Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehorn

Frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn

Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornTirsdag og der trylles på matriklen. En hel ganske almindelig tirsdag. Hjemme kl. 16. En sulten familie. Hvad skal vi finde på?

Der var frikadeller og pølser i køleskabet, rester som min mand og søns havde med hjem fra deres isfisketur til Norge for nylig. Købefrikadeller og store gode pølser. Det blev til frikadellesandwich og pølsehorn. 🙂DSC_2125Bare du ikke flygter skrigende væk når jeg nu bringer et indlæg med købefrikadeller her på bloggen. Du ved jo at jeg foretrækker at lave dem selv, og en opskrift kan du finde hér, men er der et par pakker frikadeller tilovers fra en fisketur, ja så er jeg ikke for fin til at bruge dem også 😉

Ved middagsbordet lød – ikke overraskende –  højt: “Ejj de smager GODT de her frikadeller!” Typisk – og så kunne jeg ikke engang tage æren for dem? Der er vist intet madsnobberi på denne blog, hverken hos mig eller hos mine medspisende familie 😉DSC_2115Jeg lavede en kæmpe grunddej af havregryn og heraf fik jeg tryllet 8 pølsehorn og 24 burgerboller. Der var rigeligt mad til i dag og til i morgen også. Nogen af os glæder os allerede til frokosten i skole og på job morgen, der serveres nemlig frikadellesandwich. Uhm 😉Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornDet blev nogle vanvittigt lækre pølsehorn og frikadellesandwich. Der er meget havregryn i dejen, så bollerne/pølsehornene er meget mættende, selvom de ser hvide og slet ikke grove ud. Du kan sagtens snyde også mindre børn til at spise grovere/sundere ved at bruge meget havregryn i den hvide dej. Bare lige et tip 😉

Denne grunddej kan du bruge hvis du skal lave et kæmpe bjerg pølsehorn (til børnefødselsdag f.eks.), eller hvis du vil have mad nok til flere dage. Både pølsehorn og burgerboller kan fint fryses, så bag gerne en stor portion i weekenden f.eks., en dag du har tid og overskud.Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornHer kommer opskriften på frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn:

Frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 8-12 pers.

Frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn
Det skal du bruge:
  • 1,1 liter mælk
  • 4 dl. kogende vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning
  • 9 dl havregryn
  • 1 kilo tipo 00 Manitobamel ell. alm. hvedemel
  • ca. 7 dl. hvedemel
  • Pølser: Jeg brugte 500 gram
  • Frikadeller: Vi brugte 10 stk.
Sådan gør du:
  1. Kog vandet i elkogekedlen.
  2. Bland vandet med mælken. Det er genialt, for det kogende vand varmer mælken så meget op, at det bliver fingervarmt og dermed bliver er helt klar til gær.
  3. Smuldr gær i.
  4. Tilsæt salt og honning.
  5. Tilsæt havregryn og 1 kg Manitobamel. Lad gerne din røremaskine arbejde.
  6. Tilsæt det sidste hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan slippe form og fingre. Gem lidt mel til dejen skal trilles.
  7. Tildæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve 20 minutter et lunt sted (jeg bruger gerne ovnen - på 50 grader).
  8. Form pølsehorn og/eller burgerboller.
  9. Jeg laver pølsehornene som snobrød; triller en pølse og snor omkring, det er nemmest sådan synes jeg.
  10. Pensl med mælk og drys med sesam og/eller krydderisalt
  11. Lad bollerne/hornene hæve 20 minutter (brug gerne ovnen igen på 50 grader)
  12. Bag pølsehornene/burgerbollerne ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft eller til de er gyldne og sprøde.
  13. Servér pølsehornene med sennep og ketchup.
  14. Frikadellesandwichen serveres med rødkål og syltede agurker.

Brug gerne Tipo 00 ell. Manitobamel, som  har en særlig god bageevne, læs mere her. Almindeligt hvedemel kan også bruges, men Manitoba er fantastisk mel, der får brød til at eksplodere og blive let og luftigt. Kan købes i de fleste supermarkeder og discountbutikker).Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornFrikadellesandwich og verdens bedste pølsehornTænker du det virker som et besværligt måltid?  Tja, tjo, men ikke når man tænker på, at der er mad til en storsulten teenagefamilie i 2 dage incl. madpakker, vel?

Laver du frikadellerne selv, er der jo selvfølgelig lidt mere arbejde med det, men de kan jo passende laves imens dejen hæver?

Her kommer der billeder af processen fra start til slut:

Lækker lækker tirsdagsmad og onsdagsmenuen bliver også god 🙂
Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornJeg har planer om at køre forbi slagteren efter lækkert hakket oksekød. I morgen venter der xl-burgers med det hele. Kig forbi bloggen dér også, måske jeg snupper et billede af oksekøds-burgeren, hvis jeg når det før de er spist? 😉

Håber du synes om opskriften på havregryns-grunddejen? Jeg er glad for den! Bollerne/hornene hævede så fint også selvom der var rigtigt meget havregryn i (jeg er sikker på det skyldes Manitobamelet!). De blev sprøde udenpå, på den helt særlige knasende måde, og lette, luftige og bløde indeni. Så forlanger jeg ikke meget mere af burgerboller/pølsehorn.Frikadellesandwich og verdens bedste pølsehornLækre og rimeligt sunde fiberholdige burgerboller og pølsehorn. Fyld fryseren til nem mad eller nemme madpakker.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Mere inspiration

11 tanker om "Frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn"

  1. Hej.
    Jeg læser og bruger din madblog rigtig tit.
    Når jeg slår dej op, laver jeg tit en kæmpe portion, for at putte en portion i fryseren.
    Jeg tager en portion ud om morgenen, og den står så på køkkenbordet til om eftermiddagen , og kan bruges til brød , pizza eller whatever.
    Kan også overnatte på bordet og bruges om morgenen.
    Dej fylder jo ikke så meget i fryseren som bagværk.
    Vh Dorte

    1. Hej Dorthe
      Dejligt du følger bloggen så trofast – hyggeligt at have dig med her.
      Det var skiseme da et godt tip du gav der, anede ikke at man kunne fryse dejen, det har jeg aldrig prøvet. Et rigtigt godt tip – tusind tak skal du have. Dejligt du tog dig tid til at skrive her 🙂
      Mange hlsner
      Gitte

  2. Aha mel-opdate!
    Har lige skiftet til en ny pose manitoba, og nu passer mængden – har lige bagt en omgang boller og pølsebrød af opskriften, og det passede bare på grammet 🙂

    Nu er der boller og pølsehorn til ungerne og mormor, når de render ud og ind af huset og laver alt muligt hemmeligt og spændende 🙂

    1. Hej Gry
      Aha – så har vi da vist fået det opklaret! Anede ikke at fylden var forskellig her? Dejligt du er vild med opskriften og bruger den så flittigt til at gøre din familie glade. De elsker dig for det, er jeg sikker på 🙂
      God fornøjelse i køkkenet fortsat og med dit glade familieliv 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Hej Signe

    Tak for din hilsen og din feedback – ja du har helt ret, dette vil være en helt oplagt skovtursservering også. Dejligt vi har den gode årstid i vente – med en masse udefornøjelser at se frem til 🙂
    Mange hilsner
    Gitte

  4. Altså ved ikke hvorfor den kun sender lidt når jeg skriver fra min mobil! Snyder 🙂

    Men pølsehorn, boller og pizzapirogger blev spist og der var kun lige nok til torsdagens madpakker 🙂 Så de er helt sikkert godkende!
    Jeg har faktisk lige lavet en ny omgang dej – og jeg synes at der er for lidt mel i opskriften, begge gang jeg har lavet den, skal der tilsættes i hvert fald 3 dl mere mel 🙂 Enten skal dejen være mere våd end jeg er fortrolig med, ellers tror jeg at man skal være klar med lidt mere mel end beskrevet ovenfor 🙂 Men måske er det bare mig 😉
    Anyway glæder mig til at bage en ny omgang pølsehorn og boller 🙂 Det er altid en fornøjelse når familien bliver SÅ glade for det man laver 🙂

    1. Hej Gry
      Ja det var da pudsigt? Mystisk? Måske jeg skal opgradere melmængderne i opskriften? Jeg mener nu altså at jeg målte af og var rimeligt præcis, mystisk, måske melet i mine melposer var “faldet mere sammen” end i dine melposer? Det kan nemlig godt ændre lidt på fylden. Så fint, at du selv justerer til efter hvad der passer i dit køkken og det er da bare supergodt, at din familie var tilfredse med herlighederne. Så dejligt at høre og tænk alle de fibre du nu har fået i din familie, helt uden deres vidende 😉
      Rigtig god fornøjelse med din nye omgang bagværk og rigtig god uge til dig og familien 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Åhh, pølsehorn havde jeg helt glemt:-)
    Har ikke lavet dem siden pigerne var små…..
    Men børnebørnene laver dem med min datter, men vist ikke efter denne hersens opskrift…

  6. Så hæver dejen i ovnen 🙂 glæder mig meget til at servere pølsehornene og pizza-piroggerne (er vist bare en lukket pizzabolle, men de er mere praktiske i madpakken, grisser ikke så slemt) for dommerpanelet, som i eftermiddag består af to sultne 7-årige 😀

    Er også helt vild med manitobamel og bruger det også altid i bagværk – super god mel!

    Tak for god inspiration mht. havregryn 🙂 Med det samme der er grovere meltyper i mine boller (sjovt nok undtagen gulerodsbrud) så bliver de alle meget mistænksomme og spiser kun meget nødigt af brødet :p

    Hav en god dag derude!

    1. Hej Gry
      Ej hvor spændende! Håber familien og de 7-årige var vilde med bollerne? Håber det og håber ikke de var så snu at de bemærkede havregrynene 🙂
      Håber der var jubel i det lille hjem.
      Tusind tak for din søde og positive hilsen 🙂
      Mange venlige hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *