Kylling med appelsin. Uhm her får du opskriften på en saftig og lækker helstegt appelsin kylling i ovn.
Det er fredag. Det er kyllingedag. Fredagskylling. Hvor mange grillkyllinger kan det nå at blive til på et år? 53?
Kan du godt forstå at jeg savner lidt variation?
Min familie er jo ikke særlig omstillingsparat hvad fredagskyllingen angår, men de prøver.
De ser ikke længere helt så forskrækkede ud når jeg eksperimenterer. Ser heller ikke helt så skuffede ud længere når der ikke er sprødt skind på kyllingen. HVER gang. 🙂
I dag blev fredagskyllingen stoppet ud med 1 appelsin i både, gnedet med hvidløg, salt/peber og dryppet med appelsinsaft udenpå.
Kyllingen blev dryppet med appelsinsaft. Uhm. Enkelt, nemt og lækkert.Kyllingen blev meget mere saftig end ellers. En appelsinkylling kan anbefales.
Denne kyllingevariation kan sagtens anbefales. Saftig kylling, appelsinsmagen giver fugt og sødme til kyllingekødet. Sikke en succes! Familien var godt tilfredse, også selvom de igen måtte ofre det sprøde kyllingeskind. 🙂
Appelsin kan sagtens erstattes med citron. Få en god opskrift på citronkylling hér.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Kylling med appelsin, hvidløg og rosmarin – få en god nem opskrift på appelsinkylling her
Ingredienser
- 1 hel kylling
- 5 fed hvidløg
- 1 kvist frisk rosmarin eller timian
- 1 appelsin i både. Kan erstattes med citron
Hjemmelavede pommes frites:
- 2 kg kartofler skåret i både og vendt i olie og salt.
Sådan gør du
Hjemmelavede pommes frites:
- Start med kartoflerne.
- Skræl/vask kartoflerne og skær i både. Vend i olie og salt og tilbered i et aluminiumsfad, så kartoflerne bliver sprøde under bunden. Rør rundt i kartoflerne undervejs. Steg i minimum 1 time v. 175 grader varmluft.
- Gør kyllingen klar og drys med salt og peber ud-/og-indvendigt.
- Gnid med hvidløg og revet appelsinskal indeni og udenpå. Skræl appelsinen og læg bådene ind i kyllingen. Brug to af appelsinbådene til at dryppe appelsinsaft ud over kyllingen.
- Kyllingen sættes i ovnen v. 175 grader varmluft i 1 time. (ell. 200 grader alm. ovn).
- Kyllingen er færdig, når den er gennemstegt og kødsaften klar. Fjern appelsinbåde o.a., partér kyllingen og servér.
- Rør en creme fraiche dressing med yndlingskrydderier (tykmælk/ylette/fromage frais kan også bruges). Lav evt. en grøn salat til.
Noter
En saftig, mør og lækker appelsinkylling – helstegt kylling i ovn med appelsin. Nem og billig aftensmad
Lækker, lækker kylling, med diskret appelsinsmag – mør og lækker. Appelsinbådene afgiver smag og fugt inde i kyllingen. Genialt.
Sådan ser kyllingen ud efter lidt over en time. Kyllingen måtte lige vente på at de hjemmelavede pommes frites blev færdige.
Det gjorde dog ingenting. Kødet blev super mørt. Jeg tænker at retten også kan laves i stegeso / Römertopf? Det må vi prøve næste gang.
Partér kyllingen. Uhm det bliver de lækreste saftigste stykker appelsinkylling.
Pommes frites’erne blev også lækre. Det gør de altid. Hjemmelavede pommes frites smager bare bedst.
Kartoflerne er jo blot vendt i salt, peber og olie og stegt i mit yndlingsaluminiumsfad. I sådan et fad, eller ét af støbejern, bliver kartoflerne også bliver sprøde under bunden. Uhm sprøde fritter. 🙂
Jeg lavede en hurtig salat til appelsin kyllingen og vi spiste også en creme fraiche dressing til.
Det var så den appelsinkylling! Vi har stadig rester bilbage. Lækkert! Dem passer jeg godt på i køleskabet, måske til en kyllingetærte eller?
Måske du skulle prøve den lækre kylling med appelsin? Den er så god.
Få flere gode opskrifter på kylling i ovn & kylling i fad her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.