Flot og farvestrålende tomatsalat med basilikum og mozzarella

Tomatsalat med feta

Her kommer et lille bitte tomatsalat-tilbehørsindlæg.

Salaten i sig selv er ikke svær eller avanceret men den er hamrende flot. Så klart der skulle være et indlæg med den også  🙂

Ingredienser du skal bruge :

1 pakke mozzarella light

8 tomater (eller så mange tomater der er brug for, for at mætte alle munde)

½ potte frisk basilikum (eller så meget du ønsker)

og så disse standard-dressing-ingredienser.

Standard salat-dressing-ingredienser

Dressingen røres sammen :

Olie-eddikedressing

Imens dressingen trækker snittes tomater i både og basilkum skylles. Den hakkes groft. Mozzarella-osten skæres også groft.

Frisk basilikum

Tomaterne lægges i bunden af et fad, mozzarella og basilikum lægges over. Der kan bruges feta i tern, hvis du foretrækker det.

Dressingen dryppes over til sidst. Salaten vendes let.

Tomatsalaten kan spises som tilbehør til tærter, skinke, grill,  frikadeller, pizza. Alt!

Prøv at kog frisk pasta og vend tomatsalaten i. Mozzarellaosten vil smelte let. Tilsæt gerne hvidløg, hvis du bruger tomatsalaten som pastaret. Det smager fantastisk!

Tomatsalat med feta

…og sikke fantastisk flotte farver! 🙂

Salaten kan være klar på under 10 minutter. Den må vist i kategorien fast-food 😉

Tomatsalat med mozzarella og frisk basilikum

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. foodfanatic 20. juni 2012 af 19:04- Svar

    Kære Gitte
    Tak fordi du minder mig om, hvor en fantastisk spise det er. Nu ærgrer jeg mig helt over, at jeg ikke fik brugt mit seneste indkøb af basilikum til sådan en omgang. Det må blive næste gang.
    Kh Nadia

    • Gitte Hansen 20. juni 2012 af 21:46- Svar

      Hej Nadia
      Ja det er bare en smuk og lækker spise. Let at lave og ja du har ret. Man kan få brugt sin potte basilikum imens den stadig er sprød og lækker. Jeg kæmper for at holde liv i min basilikum. De købte potter bliver hurtigt trælse synes jeg.
      Du må prøve at lave retten retten lun. Hvidløg, basilikum, tomater, olie, mozzzarella marinerer i 1 døgns tid og vendes herefter rundt i. Den er også virkelig lækker. Se opskriften her http://nogetiovnen.dk/pasta-med-tomat-basilikum-og-hvidlog/
      Tak for din kommentarer. Hvor er det skønt med en hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar