Frittata – italiensk ovnbagt æggekage med tomater og bacon

  • Frittata - italiensk ovnbagt æggekage med tomater og bacon

I dag skal du høre om en lækker æggekage, der er rigtig nem at lave og som vil passe perfekt som hverdagsret. En frittata er en ovnbagt æggekage, der smager godt både kold og varm og fyldet kan varieres i det uendelige.

Fyldet svitses på panden og æggekagen steges færdig i ovn. Smart! Tjek lige først, om din stegepande, kan tåle ovn-varme, ellers er det ikke så smart. Jeg brugte mit store stegefad, der passer både på komfur og i ovn. Det er smart!I dagens æggekage brugte jeg en masse tomater, fordi den tyrkiske grønthandler havde en kæmpe kasse tomater på tilbud (5 kilo for 40 kr). Behøver jeg fortælle, at vi har spist temmelig mange tomater de sidste par dage? Tjek lige din lokale grøntbiks ud, måske der også venter et godt tilbud på dig der? 😉

Æggekagen smagte skønt med tomater, men der kom også mange andre gode sager i. Opskriften får du lige her. Tjek gerne dit køleskab og dine køkkenskuffer, før du laver æggekagen, måske der kommer noget helt andet fyld i din? 😉

Frittata - italiensk ovnbagt æggekage med tomater og bacon
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Frittata - italiensk ovnbagt æggekage med tomater og bacon
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 alm. løg i tern
  • 2 rødløg i tern
  • Lidt olie til stegning
  • 2 peberfrugter i skiver
  • 12 store tomater i skiver
  • 2 pk bacon i skiver
  • Rigeligt salt/peber
  • 10 æg
  • 8 dl mælk
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Tilbehør: groft rugbrød og en dijonsennep
Sådan gør du:
  1. Svits løgene klar i olien.
  2. Skær tomaterne i skiver og læg dem på panden/i stegefadet
  3. Skær peberfrugterne i skiver, og læg dem øverst.
  4. Lad grøntsagerne svitse med.
  5. Krydr godt - der skal bruges rigeligt krydderi i æggekagen
  6. Rør kartoffelmel og bagepulver ud i lidt af mælken
  7. Pisk æg og mælk sammen og rør kartoffelmelsblandingen ud heri.Tilsæt også salt/peber her.
  8. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne
  9. Fordel baconskiver på toppen.
  10. Bag æggekagen færdig i ovnen ca. 30 min. v. 175 grader varmluft
  11. Æggekagen er færdig, når den er sprød og gylden og føles fast
  12. Serveres straks

Det smarte ved en ovnbagt æggekage er, at du ikke skal tænke på om den brænder på. Æggekagen laver sig selv færdig i ovn og den bliver sprød og lækker, i både top og bund. Baconskiverne steger så fint på toppen og den gode baconsmag fordeler sig på fineste vis til æggekagen. Selv opvasken er nem, hvis altså du kan putte din stegepande/stegefad direkte i ovnen.

Hvis du ikke har en stor pande eller et stort stegefad, så kan du sagtens svitse grøntsagerne på en pande og hælde dem i et almindeligt ildsfast fad og så bage æggekagen færdigt i ovnen.

Måske du funderer over, om æggekagen ikke bliver for “vandet” af alle de tomater? Næh – for det er jo her kartoffelmelstricket er særligt smart. Stivelse i æggeblandingen er et must. Æggekagen bliver fin og fast og bagepulveret gør, at æggekagen ikke klasker sammen til en flad pandekage.
Frittata - italiensk ovnbagt æggekage med tomater og bacon
Vi spiste et lækkert groft rugbrød til æggekagen og en klat af den gode dijonsennep med honning. Der er altså noget med sennep til æggekager. På Hvidsten Kro, hvor man spiser en fortryllende æggekage, serveres der en grov sennep til æggekagen. Senneptricket har vi luret og det spiser vi nu altid som æggekage-tilbehør. Tippet er nu hermed givet videre til dig.

Hvis der nu skulle blive en æggekagerest, kan resten fint bruges i frokostbøtter dagen efter, så lav den endelig stor nok. Her i huset var æggekagen et stort hit og det bliver den sikkert også hjemme hos dig.

Rigtig god frittata – æggekagefornøjelse til dig 🙂
Frittata - italiensk ovnbagt æggekage med tomater og bacon

Mere inspiration

Læg en kommentar