end hårde karameller/ bolcher. Du kan også bruge et bolchetermometer - gå efter en temperatur på ca. 125 grader.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld straks karamelblandingen ud herpå. Form evt. bagepapiret som en lille firkant med kanter, så der kommer højde på karamellerne. Du kan drysse lidt groft salt på karamellerne
- Lad karamelblandingen køle lidt af. Efter 5-10 minutter er den ved at være så stiv at du kan klippe den i stænger og herefter i karameller. Jeg synes det er nemmest at klippe karamellerne ud, men det afhænger af tykkelsen
- Lad karamellerne køle. Du kan herefter pakke dem i madpakkepapir.
- Nu er karamellerne klar til servering
- Du kan også putte flormelis i et glas og lægge karamellerne heri. Ryst glasset godt, så flormelissen fordeles godt, så vil karamellerne ikke klistre sammen.
- Karamellerne holder sig længe. De bliver hårde hvis du opbevarer dem i køleskabet, men bliver bløde igen ved stuetemperatur
Noter
Er dine karameller for bløde efter afkøling?
Kog den op nogle 1-2 minutter igen. Lav karamelprøven og stop kogningen, når den ønskede konsistens er opnåetEr dine karameller for hårde efter afkøling?
Kog karamellerne op med lidt fløde og lav karamelprøven, til du når den ønskede konsistens Du kan tilsætte chokolade, kakao, lakrids eller nødder til karamelmassen Hvis du koger karamelmassen kortere tid, kan du lave hjemmelavet karamelsauceNemme, søde lækre hjemmelavede flødekarameller nemt lavet i mikroovnen – klar på få minutter
Du kan bruge både lys og mørk sirup til disse karameller. Et par spsk glucosesirup kan også bruges, hvis du har, men de kan også sagtens laves uden glucosesirup.
Tips til karamelkogning i mikroovn:
- Karamelmassen bruser meget op under kogningen, så brug en stor høj skål, gerne af glas
- Brug kun redskaber af metal eller træ, da plastredskaber kan smelte p.g.a. den høje temperatur.
- Vent ikke for længe med at skære/klippe karamellerne ud, så kan massen være blevet for hård/stiv.
Det er nemt at få den rette konsistens, med karamelprøven. Sådan gør du:
Tag lidt karamel på en ske og dyp den i koldt vand eller på en kold tallerken.
Kan du trille en blød kugle af karamellen, er den færdig.
Hvis du synes dine karameller har den rette konsistens efter 5 minutter, så stop kogningen.
Ellers giv blandingen 1 minut af gangen, til karamellerne er færdige eller de har den konsistens, som du ønsker dine karameller skal have.
Hvis du koger karamelmassen kortere tid, kan du lave hjemmelavet karamelsauce
Er dine karameller for bløde efter afkøling?
Kog den op nogle 1-2 minutter igen. Lav karamelprøven og stop kogningen, når den ønskede konsistens er opnået
Er dine karameller for hårde efter afkøling?
Kog karamellerne op med lidt fløde og lav karamelprøven, til du når den ønskede konsistens. Måske du foretrækker bløde fudge karameller eller hårdere karameller som disse karamelbrud?
Efter få minutters afkøling, var karamellerne klar til “klip”.
Jeg synes klart det er nemmest at klippe karamellerne ud, fremfor at skære, men det kommer meget an på tykkelsen.
Du kan spise karamellerne som de er, men de vil nemt klistre sammen. Jeg vendte dem i et glas flormelis, men du kan også pakke dem ind i madpapir.
Tænk at der kan laves så lækre godter i mikroovnen på ingen tid? Perfekt lille projekt i efterårsferien eller juleferien måske?
Julegodter, der hurtigt vil forsvinde fra julens slikskål.
De hurtige karameller skulle du prøve! De er både nemme at lave og virkelig lækre.
Karameller i mikroovn:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Karameller uden fløde – med kondenseret mælk:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Karameller kogt i gryde:
- Karamelbrud hård karamel med fløde opskriftHårde karamelbrud med hasselnødder og salt på toppenSe opskriften her
Hej. Vil gerne erstatte sukkeret med sukrin gold, tror du bare det samme mængde?