Frisk grøn kartoffelsalat med krydderurter, forårsløg og olieeddikedressing.

Solen har skinnet idag og det har været sommer!

Aftensmaden blev en by-sandwich nydt i en solstribe i bycentrum. Ferieagtigt. Fri for kødgryder, opvask og pligter. Eksamenslæseren har overstået og overlevet sin sidste eksamen. Det skulle da fejres! Det var en slem omgang. Fysik. Emnet var syrer og baser. Hun er lettet og især lettet over ikke at have sprunget nogen i luften. Det er moren også rimeligt lettet over 🙂

En pludselig sommerdag giver glæde. Lyst til havearbejde. Har ventet månedsvis på at denne lyst skulle indfinde sig. Konstaterer nu blot glædeligt at ukrudt er langt lettere at hive op når det er over 30 cm. højt. 🙂 Sommer er bare arme, lavere stressniveau, glade nabosnakke. Sommer er også nye kartofler og friske grønne krydderurter. Denne ret spiste vi for et par dage siden. Nu bliver der skrevet om den.

Perfekt. Så kan man jo eksperimentere og lave en frisk grøn kartoffelsalat?

Jeg havde en kæmpe potte basilikum. Mon man kunne bruge den? Basilikum bruger jeg mest i tomatretter (som f.eks. denne). Ville basilikum og kartofler mon gå godt i spænd?

Jeg købte 1 kg kartofler rensede og vaskede. Hvor er det nemt. 🙂 Kartoflerne blev kogt med skræl, drysset med lidt salt og stillet til afkøling.

Imens gjorde jeg krydderurter og dressing klar.

Flot stilleben ikke? Næsten kunstnerisk 🙂

Jeg spejdede i min grøntsagsskuffe og fandt 4 forårsløg som jeg snittede. Et lille rødløg var der også. Det blev snittet med.

Så var der min friske potte basilikum som jeg tog 2-3 store håndfulde af, skyllede og hakkede fint.

Marinaden lavede jeg af disse ingredienser. Dette er mit faste dressing-arsenal. 🙂

Standard salat-dressing-ingredienser

Billedet viser salt, hvidløgspeber, hvidvinseddike, dijonsennep og olivenolie. Jeg puttede et par ekstra spsk. olivenolie olie i. Tænkte kartoflerne havde brug for lidt ekstra olie.

Sådan ser dressingen ud. Det er hvidløgspeber du kan se. Fantastisk krydderi. Almindeligt friskkværnet peber kan sagtens bruges.

Olie-eddikedressing

Da kartoflerne var helt kolde, vendte jeg dressing og løg+krydderurteblanding i. Hvor var det nemt! Dejligt også med et mere fedtfattigt alternativ til den hvide fuldfede kartoffelsalat (som nu ellers også smager godt)

Kartoffelsalaten blev vendt godt rundt og stillet til “trækning” i køleskabet en times tid.

Indskyder lige at den faktisk smagte endnu bedre dagen efter. Den har godt af at trække.

Kartoffelsalaten blev serveret med guacamole og den evindelige fredagskylling.:-)

Denne gang blev kyllingen stegt i Römertopfen. Kylling i Römertopf bliver mør og saftig. Helt igennem lækker faktisk.

Rart at få peppet den fredagskylling op med andet end pommes frites. For en gangs skyld. 😉

Kan du fornemme den møre kylling her? Ej ikke helt. Det grønne har taget førerpladsen på billedet. Men det grønne smagte nu også godt 🙂

Velbekomme. Velkommen sommer 🙂

 

Mere inspiration

13 Kommentarer

  1. Helle Mortensen 18. juni 2017 af 18:25- Svar

    Super, super smagte SÅ godt – tak Gitte ❤️

    • Gitte Hansen 20. juni 2017 af 20:17- Svar

      Hej Helle
      Ej hvor det glæder mig Helle – tusind tak for din tilbagemelding, det var sødt af dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Eva Blomberg 31. juli 2015 af 09:21- Svar

    Hej Gitte
    Din opskrift på kartoffelsalat med basilikum lyder dejlig, men der mangler jo lige nogle mængder på dressingen, for at kunne lave den. Er du ikke sød at svare hurtigt tilbage, for jeg vil gerne lave den her i dag 🙂
    Mvh
    Eva

    • Gitte Hansen 31. juli 2015 af 15:17- Svar

      Hej
      Har set din besked både her og på mail, men har jo fuldtidsjob og familie så kan ikke påtage mig at svare så hurtigt som du efterlyser.
      Jeg laver sjældent dressinger efter præcise mål, men ofte “på slump”. Til denne vil jeg foreslå dig at bruge 3-4 spsk olie, 1 spsk hvidvinseddike, 1 spsk dijonsennep, lidt salt og en tsk hvidløgspeber.
      Er sikker på at du nok skal få lavet en lækker kartoffelsalat 🙂
      God fornøjelse
      Mvh Gitte

      • Hanne Poulsen 25. juli 2016 af 08:33- Svar

        Hvad er en disk ?

        • Gitte Hansen 25. juli 2016 af 20:54- Svar

          Ups – sikke en bøf. En disk er en spsk – håber du selv har regnet den ud 🙂
          God fornøjelse med kartoffelsalaten
          Mange hilsner
          Gitte

      • vivi 25. juli 2016 af 18:09- Svar

        hej gitte 🙂 skal der en spsk sennep til 3-4 spsk olie? synes dressingen virker stærk? mvh vivi

        • Gitte Hansen 25. juli 2016 af 20:50- Svar

          Hej Vivi
          Ja men det er Dijonsennep du skal bruge, den er ret mild i smagen. Tilsæt evt. også lidt akaciehonning, det giver en fin kontrast 🙂
          Håber kartoffelsalaten smagte lækkert 🙂
          Mange hilsner
          Gitte

          • vivi 25. juli 2016 af 22:17

            ja 🙂 den fik noget mere olie, så smagte super
            tak for alle de skønne opskrifter
            mvh vivi

          • Gitte Hansen 27. juli 2016 af 22:13

            Hej Vivi
            Ej hvor det lyder godt. Det glæder mig. Tusind tak for din tilbagemelding 🙂
            Mange hilsner
            Gitte

  3. […] Jeg har eksperimenteret med forskellige former for kartoffelsalat af de lækre nye kartofler. F.eks. denne variant med rødløg, forårsløg og olie/eddikedressing.  […]

  4. Mette Fredin Jørgensen 3. august 2013 af 00:05- Svar

    Jeg laver nogen gange en kartoffelsalat i stil med denne og også en dressing der minder om din af olie, sennep, honning, lys balsamico eddike smagt til med salt og peber, og så tilsætter jeg en dåse tun. Har brugt denne salat som madpakke med et stykke brød til. Hvis jeg har brugt tun i olie har jeg brugt denne olie til dressingen.

    • Gitte Hansen 3. august 2013 af 08:44- Svar

      Hej Mette

      Sikke da en dejligt masse gode ideer 🙂

      Tun? Det havde jeg aldrig selv tænkt på, så tusind tak for det tip 🙂

      God lørdag til dig

      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar