Friske søde rabarbermuffins med kokosmel og hvid chokolade

  • Rabarbermuffins med kokosmel og rabarber

DSC_6857Juhuu det er sommer. Det er sol og det er søndag…nåeh nej, søndagsmandag. 🙂

En skøn skøn 2. pinsedag. En prustende varm sommerdag og se lige hér hvad jeg har heppet op af jorden. Flere af de lækre rabarberstængler!

De blev fluks tryllet om til kage, en ny variant denne gang. Lækre rabarbermuffins med kokosmel og hvid chokolade. 

Oh hvilken lækkerbisken – opskriften kommer fluks her og den er nem, rigtig nem:DSC_6827

Friske søde rabarbermuffins med kokosmel og hvid chokolade
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Friske søde rabarbermuffins med kokosmel og hvid chokolade
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 16 stk.
Det skal du bruge:
  • 2 æg
  • 2 dl. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker.
  • 1 dl. olie
  • 2 dl. ylette (eller andet surmælksprodukt, mælk kan også bruges)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 dl. hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2½ dl. kokosmel
  • 5 stængler rabarber 3-400 gram (+ 2 spsk. ekstra sukker)
  • Evt.: 100 gram grofthakket hvid chokolade
  • Drys: perlesukker.
Sådan gør du:
  1. Skyl rabarberne og skær i 1-1½ cm. stykker og vend med 2-3 spsk. sukker.
  2. Pisk æg og sukker med vanillesukker. Pisk hvidt og skummende.
  3. Tilsæt olie, ylette og citronsaft.
  4. Bland mel/bagepulver og tilsæt sammen med kokosmel.
  5. Tilsæt rabarberstykker og grofthakket chokolade.
  6. Smør siliconeforme og fyld formene ⅔ med dej. Drys med perlesukker.
  7. Bages 15-20 minutter v. 175 grader varmluft til muffinsene er gyldne og sprøde.

DSC_6837 DSC_6840 DSC_6849Sikke nogle lækre rabarbermuffins! Kombinationen af rabarber og kokosmel er virkelig god og citronsaften gav syrlighed og den hvide chokolade sødme.

Lækre muffins i den nemme kategori og rimeligt kalorielette også, sådan da. Yletten gør, at du kan reducere fedtstofmængden og den giver samtidig fugt og “svampethed”. Surmælksprodukter er altså et hit i kager!DSC_6856Vi spiste muffinsene som de var. Friske, søde og syrlige på en gang. Der behøvedes intet flødeskum eller cremefraiche. Du vil sagtens kunne bage en stor rabarbertærte af dejen i stedet for, hvis du foretrækker det.
DSC_6860Jeg diskede op med rabarbermuffins og kaffe på terrassen, hvor familien opholdt sig det meste af dagen. Jeg fik løst blogproblemer på PC’en og min mand arbejdede. Det var svedende varmt, så varmt at jeg først kunne gå i solen kl. 16.30.  Skønt, men måske vi alligevel lige skulle genoverveje sommerens Italiens-tur? Norges kølighed virker pludseligt tillokkende?

Skøn plet vi har på terrassen hér og MEGET sjældent at parasollen kommer i brug hos os. Få gange om året. I dag var en rigtig sommerdag. Skønt. 
DSC_6864Så er der kage til kaffen. Jeg var populær! 🙂
DSC_6861
Nå og så starter “hepperiet” igen. Rabarber-hepperiet. Se lige nogle pjevsede små rabarberknolde der er efterladt tilbage. Hvorfor er de mon så små i år? Har du grønne fingre? Ved du om jeg skal flytte dem i skygge? Kan jeg gøre noget for at få dem til at eksplodere tror du?DSC_6825Elsker, elsker, elsker rabarber og gid jeg snart kunne høste en KÆMPE portion, så der også kunne blive til marmelade.

Nå “hep-hep” – håber du har fået lyst til at prøve dagens rabarbermuffins. De er  friske, lækre og anbefalelsesværdige.

Måske DU har vundet i rabarberlotteriet? 🙂DSC_6820

Mere inspiration

12 Kommentarer

  1. Kirsten 26. juni 2017 af 10:56- Svar

    Min familie hader kokos og elsker hvid chokolade, så jeg byttede kokos ud med 1 dl fuldkornshvedemel og 1 dl mandelmel OG DET FORTRYDER JEG IKKE 😆

    • Gitte Hansen 26. juni 2017 af 21:13- Svar

      Hej Kirsten

      Ummenum – det lyder da godt nok som en rigtig lækker variant. Tak for tippet Kirsten og dejligt kagerne smagte dig 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Linda 25. april 2016 af 06:59- Svar

    Jeg startede ud med 3 rabarber knolde i min have (De står i skygge)
    Nu er der 7 knolde og de bliver meget store 🙂
    Kan klart anbefale dig at flytte dem i skygge, bare husk at læse om hvornår på året det er bedst at flytte dem så ikke de går ud 😉
    Held og Lykke med det.

    Ps. Hvis du mangler så er du velkommen forbi mig på lolland 🙂

    Mvh. Linda

    • Gitte Hansen 25. april 2016 af 16:07- Svar

      Hej Linda

      Tusind tak for dine rabarbertips. Jeg anede da ikke det med skygge? Før stod mine rabarber ved hækken og trivedes så fint. Nu er de flyttet ud i lyset, og giver ringere høst. Din forklaring forklarer jo alt. Jeg vil lige undersøge, om jeg tør flytte dem igen. Tror da også jeg skal have rabarber i sommerhuset. Der skal vi da også spise rabarberkager! 🙂
      Heldige dig – og mange tak for invitationen til Lolland – altid dejligt med stående invitationer.
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Majbritt 16. juni 2014 af 12:05- Svar

    De lyder virkelig lækre. Har SÅ mange rabarber i haven – og vil bage dem til min datters dåb på søndag. Men hvor mange fik du ud af denne opskrift?

    • Gitte Hansen 16. juni 2014 af 22:39- Svar

      Hej Majbritt
      De blev rigtigt lækre og et fint bud til barnedåben. Prøv dog lige at lave en test-version. Jeg fik 16 muffins af denne portion, retter lige indlægget til, har helt glemt at anføre det.
      Er spændt på om du synes om kagerne, skriv lige igen om der var fuld tilfredshed ikke? Superlækre kager. Uhm. Heldige dig, at din have bugner med rabarber.
      God fornøjelse i køkkenet
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Tina 15. juni 2014 af 15:24- Svar

    Mine rabarber vokser i rekordfart, så regner med at skulle bage igen en af de nærmeste dage.
    Er pædagog på 10. år men er igang med et diplommodul i mediemædagogik.
    Hilsen Tina

    • Gitte Hansen 16. juni 2014 af 22:37- Svar

      Hej rabarber-heldige Tina
      Sender dig misundelige tanker med de rabarber der. Du skal da lave en rabarberfestkage, når du nu snart er færdig med eksamen.
      God læselyst fortsat, sikke spændende et emne 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Tina 14. juni 2014 af 07:36- Svar

    Hej Gitte.
    Det er altid spændende at afprøve en ny opskrift. Jeg er faktisk ikke den store kagespiser men sådan en svampet kage med et strejf af frisk frugt er lige mig.
    Vi fik creme fraiche til, men tænker faktisk at kold flødeskum rørt med lidt vanillie eller en go klat is til ville være super lækkert.
    Også god weekend til dig. Mon du er at finde ude i solen med en god bog ?
    Jeg skal arbejde på eksamensopgave. Den skrifttlige opgave er stort set færdig men en video på 3 minutter samt forberedelse til mundtlig eksamen mangler.
    Det hele handler om børns brug af digitale medier og sociale kompetencer. Fedt emne.
    Hilsen Tina

    • Gitte Hansen 15. juni 2014 af 13:52- Svar

      Hej Tina
      Åh hvor lyder det lækkert. Det kan jeg skulle gå ud og nedstirre mine rabarerplanter lidt?? 😉 Uhm.
      Jo tak, jeg har nydt det på terrassen men må indrømme at jeg også har siddet indefor og nørdet lidt med bloggen. Det er som om jeg har bedre samvittighed med at gøre det, hvis vejret er dårligt udenfor 😉
      Håber du har nydt weekenden og vejret selvom eksamenslæsningen presser sig på. Lyder så spændende dit emne. Jeg har jo arbejdet som bibliotekar på Pædagoguddannelsen i en hulens masse år og kan næsten gætte mig til, at det nok er pædagog du læser til, eller lærer måske?
      Uanset hvad, så god arbejdslyst med studierne fortsat og held og lykke til eksamen. Du har gode chancer, når du synes emnet er spændende. 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  6. Tina 13. juni 2014 af 23:12- Svar

    MUMS og tak for en dejlig opskrift. Jeg afprøvede ideen med rabarbertærte i stedet for muffins. Den skulle naturligvis bage lidt længere tid, men var ellers rigtig vellykket.
    Hilsen Tina

    • Gitte Hansen 14. juni 2014 af 00:06- Svar

      Hej Tina
      Det glæder mig og tusind tak fordi du skriver. Så dejligt at høre. Lyder superlækkert som tærte også. Spiste I noget til tærten, flødeskum/creme fraiche eller noget andet lækkert? 🙂
      Rigtig god weekend til dig
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar