Appelsinkage. <3 Uhm i dag får du opskriften på en rigtig lækker appelsinkage med chokolade og marcipan. En kæmpe stor kage bagt i ovnens store bradepande.
I dag skulle familien til endnu en familiefødselsdag. Det vrimler med fødselsdage i familien om foråret. Herligt 🙂
Vi skulle besøge familien på sydfyn i den smukke præstegård. Familien har to små børn og tiden er knap. Jeg tilbød derfor glad og gerne at bage fødselsdagskagen.ELSKER jo når der er en anledning til at bage, og fødselsdag er en god anledning! 🙂
Sådan kom fødselsdagskagen til at se ud.
Det blev en rigtig svampet og saftig appelsinkage med chokolade og marcipan – uhm <3
En fødselsdagskage med personligt præg 😉 Det er svært at skrive bogstaver med chokolade, især hvis hullet i chokoladeposen bliver for stort (og det gør det ALTID for mig!)
Søren 40 år og Andreas 4 år. En voksen og en børnefødselsdag. Så gør det ikke noget at udformningen blev børne-agtig 🙂Kagen var lidt et sats. Den var totalt selvopfunden. Knald eller fald.
Jeg ANEDE ikke om den ville lykkes. Appelsinkagen blev lavet efter Stop madspilds princippet.
5 overmodne appelsiner. 2 overmodne bananer. 1 liter tykmælk, der skulle bruges. ½ pakke marcipan der var i overskud. Det forhåndenværende søms princip.
Den populære tykmælkskage var den grundlæggende inspiration Der blev bare videreudviklet lidt på den.
Kanel og kakao udelod jeg, men tilsatte appelsin, marcipan, chokolade og banan tilsat i stedet. Der blev også reduceret lidt på sukkermængden, fordi der var sød marcipan i.
og ved I hvad? Kagen lykkedes med bravaeur og jeg vil da hermed straks anbefale den og dele opskriften med dig.
Der er brugt temmelig meget appelsinsaft til kagen og det er dét der gør den så svampet og skøn.
Kagen er fyldt med “guf”, men har du ikke marcipan og chokolade på lager, så pyt med det.
Du kan trylle kagen ekstra god med lækkerierne, men den vil også smage fint med appelsinsaft alene.
Jamen det var faktisk det? Var det ikke en let opskrift?
Ingen æg der skal piskes, så kagen er hurtigt rørt.
Kagen bliver saftig og lækker p.g.a. frugten og tykmælken.
Kagen kan fint nedfryses, men den sagtens også holde sig frisk 3-4 dage ved stuetemperatur. En lækker variant af den populære tykmælkskage.Det er smart at røre glasur med appelsinsaft – det skulle du også prøve på en chokoladekage engang? Det smager også skønt.
Appelsinkage med chokolade, banan og marcian – bagt i ovnens store bradepande
Ingredienser
Kagedej:
- 1 liter tykmælk eller gerne appelsinyoghurt. Andet surmælksprodukt kan bruges
- 6 dl. sukker
- 1 dl. olie eller smeltet smør
- 800 gram mel ca. Måske du skal bruge lidt mere/mindre
- 5 tsk. natron
- 5 tsk. bagepulver
- 5 appelsiner kan erstattes af 3 dl appelsinjuice. Bruger du øko-appelsiner, kan du rive skallen og tilsætte den også
- 2 bananer mosede. Kan udelades eller erstattes med revet æble
- 150 gram marcipan hvis du har det på lager, kan udelades
- 150 gram chokolade hvis du har det på lager, kan udelades
- 1 dl appelsinjuice til at dryppe kagen med. Kan udelades.
Glasur
- 4-5 dl flormelis
- Saft fra 1-2 appelsiner eller appelsinjuice
- 50-75 gram smeltet chokolade til pynt. Kan udelades
Sådan gør du
- Pres appelsinerne. Du kan sagtens bruge appelsiner der er blevet lidt halvtriste i frugtskålen. .
- Bland tykmælk med sukker, appelsinsaft og olie/smeltet smør.
- Tilsæt mosede bananer, revet marcipan og hakket chokolade.
- Bland natron og bagepulver med lidt af hvedemelet og tilsæt. Tilsæt resten af hvedemel lidt efter lidt. Jeg har angivet at du skal bruge ca. 800 gram mel, da mængden afhænger lidt af dine appelsiners størrelse. Dejen skal have en god lind konsistens, ikke for tynd ikke for tyk.
- Pensl ovnens store bradepande med smør eller beklæd den med bagepapir og hæld dejen heri i.
- Bag kagen 30-35 minutter ved 175 grader varmluft. Kagen er færdig, når den er gennembagt
- Når kagen er kølet lidt af, prikker du huller i den med en gaffel. Pensl/dryp med 1 dl appelsinjuice, så kagen bliver godt "mættet".
- Lav glasur: Rør flormelis med appelsinsaft (eller appelsinjuice)
- Fordel glasuren over kagen, når den er helt afkølet.
- Nu skal kagen og glasuren tørre. Læg en bageplade ovenpå natten over, eller 3-4 timer (til glasuren er helt fast og stiv).
- Pynt evt. kagen med smeltet chokolade i et dekorativt mønster efter eget valg.
- Du kan også "høvle" chokoladespåner og drysse på toppen, imens glasuren er våd.
Noter
En lækker svampet og saftig bradepandekage med appelsin chokolade og marcipan
Nu skal kagen pyntes.
Du kan fint nøjes med glasur og du kan evt. også høvle lidt mørk chokolade til spåner og lade dem synke lidt ned i glasuren.
Hvis du vil prøve at lave et chokolademønster, så læg lidt chokolade i en plasticpose og lun den i mikrobølgeovnen 15 sekunder af gangen.
Efter 1½ minut ca. ser chokoladen sådan ud. Det er LANGT den hurtigste måde at smelte chokolade på!
Start stille og roligt med 15 sekunder og mas så lidt på indholdet i posen, så varmen bliver fordelt i chokoladen…så 15 sekunder igen osv.
Herefter kan kagen dekoreres.
HUSK : Klip kun et lillebitte hul i posen, ellers er det meget svært at skrive/tegne med chokoladen!
Måske du har lyst til at skrive ubehjælpelig børneskrift som jeg eller tegne egne blomster, flag eller dekorere på anden vis? Måske du også bare vil nøjes med glasuren? Det kan man også sagtens.
Sådan kom min kage til at se ud. Havde lige en ups’er ved ll’erne i tillykke men pyt, nåede du at bemærke det?
Det er jo heldigvis kun for skæg og det er tanken der tæller 🙂
Jeg lavede lidt små flag.. …og lidt glade smileys
Denne blomst blev jeg glad for! Øvelse gør mester! 🙂 Øj! Jeg var en af de heldige. Jeg fik et smiley-stykke! Den 4-årige var også heldig.
Han fik et stykke med et 4-tal på! og han var rigtig dygtig. Han hjalp med at pynte kagen til sidst med flag. Den blev så fin. 🙂 Her kan du måske fornemme kagens konsistens? Den blev svampet blød og lækker.
Hak endelig ikke chokoladen i for små stykker. Det er lækkert når man støder på en stor chokoladeklump midt i kagen.
Måske man også kunne have puttet hasselnødder i? Det ville have smagt godt tror jeg. Det må jeg huske næste gang der er en kage-bage-anledning…;-)
Skal du bage en kæmpekage til en børnefødselsdag, til klassens time, som kollegakage, kan jeg fint anbefale denne. Den er lækker og kæmpestor og vildt nem og hurtig at lave.
God fornøjelse.
Skal der være fest, så lad der være fest.
Få flere lækre opskrifter uden æg her:
Hej! Jeg vil gerne bage denne kage, men skal kun bruge en kage der ikke er større end hvad der kan være i en form der er 30*25 cm. Hvordan får jeg opskriften rettet til? På forhånd tak!
Mvh Nina
Hej har lige prøvet at bage den, synes ikke den har hævet ,med alt det bagepulver og natron skulle den da gerne hæve til dobbelt størrelse.