Grove pølsehorn. Uhm her får du opskriften på en grov pølsehornsdej, du også kan bruge til sandwich. Bløde og luftige pølsehorn
Tirsdag og der trylles på matriklen. En hel ganske almindelig tirsdag. Hjemme kl. 16. En sulten familie. Hvad skal vi finde på?
Der var frikadeller og pølser i køleskabet, rester som min mand og søns havde med hjem fra deres isfisketur til Norge.
Frikadeller og store gode pølser. Det blev til frikadellesandwich og pølsehorn og i dag får du opskriften på den grove dej jeg brugte.
Jeg håber ikke du flygter skrigende væk når jeg nu bringer et indlæg med købefrikadeller her på bloggen?
Du ved jo at jeg foretrækker at lave dem selv, og en opskrift kan du finde hér. Er der et par pakker frikadeller tilovers fra en fisketur, ja så skal de da selvfølgelig bruges.
Ved middagsbordet lød – ikke overraskende – højt: “Ejj de smager GODT de her frikadeller!”
Typisk – og så kunne jeg ikke engang tage æren for dem? Der er vist intet madsnobberi på denne blog, hverken hos mig eller hos mine medspisende familie 😉
Jeg lavede en kæmpe grunddej med havregryn og heraf fik jeg tryllet 8 pølsehorn og 24 sandwichbrød / sandwich boller.
Der var rigeligt mad til i dag og til i morgen også. Nogen af os glæder os allerede til frokosten i skole og på job morgen. Der serveres nemlig frikadellesandwich. Uhm 😉
Du kan vælge at lave pølsehorn af al dejen eller kun sandwich boller. Du kan også lave halvt af hver, som jeg.
Det blev nogle virkelig lækre grove pølsehorn og frikadellesandwich.
Der er meget havregryn i dejen, så sandwichbollerne og pølsehornene mætter godt, selvom de ser hvide og slet ikke grove ud.
Du kan sagtens snyde også mindre børn til at spise grovere/sundere ved at bruge meget havregryn i den hvide dej. Bare lige et tip til dig.
Denne grunddej kan du bruge hvis du skal lave et kæmpe bjerg pølsehorn. Til børnefødselsdag eller til madpakker? Måske du bare vil have mad nok til flere dage eller til fryseren?
Både pølsehorn og burgerboller kan fint fryses, så bag gerne en stor portion i weekenden f.eks., en dag du har tid og overskud.
Her kommer opskriften på frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn:
Grove pølsehorn og frikadelle sandwich – lidt sundere. Få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 1,1 liter mælk
- 4 dl. kogende vand
- 50 gram gær
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. honning eller sukker
- 360 gram havregryn kan ersattes med groft mel f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel ell lign.
- 1 kg tipo 00 eller Manitobamel ell. alm. hvedemel
- 425 gram hvedemel ca. ca. 200 gram erstattes med grovere meltype
- 500 gram pølser
- 10 Frikadeller
Sådan gør du
- Kog vandet i elkedlen.
- Bland vandet med mælken, så det bliver fingervarmt. Smuldr gær i og tilsæt sukker.
- Tilsæt havregryn, salt og 1 kg Manitobamel. Lad gerne din røremaskine arbejde.
- Tilsæt det sidste hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan slippe form og fingre. Gem lidt mel til dejen skal trilles.
- Tildæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve 20-30 minutter et lunt sted (jeg bruger gerne ovnen - på 30 grader).
- Skær pølserne over i halve. Tril dejpølser og vikl dem rundt om pølserne. Lav sandwichbrød af resten af dejen. Jeg laver pølsehornene som snobrød; triller en pølse og snor omkring, det er nemmest sådan synes jeg.
- Pensl med mælk og drys med sesam og evt. groft salt/hvidløgspeber
- Lad bollerne/hornene efterhæve 20-30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader.
- Bag pølsehornene/burgerbollerne ca. 15-20 minutter ved 175 grader varmluft eller til de er gyldne og sprøde. Bagetiden afhænger af hvor meget dej du har viklet om pølserne. Bag dem endelig ikke for længe
- Servér pølsehornene med sennep og ketchup.
- Server frikadellesandwichen med rødkål og syltede agurker.
Noter
Lækre sprøde og mættende pølsehorn og perfekte brød / boller til frikadelle sandwich
Brug gerne Tipo 00 ell. Manitobamel, som har en særlig god bageevne, læs mere her.
Almindeligt hvedemel kan også bruges, men Manitoba eller Tipo 00 er fantastisk mel, med særlig god bageevne.
Melet får næsten brød til at eksplodere og blive let og luftigt. Melet kan du købe i de fleste supermarkeder og discountbutikker).
Tænker du det virker som et besværligt måltid? Tja, tjo, men ikke når man tænker på, at der er mad til en storsulten teenagefamilie i 2 dage incl. madpakker, vel?
Laver du frikadellerne selv, er der jo selvfølgelig lidt mere arbejde med det, men de kan jo passende laves imens dejen hæver.
Opskriften på verdens bedste hjemmelavede frikadeller får du lige her:
Sådan laver du pølsehorn af grov dej og sandwichbrød til frikadellesandwich – se billederne her:
Lækker lækker tirsdagsmad og onsdagsmenuen bliver også god 🙂
Jeg har planer om at køre forbi slagteren efter lækkert hakket oksekød. I morgen venter der nemlig xl-burgers med det hele, med resten af sandwich bollerne.
Håber du synes om opskriften på den grove grunddej? Her i huset er vi rigtig glade for den!
Bollerne/hornene hævede så fint, også selvom der var rigtigt meget havregryn i. Jeg er sikker på det skyldes Manitobamelet!
Brødet blev sprøde udenpå, på den helt særlige knasende måde, og lette, luftige og bløde indeni.
Så forlanger jeg ikke meget mere af burgerboller eller pølsehorn.
Lækre og rimeligt sunde fiberholdige burgerboller og pølsehorn. Fyld fryseren til nem mad eller nemme madpakker.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Få flere lækre opskrifter på pølsehorn og burger / sandwich boller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Hej.
Jeg læser og bruger din madblog rigtig tit.
Når jeg slår dej op, laver jeg tit en kæmpe portion, for at putte en portion i fryseren.
Jeg tager en portion ud om morgenen, og den står så på køkkenbordet til om eftermiddagen , og kan bruges til brød , pizza eller whatever.
Kan også overnatte på bordet og bruges om morgenen.
Dej fylder jo ikke så meget i fryseren som bagværk.
Vh Dorte
Aha mel-opdate!
Har lige skiftet til en ny pose manitoba, og nu passer mængden – har lige bagt en omgang boller og pølsebrød af opskriften, og det passede bare på grammet 🙂
Nu er der boller og pølsehorn til ungerne og mormor, når de render ud og ind af huset og laver alt muligt hemmeligt og spændende 🙂
Hej Signe
Tak for din hilsen og din feedback – ja du har helt ret, dette vil være en helt oplagt skovtursservering også. Dejligt vi har den gode årstid i vente – med en masse udefornøjelser at se frem til 🙂
Mange hilsner
Gitte
Altså ved ikke hvorfor den kun sender lidt når jeg skriver fra min mobil! Snyder 🙂 Men pølsehorn, boller og pizzapirogger blev spist og der var kun lige nok til torsdagens madpakker 🙂 Så de er helt sikkert godkende! Jeg har faktisk lige lavet en ny omgang dej – og jeg synes at der er for lidt mel i opskriften, begge gang jeg har lavet den, skal der tilsættes i hvert fald 3 dl mere mel 🙂 Enten skal dejen være mere våd end jeg er fortrolig med, ellers tror jeg at man skal være klar med lidt mere mel… Læs mere »
Åhh, pølsehorn havde jeg helt glemt:-)
Har ikke lavet dem siden pigerne var små…..
Men børnebørnene laver dem med min datter, men vist ikke efter denne hersens opskrift…
Så hæver dejen i ovnen 🙂 glæder mig meget til at servere pølsehornene og pizza-piroggerne (er vist bare en lukket pizzabolle, men de er mere praktiske i madpakken, grisser ikke så slemt) for dommerpanelet, som i eftermiddag består af to sultne 7-årige 😀
Er også helt vild med manitobamel og bruger det også altid i bagværk – super god mel!
Tak for god inspiration mht. havregryn 🙂 Med det samme der er grovere meltyper i mine boller (sjovt nok undtagen gulerodsbrud) så bliver de alle meget mistænksomme og spiser kun meget nødigt af brødet :p
Hav en god dag derude!