Frokost på Brasserie Belli og besøg på Aros.

Det var lørdag og øsregnvejr. En skummel dag hvor vejret trak gevaldigt ned, påvirkede lysten, initiativet og foretagsomheden.

Sønnikke ville på fisketur i Århus – frisk fyr – så burde vi andre jo også kunne tage os sammen til lidt slentren, shopping, og frokostservering? Så pyt da!

I sjaskregnen vandrede vi med paraplyer og måtte gå i ly af af regnen ofte i butikker. Det blev dyrt!

Vi blev ekviperet begge med nye sko (shit også, hvor skal vi gøre af dem? Det du’r altså ikke at manden begynder at købe TO par af gangen!? Hans to par fylder nu så meget i bryggerset, at der slet ikke er plads til mine 30?  Hvad bilder han sig ind? 😉

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Det blev en  skøn kærestetur til Århus. En herlig bytur, hvor vi ingen hensyn skulle tage.

Ingen børn der ville hjem, ingen børn der kun gad hvis de blev bestukket med pizza og pommes frites.

Det er faktisk fedt med store børn, der sætter pris på at gå egne veje. Forældrene får en kolossal frihed. Bare vent, hvis du har små børn, pludselig en dag er du fri 😉

Teenagerne får også tøjpenge nu. FEDT at kunne gå en tur igennem byen og slippe for at tænke”M. mangler sko, bukser og vanter og A. mangler undertøj…” Kan de mon passe det jeg køber? Kan de mon lide det?  Osv. osv.

En mor er konstant på stikkerne for at fylde garderobeskabene op til sit afkom (og sig selv!) (er fædre mon lige så meget på stikkerne? Det er ikke min erfaring? 😉

Sikke en frihed man får, når man kan slippe tøjlerne og lade ungerne styre tøjpengene selv (jeg har dog en fornemmelse af at nogen en del af sønnikes tøjpenge konverteres til fiskegrej? Der bliver ihvertfald ikke købt meget tøj? Hvordan griber vi lige det pædagogisk an? Det stod der ikke noget om i forældremanualen? 😉

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Shoppingturen rundt i Århus nød vi. Da vi skulle spise kiggede vi hinanden dybt i øjnene. Kravene til spisested blev:

  • Det skulle ikke nødvendigvis være billig buffet (been there, done that med børnene i årevis)
  • Det skulle ikke nødvendigvis være billigt (når man kun er to på tur, kan man være dobbelt så stor i slaget 😉
  • Det skulle være et hyggeligt sted, uden at være alt for fancy gourmet
  • Det skulle være tæt på AROS – for der ville vi slutte vores slentretur.

Det blev til frokost på Brasserie Belli ved et tilfælde men hold da op hvor vi ikke fortrød.

Menukortet så vi ude på gaden (restauranten ligger centralt på Fredderiksgade)

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

 

Sådan en tallerken koster 160 kr. Vi kunne sige ja tak til det hele! Vi valgte begge chokoladekage til dessert. Surprise?

Det var et rigtigt skønt sted, men venlig og personlig betjening. Man sidder lidt tæt, men sådan er det jo, og vi faldt heldigvis i hyggelig snak med parret ved sidebordet. Vi sludrede som havde vi været venner altid.

Det var aldrig sket med teenagerne på tur, så havde vi lukket os om os selv som familie. Interessant betragtning faktisk!

Når børnene flytter hjemmefra engang, er der lige pludselig overskud til at forældrene pludselig kan blive ekstroverte, på én, to, vupti?? 😉

Frokost på Brasserie Belli og besøg ArosI ventetiden fik vi serveret frisk brød, med smør, kryddersalt og oliventapenade til. I tror det er løgn, men ja!

Maden blev altså serveret på 5 minutter, nej max. 10! Tjeneren havde ovenikøbet humor.

Han beklagede og sagde “Undskyld, at det tog så lang tid. Køkkenet arbejder så hurtigt de kan”

Vi måbede og grinede herefter overrasket sammen med tjeneren. Skøn ironi og dejlig uhøjtidelig stemning. Vi følte os hurtigt rigtigt godt tilpas. 
Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Hurtigt kom tallerkenen med alle retterne på. Jeg prøvede at fange dem alle her, men det lykkedes ikke så godt.

Jeg prøver altid at sidde lidt diskret med min mobiltelefon, når jeg tager billeder af maden, både af hensyn til dem jeg er i selskab med, de øvrige gæster og personalet.

Det er ligesom lidt akavet at fotografere mad i det offentlige rum, synes jeg. Har du det også sådan?

Nå men resultatet blev jo også, at billederne blev lidt uskarpe, lidt slørede og ingen blev taget i fugleperspektiv – så man f.eks. ville kunne se alle anretningerne på tallerkenen. Du må nøjes med dette foto:

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Jeg prøver at ridse frokostmenuen fra Brasseri Belli op for dig her i stedet:
  • Laks med avocadocreme
  • Spinattærte med svampe
  • Blandet salat med pesto,
  • Kalveculotte med gratinerede flødekartofler og stegt tomat
  • Chokoladekage med orange.

Ved første øjekast, synede anretningerne på tallerkenen ret små.

Da vi først kom igang med at spise, gik det op for os, at kvaliteten var så meget i top. Hver eneste mundfuld var så stor en fornøjelse, at vi smagte på maden dobbelt så lang tid som normalt.

Smagsfornemmelsen var dobbelt så god og intens og måltidet blev virkeligt nydt!

Godt mætte blev i og ikke overproppede. En frokost skal være let , og man skal ikke bageefter tænke: “Av min mave, jeg er nødt til at tage en middagslur”

  • Laksen var lækker, avocadocremen ligeså.

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

  • Kalveculotten var så mør, så mør (åh hvordan gør de mon? Så mør bliver min jo ALDRIG?)
  • Tærte var smørbagt og bunden flage-porøs. Spinat- og svampeblandingen var uovertruffen. Hvorfor smagte min spinattærte ikke lige så godt???

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

  • Salaten var frisk og sprød og den hjemmelavede pesto, der var puttet på toppen, var vildt lækker og velsmagende.
  • Til sidst ventede chokoladekagen og sikke da en lækker sød mundfuld. Den smagte som en slags chokoladeballade-kage uden mel, men med den lækreste orangesmag. En vildt lækker chokoladekage (åh hvorfor bad jeg dog ikke om opskriften? )

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Til den lækre kage krævedes en kop kaffe og ja, successen fortsætter.

Det var den lækreste kop kaffe du kan forestille dig. Mild, rund og blød i smagen. De må have verdens bedste kaffebønner og verdens bedste kaffemaskine? (åh hvorfor spurgte jeg dog ikke om navnet på den bønne?)
Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Der var kræset om detaljen. Maden var udsøgt og overalt i cafeen var der homogenitet i stilen, indretningen, belysningen og inventar.

Man er ikke i tvivl om hvor Belli navnet kommer fra. Der er små udstillinger i kælderen, små cirkus-tableauer, så man rigtig kommer i varieté-stemning.  Se med her nedenfor. Så gennemført!2015-02-21 14.06.45

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros
Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Vi var så glade for at vi besøgte Brasserie Belli. En frokost hér kan anbefales.

Stedet ser meget småt ud udefra, men indefra er der rigeligt plads og hjertevarme med udsøgt mad og betjening.

Det er bestemt ikke sidste gang vi kommer der; det vil være et oplagt sted at spise før en koncert i Musikhuset f.eks.?

Vi giver cafeen 6 stjerner ud af 6, som et oplagt frokost-spisested. Vi mangler kun at komme tilbage til en aftenservering. Mon ikke restauranten kan leve op til stjerneplaceringen der også?

Regnen dryppede desværre stadig da vi kom ud fra cafeen. Du kan skimte her hvor vi var på vej hen. Ja Aros.

Vi havde overvejet Moesgård, men ville hellere vente til en dag hvor vejret var bedre, og vi bedre ville kunne nyde de smukke udendørs-omgivelser ved museet.

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Aros var også en rigtig smuk oplevelse, og vi susede op på tagetagen, for at prøve panoramaregnbuen af Olafur Eliassen.

Udsigt var ikke “Wow”-bjergtagende; gråvejr og regn spændte ben, men det var storslået alligevel.

Jeg synes dette er et meget kunstnerisk foto, synes du ikke? Bare sig ja. Jeg gider ikke høre noget brok 🙂Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros Altså det kan godt være at solen ikke skinnede på os, men  alle farverne i regnbuen peppede os da gevaldigt op.

Sikke et syn! Jeg fik også lige samtidigt øvet min højdeskræk. Jeg har hørt rædselsslagne beretninger, men helt ærligt, jeg synes ikke det var så slemt.

Måske kun lige da en mor kom løbende med sit barn. Da gyngede den “faste grund” under fødderne. “MOR, HJÆÆÆÆLP!” Det kunne jeg ikke li’! 😉Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros 2015-02-21 15.36.49 2015-02-21 15.40.08 2015-02-21 15.40.10

På øverste etage var der andre og flere kunstværker af Olafur. Jeg forelskede mig særligt i dette værk “Your condensation “. 

Værket består af små glaskugler med en million genspejlinger. Hvis du zoomer billedet helt ud, vil du kunne se mig stå lige dér! Fantastisk, smukt og sikke en god idé.
Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Vi har været på AROS flere gange, men jeg tror faktisk aldrig vi har været på de allerøverste etager.

Nu skulle det være og det var så fantastisk at opleve, at det lige præcis var på dén etage at vores yndlingsværker hænger?

På den øverste etage finder du berømte kunstnere som  Krøyer, Ancher, Johannes Larsen, Michael Kvium, Wilhelm Freddie og en masse andre meget kendte danske og udenlandske malere.

Jeg blev draget af visse af malerierne, og ja, var jeg den der netop i dag havde vundet 315 mio. kroner i lotto, havde jeg købt det lige på stedet, hvis det altså var til salg.

Vildt flotte malerier. Det øverste  er af Egill Jabosen og det er malet i 1944. Fantastisk, at man i de dystre krigsår alligevel havde så fin en fantasi og så smukke farver at male med. Befriende og positivt 🙂

Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

Her ser du alle de smukke kunstværker jeg snappede med min mobil.

Desværre kan jeg ikke huske kunstnernavnene på dem alle, men for filan hvor var det smukt og så stor en oplevelse. Det passer. Vi blev glade i låget og lyse i sindet!

Så smukt. Skagenmalernes helt særlige lys, naturalisterne, kubisterne, realisterne og guldmalerne.

Desværre fik jeg heller ikke noteret navnet på dette maleri, men jeg var helt vild med det hvide lys i billedet. Hvordan gør de det, de dér malere?Frokost på Brasserie Belli og besøg Aros

På museet så vi installationskunst, hvilket “The boy” vel også er et godt eksempel på?

Han ser nu noget skræmt ud synes jeg. Faktisk kigger han op på alle de mennesker der er på vej ned af trappen for at kigge på ham.

Jeg forstår godt hans forskrækkelse. Jeg ville også være vildt nervøs ved at sidde dér i underbukser og vente på folkets dom. 😉

Frokost på Brasserie Belli og besøg ArosSikke dog en god tur til Århus, også selvom vejret var sjask. Havde vi tilbragt dagen hjemme, havde vi alligevel ikke foretaget os en dyt, vi ville bare have været dovne og ugidelige. Dejligt med en aktiv lørdag, vejret til trods.

Vi tog en tur til Århus, på kærestetur uden de hjemmeboende teenagere, på shoppe-kultur og bytyr.

Det kan anbefales. Det undrer mig at vi så sjældent er i Århus, når vi bor i Randers og kun har en halv time derned?

Måske vi får rådet bod på det nu? De kager i cafeéen på Moesgaard Museum har jeg nemlig stadigvæk ikke glemt 😉

Håber du synes det var fornøjeligt at komme med om bag facaden igen? Tak fordi du læste alle ordene til bunds – det må være ægte kærlighed 😉