Forårssolen dansede – flere glade sommerhus skriblerier

Endnu en skøn sommerhusweekend er til ende og hvilken en skøn en af slagsen!

Vejrguderne havde taget al håb og drømme fra os og varslet storm og regn, men snart må vi vist boykotte de vejrprofeter, for sikke da et skønt vejr vi fik. Når vejret tilsmiler én fra uventet kant, bliver man næsten dobbelt så glad – euforisk, jublende, lykkens pamfilius – en heldig vinder i vejr-lotteriet.

Om det er fordi sommerhuset ligger tæt på kysten, skal jeg ikke kunne sige, men ofte driver skyerne forbi os og himlen forbliver blå. Sommerhuset ligger det skønneste sted og jeg kniber mig i armen og kan stadigvæk ikke tro mit held.

For lige præcis 1 år siden fik vi nøglen til vores nye sommerhus og mange tanker går i disse dage tilbage til dengang.Da vi kiggede ind af vinduerne første gang. Da vi underskrev købsaftalen. Da børnene så huset første gang. Da vi fik nøglen overrakt af sælgerne. Da Kalle fræsede rundt og snusende indtog grunden. Da vi kørte trailerfulde gammelt gods på genbrugen og var i IKEA hele TO gange på en lørdag, for at hente nye smukke yndlingsting.

Den første overnatning i huset. Den første snak over hækken med naboerne. Det første træ der blev fældet. Den første grillaften og og den første røde solnedgang over havet.

Min sommerhuslykke får ingen ende og det har vist sig, at sommerhuset har bragt meget mere lykke med sig for vores familie, end vi havde troet muligt.Vores store børn elsker nu stedet lige så højt som os. Sommerhusdrømmene startede som en vild ide, først fostret i mig. Jeg lod ideen pible og ungerne sagde straks: “Er du vanvittig, mor? Mener du det seriøst??”

Jeg havde derfor ingen forhåbninger om at mine børn ville komme til at synes om stedet, men de er ellevilde, så vilde at de tager derud så tit de kan, med bus, bil eller på cykel.

Min søn fisker og sejler, løbe lange ture på stranden eller cykler helt nye ruter på Mountainbike. Min uni-læsende datter, stornyder roen og tager på små selvimproviserede læseferier til sommerhuset og får “læst igennem” imens hun eksperimenterer med madlavning, skriver digte, spiller guitar og går lange ture langs stranden.Vi er triste, når vi er forhindrede i at komme i sommerhus en weekend men dobbelt-glade, når vi kan snuppe en frifredag med og få en forlænget weekend i sommerhuset.

Min mand er også blevet glad for sommerhuset, gladere end i starten hvor han vistnok synes der var lidt for meget knokleri. Han synes også vores regnsvejrssommerferie i sommerhuset var noget trist, men er blevet bedre til at nyde sommerhuslivet, også selvom vejret skulle byde på modgang. Han udbryder nu ofte af sig selv: “Dejligt med et sommerhus!”. Han finder ro fra sit travle job og kobler fra med at sejle, gå lange ture eller læse tykke aviser. Sommerhuset har også været godt for ham – det kan især vi andre mærke 🙂

Vi har ikke moderniseret meget i sommerhuset, men har investeret i nye terrassedøre og gavlvinduer, så man kan se havet fra hele huset. Det har vi ikke fortrudt ét sekund. Vi nyder lyset og udsigten til havet og selv på dage med gråvejr føles det som om vi sidder i det fri. Regnvejrsdage kan også være smukke, når man sidder der lunt og tørt og kigger ud på bølgen blå. Du kan ikke helt se det her, men der er havkig og vi stornyder det.Min mand sagde i starten, at han kun gad tage i sommerhus i godt vejr. Det siger han ikke længere. 😉 Han er i stedet fuldt beskæftige med at spotte skibe på vandet eller flytrafik i luften, med diverse skibs- og flyapps. Nogen har rigtigt travlt, når de er i sommerhus. Ja hvad kan jeg sige?? Hvad hjertet er fuldt af?  😉

Næste projekt vi pønser på, er at få lavet en træterrasse rundt om huset, lidt hævet op, så vi vil kunne få endnu mere havkig. En terrasse vi kan gå direkte ud på, så alle måltider kan nydes i det fri og solen fanges fra hele grunden. Jeg har en total gennemtænkt terrasseplan i mit hoved, vi venter bare lige på at sparegrisen bliver fyldt op igen. 😉

Den nuttede lille Kallehund føler sig godt hjemme, også i sommerhuset. Den har sin yndlingsstol, hvor den ovenikøbet kan kigge ud af de nye vinduer. Godt nok sker der ikke meget i det stille sommerhuskvarter, men NÅR der sker noget, er vagthunden klar og tror alene at det er til ære for den, at der er liv.  Lad den endelig bare blive i troen 😉Som vi andre, går Kalle også i dvale-tilstand, når den er i sommerhuset. Den sover meget og er en total kælepot. Måske det er fordi den får 5 kilometer-ture langs stranden og i skoven? Er der noget der kan få dysset en aktiv spirrevip-hund lidt ned, så er det mange kilometer i benene 😉
Det bedste ved sommerhuset er havudsigten og de åbne vidder. Det næstbedste er det store fredede skovareal der ligger lige bag huset. Der er tyst og stille og det er helt uberørt. Man kan se havet, løbe lange ture, gå ture i selskab med heste og køer der græsser frit. Gamle egetræer vokser vildt og står spredt, en juletræsplantage er der også og lige nu vokser aprilanemoner som det smukkeste skov-bunddække.Træerne er endnu ikke sprunget ud, måske er det derfor himlen synes kraftigere blå? Det føles også som om himlen er højere, når vi er i sommerhuset, som om lungerne kan ånde friere, benene gå længere ture og kroppen – og psyken – har mere overskud. Jeg forstår godt malerne, der tog til ud til kysten for at male i det skarpe, klare lys. Jeg forstår godt forfattere der drager til et naturskønt refugium, for at finde poesien indeni. Åh hvor jeg forstår!

Vi stornyder, at sommerhuset kun ligger ½ time væk fra vores bopæl og går du i sommerhustanker, så hav lige ½-times-radiussen i baghovedet.

Man får brugt sommerhuset SÅ meget, også på hverdage, når man lige kan køre ud og grille en hverdagsaften. En sommerhusweekend starter også tidligt, når man kan være fremme før aftensmaden om fredagen. Nogle gange kan vi godt finde på at blive hængende længere tid i sommerhuset om søndagen, hvis solen brager og solnedgangen er særligt smuk. Hvorfor have travlt? Hvad skal vi nå?Vi er bymennesker, selvom vi ikke bor inde midt i byen. Vi er omgivet af trafikstøj og naboer på alle sider – fred og ro har vi ikke, derfor hungrer vi helt, når vi ankommer til sommerhuset. Vi sætter virkelig pris på stilheden og at det er naturen der råder. Den vildeste lyd, vi hører, kan være en fasan der skræpper eller blade der rasler i vinden. Vi har 10 minutters gang til havet men det betyder ikke det fjerneste. Til gengæld kan vi se havet fra hele huset og det er vigtigst for os. Den korte gåtur er saliggørende og vi elsker turene til havet. Vi stornyder dem! Sønnike har fået waders, så han kan fiske på ægte fiskermaner – efter havørreder og sild. Skønt, med disse friluftsmuligheder, når man er en friluftsfyr.
Håber du bærer over med mig og mine endeløse sommerhus-jublerier? Jeg har slet ikke fået nok endnu. Efter 1 år har jeg først kun lige fået smag for det. Det var det helt rigtige for os at gøre og vi har ikke fortrudt et eneste sekund. Går du i sommerhusdrømme og lægger du sommerhusplaner, kan jeg kun sige: JAAAA! Gør det!

Skuldrene sænker sig, pulsen går i dvale, sindet bliver lysere og lettere og man bliver bare så glad. Som familie står man stærkere, med et sommerhus at samles om og mødes i. Nye oplevelser. Nye minder. Et nyt hjemsted – et bonushus.

Tak fordi du – igen – havde lyst til at dele min sommerhuslykke med mig.

Mange hilsner Gitte

Mere inspiration

12 Kommentarer

 1. Hanne 25. april 2017 af 07:48- Svar

  Man kan jo også bare bo ude i det der natur hele tiden 😉 det kan anbefales.

  Nej, jeg kan godt forstå fornemmelsen af at komme væk fra dagligdagen, jeg synes bare vi har travlt nok med at holde ejendommen i hæderlig stand og kan ikke overskue sommerhus, i tillæg.

  • Gitte Hansen 26. april 2017 af 21:07- Svar

   Hej Hanne
   Ja du kan tro, at de landlige tanker også har strejfet mig, der er bare lige noget hverdagslogistik der jo også skal passe ind – i forhold til arbejde og uddannelse.
   Jeg begynder godt at kunne se, at der er nogle ting der ikke bliver gjort herhjemme, og det er jeg/vi opmærksommme på. I den store kabale og i forhold til min livskvalitet, så har jeg dog opvejet at ro/hvile/afslapning er vigtigere for mig/os end hyppigere vinduesvask o.a.
   Græsset er langt, men jeg øver mig ikke at stresse/bekymre mig om det. Nogen slår det nok en dag, når det bliver langt nok (eller også må vi hyre en havemand, hvis det kommer til at sejle helt)
   Jeg håber du får et skønt forår i dit skønne hus – jeg fornemmer at det er i landlige omgivelser. Heldige dig 🙂
   Tak for din hilsen
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Inge G. Hansen 24. april 2017 af 22:34- Svar

  Endnu en dejlig historie fra det virkelige liv.
  Så dejlig og livsbekræftende.
  Ingen tvivl om, at du nyder sommerhus livet, og jeg forstår dig så godt.
  Venter allerede spændt på den næste, søde Gitte.

  • Gitte Hansen 26. april 2017 af 20:53- Svar

   Hej Inge
   Tusind tak for din søde hilsen Inge. Så dejligt du havde lyst til at læse med. Du kan være sikker på, at der er flere beretninger i vente.:-)
   Rigtigt skønt forår til dig 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 3. Susanne Schmidt 24. april 2017 af 10:19- Svar

  Hej Gitte!
  Dejligt at følge din blog og se, hvordan lykken gang på gang sniger sig ind i dig.
  Og Gud, hvor jeg under dig den, lykken.
  Kh. Susanne Vedel Schmidt

  • Gitte Hansen 24. april 2017 af 22:25- Svar

   Hej Susanne
   Det var vel nok søde ord Susanne. Hvor er du altså sød ved mig. Jeg under dig også al mulig lykke i verden.
   Tusind tak for din kærlige hilsen <3
   Mange hilsner
   Gitte

 4. Tove Pedersen 24. april 2017 af 09:45- Svar

  Hej Gitte
  Tak for dejlig læsning om jeres sommerhus lykke – kan godt forstå at i stornyder det når i kan smutte i sommerhuset, det ser også ud til at være et skønt sted.
  Dejligt at hele familien er blevet så glade for det – så kan det kun blive godt – også mange år ud i fremtiden 🙂
  Knus fra Tove P

  • Gitte Hansen 24. april 2017 af 10:05- Svar

   Hejsa Tove
   Tusind tak for din søde hilsen og dejligt du havde lyst til at læse med. 🙂 Ja det var bare den helt rigtige beslutning for os – rart når man kan mærke at hjertet er med, når man træffer disse store beslutninger.
   Jeg glæder mig også meget til alle de gode stunder vi har forude med vores børn og deres familier, når der kommer flere til 🙂
   Hyggeligt med en hilsen fra dig Tove, det er det altid. Tak <3
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Jette Rosendal 24. april 2017 af 09:04- Svar

  Hej igen Gitte. Jeg nyder i den grad dine sommerhusbetragtninger – og kan virkelig følge dig. Mens du har kigget på og købt hus, har jeg været i gang med projekt sommerhusbyggeri. Det har trukket lidt ud, men om godt en måned skulle det gerne være helt færdigt, og så vil jeg klart læse, kigge, nyde, være til stede og gå ture. Jeg glæder mig 🙂 Tak for indlægget – det er da kun til at blive glad af at læse med 🙂
  Vh Jette

  • Gitte Hansen 24. april 2017 af 10:03- Svar

   Hej Jette
   Juhuu – hvor er I tæt på målet nu og hvor bliver det da bare super skønt for jer. Jeg er sikker på at I har mange gode sommerhusstunder forude, et splinternyt hus, wow 🙂
   Dejligt du havde lyst til at læse med og rigtig god fornøjelse med jeres sommerhus 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 6. PetBlitz 23. april 2017 af 23:12- Svar

  Hej igen Gitte. Hvor er det sjovt vi købte også vores sommerhus for 1 år siden, og som jer elsker vi det. Vores sommerhus ligger i en skov ved en sø, bortset fra dette, kunne det være mig, som havde skrevet dit indlæg. Det er lise for sjælen at være i sommerhus. Kh Susanne

  • Gitte Hansen 24. april 2017 af 10:01- Svar

   Hejsa
   Ej hvor er det pudsigt at I også lige blev sommerhusejere for 1 år siden. Så dejligt at I også nyder det og ikke har fortrudt jeres beslutning. Det lyder da også bare som det skønneste sted, med skov og sø. Ahh
   Må I have rigtigt mange gode sommerhus-stunder forude og tak for din fine hilsen 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar