Fornem anretning med tunmousse og rejer. Fedtfattig

Tænk at man kan lave mad der smager fantastisk, er kalorielet og som ligner en million (ej okay måske kun en halv) med så minimal en indsats.

Er du vild med fiskeanreatninger, så prøv at lav en tunmousse. Det er så enkelt og så let!

Du skal starte dagen før den skal nydes, da den skal køle og stivne i køleskabet en dags tid eller minimum ½ dag.

Her er opskriften på tunmousse. Jeg lavede dobbelt portion. Vi er en sulten familie på 4 og havde en kæmpe bøtte rejer der skulle bruges som topping. Der bliver en STOR portion af 4 dåser tun. Tænker at sådan en mængde ville egne sig godt til et frokostbord/buffetbord en dag du får gæster?

Opskrift på tunmousse :

  • 2 dåser tun i vand (a ca. 185 g)
  • 3 blade husblas
  • 3 dl tykmælk
  • 1 tsk friskpresset citronsaft
  • ¼ tsk cayennepeber
  • 1½ tsk groft salt
Fremgangsmåde : 
  • Hæld tunen til afdrypning i en sigte. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min. Vend tykmælk citronsaft, cayennepeber og salt i tunen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål 20 sekunder i mikrobølgeovnen. Afkøl husblassen med lidt af tunblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til. Hæld tunmoussen i en stor skål (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet i mindst 5 timer. Gerne til næste dag.

Tun til afdrypning.

Husblas i blød.

Husblas.

Tunmoussen med cayennepeber og salt.

Jeg bruger bare tykmælk til moussen. Kaloriemæssigt svarer det til skyr eller cheasy fraiche light. Det fungerer fint med tykmælk. Fordelen er at vi har det i køleskabet og at det prismæssigt kun koster ca. det halve pr. liter.

Jeg brugte min store rugbrødsform til tunmoussen. Man kunne også have brugt en fin glasskål eller en springform måske med hul i midten? Så kunne man fylde rejerne ind i hullet midt i? Det må jeg huske hvis jeg engang skal lave en endnu finere tunmousse-anretning.

Dagen efter kan du anrette din fisketallerken.

Rist et stykke brød. Jeg havde bagt et kæmpe sigtemelsfranskbrød, og smørristede nogle skiver herfra. Det var en god ide, at riste i smør! Sikke en god smag det giver. Opskriften til franskbrødet kan du finde her.

Jeg pyntede franskbrødet med et salatblade og par gode skeer tunmousse, dryssede med godt lag rejer og lidt aioli på toppen (senneppen her på billedet nedenunder skal du lige se bort fra)

Pynt også gerne med presset citron og citronskiver på toppen, hvis du har citroner. Færdigpresset citronsaft på flaske kan altså også bruges (det gjorde jeg).

Sådan ser den færdige anretning ud.

Havde man været lidt mere omhyggelig, kunne man nok godt have anrettet den lidt finere, men jeg er svært godt tilfreds. Tror tunmoussen kommer i kategorien “en af mine livretter”.

Tænk. Og retten er kalorielet!

Der var lækker tunmousse til flere frokoster og til en madbøtte til arbejdet.

Herligt.

Velbekomme! 🙂

Mere inspiration

En kommentar

  1. […] fisk? Hvis der er madretter du ikke finder  mange af på bloggen, er det fiskeretter. Jo, der er tunmousse og lakseruller med rejer – og jeg elsker stjerneskud, men sådan altså lune fiskeretter, det er […]

Læg en kommentar