Grove pølsehorn. Uhm her får du opskriften på en grov pølsehornsdej, du også kan bruge til sandwich. Bløde og luftige pølsehorn

Grove pølsehorn og frikadelle sandwich Tirsdag og der trylles på matriklen. En hel ganske almindelig tirsdag. Hjemme kl. 16. En sulten familie. Hvad skal vi finde på?

Der var frikadeller og pølser i køleskabet, rester som min mand og søns havde med hjem fra deres isfisketur til Norge.

Frikadeller og store gode pølser. Det blev til frikadellesandwich og pølsehorn og i dag får du opskriften på den grove dej jeg brugte.

Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Jeg håber ikke du flygter skrigende væk når jeg nu bringer et indlæg med købefrikadeller her på bloggen?

Du ved jo at jeg foretrækker at lave dem selv, og en opskrift kan du finde hér. Er der et par pakker frikadeller tilovers fra en fisketur, ja så skal de da selvfølgelig bruges.

Ved middagsbordet lød – ikke overraskende –  højt: “Ejj de smager GODT de her frikadeller!”

Typisk – og så kunne jeg ikke engang tage æren for dem? Der er vist intet madsnobberi på denne blog, hverken hos mig eller hos mine medspisende familie 😉Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Jeg lavede en kæmpe grunddej med havregryn og heraf fik jeg tryllet 8 pølsehorn og 24 sandwichbrød / sandwich boller.

Der var rigeligt mad til i dag og til i morgen også. Nogen af os glæder os allerede til frokosten i skole og på job morgen. Der serveres nemlig frikadellesandwich. Uhm 😉

Du kan vælge at lave pølsehorn af al dejen eller kun sandwich boller. Du kan også lave halvt af hver, som jeg. Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Det blev nogle virkelig lækre grove pølsehorn og frikadellesandwich.

Der er meget havregryn i dejen, så sandwichbollerne og pølsehornene mætter godt,  selvom de ser hvide og slet ikke grove ud.

Du kan sagtens snyde også mindre børn til at spise grovere/sundere ved at bruge meget havregryn i den hvide dej. Bare lige et tip til dig.

Denne grunddej kan du bruge hvis du skal lave et kæmpe bjerg pølsehorn. Til børnefødselsdag eller til madpakker? Måske du bare vil have mad nok til flere dage eller til fryseren?

Både pølsehorn og burgerboller kan fint fryses, så bag gerne en stor portion i weekenden f.eks., en dag du har tid og overskud.Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Her kommer opskriften på frikadellesandwich og Verdens Bedste Pølsehorn:

Grove pølsehorn og frikadelle sandwich – lidt sundere. Få en god nem opskrift her

Frikadellesandwich og grove pølsehorn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Brød og kager
Portioner: 12 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1,1 liter mælk
  • 4 dl. kogende vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. honning eller sukker
  • 360 gram havregryn kan ersattes med groft mel f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel ell lign.
  • 1 kg tipo 00 eller Manitobamel ell. alm. hvedemel
  • 425 gram hvedemel ca. ca. 200 gram erstattes med grovere meltype
  • 500 gram pølser
  • 10 Frikadeller

Sådan gør du

  • Kog vandet i elkedlen.
  • Bland vandet med mælken, så det bliver fingervarmt. Smuldr gær i og tilsæt sukker.
  • Tilsæt havregryn, salt og 1 kg Manitobamel. Lad gerne din røremaskine arbejde.
    Grove pølsehorn og frikadelle sandwich
  • Tilsæt det sidste hvedemel lidt efter lidt, til dejen kan slippe form og fingre. Gem lidt mel til dejen skal trilles.
    Grove pølsehorn og frikadelle sandwich
  • Tildæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve 20-30 minutter et lunt sted (jeg bruger gerne ovnen - på 30 grader).
    Grove pølsehorn og frikadelle sandwich
  • Skær pølserne over i halve. Tril dejpølser og vikl dem rundt om pølserne. Lav sandwichbrød af resten af dejen. Jeg laver pølsehornene som snobrød; triller en pølse og snor omkring, det er nemmest sådan synes jeg.
    Grove pølsehorn og frikadelle sandwich
  • Pensl med mælk og drys med sesam og evt. groft salt/hvidløgspeber
    Grove pølsehorn og frikadelle sandwich
  • Lad bollerne/hornene efterhæve 20-30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader.
  • Bag pølsehornene/burgerbollerne ca. 15-20 minutter ved 175 grader varmluft eller til de er gyldne og sprøde. Bagetiden afhænger af hvor meget dej du har viklet om pølserne. Bag dem endelig ikke for længe
    Grove pølsehorn og frikadelle sandwich
  • Servér pølsehornene med sennep og ketchup.
    Grove pølsehorn og frikadelle sandwich
  • Server frikadellesandwichen med rødkål og syltede agurker.
    Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Noter

Både pølsehorn og sandwichbrød er fryseegnede
Havregryn kan ersattes med groft mel f.eks. fuldkornshvedemel, grahamsmel ell lign.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Lækre sprøde og mættende pølsehorn og perfekte brød / boller til frikadelle sandwich

Brug gerne Tipo 00 ell. Manitobamel, som  har en særlig god bageevne, læs mere her.

Almindeligt hvedemel kan også bruges, men Manitoba eller Tipo 00 er fantastisk mel, med særlig god bageevne.

Melet får næsten brød til at eksplodere og blive let og luftigt. Melet kan du købe i de fleste supermarkeder og discountbutikker).Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Tænker du det virker som et besværligt måltid?  Tja, tjo, men ikke når man tænker på, at der er mad til en storsulten teenagefamilie i 2 dage incl. madpakker, vel?

Laver du frikadellerne selv, er der jo selvfølgelig lidt mere arbejde med det, men de kan jo passende laves imens dejen hæver.

Opskriften på verdens bedste hjemmelavede frikadeller får du lige her:

Frikadeller opskrift - god frikadellefars
Frikadeller - den bedste grundopskrift på frikadellefars
Se opskriften her
Frikadeller opskrift - god frikadellefars

Sådan laver du pølsehorn af grov dej og sandwichbrød til frikadellesandwich – se billederne her:

Lækker lækker tirsdagsmad og onsdagsmenuen bliver også god 🙂
Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Jeg har planer om at køre forbi slagteren efter lækkert hakket oksekød. I morgen venter der nemlig xl-burgers med det hele, med resten af sandwich bollerne.

Håber du synes om opskriften på den grove grunddej? Her i huset er vi rigtig glade for den!

Bollerne/hornene hævede så fint, også selvom der var rigtigt meget havregryn i. Jeg er sikker på det skyldes Manitobamelet!

Brødet blev sprøde udenpå, på den helt særlige knasende måde, og lette, luftige og bløde indeni.

Så forlanger jeg ikke meget mere af burgerboller eller pølsehorn.

Du kan selvfølgelig også sagtens lave pølsehorn af en hel lys fin dej – prøv denne opskrift på bløde luftige pølsehorn. 

Grove pølsehorn og frikadelle sandwich

Lækre og rimeligt sunde fiberholdige burgerboller og pølsehorn. Fyld fryseren til nem mad eller nemme madpakker.

Rigtig god fornøjelse 🙂

Få flere lækre opskrifter på pølsehorn og burger / sandwich boller her:

1.

Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift
Nemme, bløde og luftige pølsehorn - et hit til madpakken
Se opskriften her
Pølsehorn - nemme, bløde & luftige - opskrift

2.

Pølsehorn med havregryn & rugmel - opskrift
Lækre grove pølsehorn med frankfurter pølser.
Se opskriften her

3.

Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
Bløde luftige boller med pesto - perfekte sandwichbrød
Se opskriften her
Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

4.

Koldhævet sandwichbrød - sandwich boller
Sandwichboller af koldhævet dej. Prøv en lækker sandwich med hønsesalat, rødløg og bacon
Se opskriften her

5.

Brioche boller - opskrift luftige burgerboller
Bløde, luftige burgerboller
Se opskriften her
Brioche boller - opskrift på bløde burgerboller

6.

Hurtige burgerboller - opskrift på nemme grove burgerboller
Burgerboller - grove og nemme - næsten uden hævning
Se opskriften her
Burgerboller opskrift - nemme hurtige & grove

7.

Boller og brød med tipo 00 mel
Lækre sandwich - foccaciaboller med Tipo 00 eller Manitoba mel
Se opskriften her

8.

Foccacia boller - gode luftige foccacia brød
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere & sandwich
Se opskriften her
Foccacia med oregano - perfekte boller til burgere og sandwich