Fødselsdagskagebag

 

2 gange roulade giver kæmpe fødselsdagslagkage

Her i huset elsker vi når der er en anledning til at bage en masse kage. Vi elsker at lave kagebord, lidt á lá det Sønderjyske (mine bedsteforældre var sønderjyder, måske det slægter sig på? 😉

Kokosmakroner med smør

Ovenfor ses kokosmakroner med smør. Alle blev spist. Heldigt fotografen nåede at få taget et billede inden gæsterne gik ombord i kagefadet 😉 Opskriften kan ses her 

Det sønderjyske kagebord består af 7 bløde kager og 7 hårde kager jvfr. wikipedia og det var tæt på at vores seneste fødselsdagskagebord kom derop omkring 🙂

Vi fejrede Amanda og Mikkels fødselsdage med et brag af et kagebord.

Et udpluk af kagerne kan ses her:

Dette er kakaomuffins – lette at lave og virkeligt lækre. Opskrift kan ses her

…og her kommer så KONGEN over alle fødselsdagslagkager, en KÆMPE lækkerbidsken! 🙂

Lagkagen er lavet af 2 rouladebunde, der er lagt sammen med kagecreme og jordbærsyltetøj og knuste makroner. Jeg fandt inspiration til rouladebundene her

Min datter Amanda bagte sine lækre havregrynssmåkager, som er så sprøde og lette at de smelter på tungen. Der var kun krummer tilbage 🙂 Opskriften har vi fundet her

(Bemærk at vi også lige har lidt frugt med for at få lidt balance i kalorieregnskabet 😉

Havregrynskager

Foruden kagerne bagte vi selvfølgelig også de klassiske fødselsdagsboller med helt hvidt mel (efter strenge ordrer fra sønnen der ikke er glad for kerner). Opskriften kan f.eks. ses her

Vi bagte også lidt ekstra af de grove morgenboller, og de forsvandt også som dug for solen.

Det er heldigvis altid sultne fødselsdagsgæster vi får besøg af. 🙂

Imens vi spiste simrede Römertopfen med mad til gæsterne om aftenen. Nem og velduftende nakkefilet med bacon der passer sig selv i ovnen imens gæsterne hygger. Det var en fantastisk succes! Der kunne være mad til 20 i en Römertopf. Den bestod sin ilddåb 🙂 Opskriften ses her  

Mere inspiration

Læg en kommentar