Frysende fredagshilsner og varm weekend-lykke i sommerhuset

En uge går på hæld. En glad uge. En god uge. En arbejdsuge der har fyldt, men som også har været fyldt med en masse spændende arbejdsopgaver i selskab med gode kolleger. Udviklende opgaver. Nye påhit. Initativer. Myldrende ideer.

Indeni har glædesboblerne luret, efter snakken gik derhjemme i ugens løb. 

“Er der nogen der vil med i sommerhus i weekenden?”

JA DA! Jeg er SÅ klar. Jeg er ALTID klar til sommerhus! Jeg behøver næsten aldrig betænkningstid. Tankerne om sommerhus får glædesboblerne til at bruse i min krop.

Alene tanken om de skønne omgivelser, får mig til, uden at kny, at storme rundt som en tornado derhjemme og støvsuge og vaske gulv på 1 time, bare for hurtigt at kunne blive klar til afgang. Næh jeg piber slet ikke og beklager mig ikke engang.

Det er som om sommerhus-weekenden allerede starter der hvor de første weekend-planer lægges. Som om roen, naturen, havet, himlen og skoven allerede dér sniger sig stille ind, i min krop og i min sjæl. Det er som om den gode sommerhus-karma kan være balsam for sjælen, også på forhånd og faktisk også bagefter.

Vi har fundet en fin form på hverdage og weekender med to huse, fuldtidsjobs, indkøb, hund, transporttid og alt det løse ved siden af.

Om fredagen prøver vi at gå hjem fra jobbet til tiden eller gerne afspadsere, så vi kan gå hjem lidt før. Jeg skynder mig hjem på cyklen og går igang med weekendens pligter, som helst skal overståes på ingen tid. Jo hurtigere opgaverne er klaret, jo før kan vi komme afsted.

Jeg har opdaget, at støvsugning og gulvvask bare skal overstås uden at man bruger for meget krudt på at tænke på hvor træls det er. Før vi fik sommerhus, kunne jeg gå og spekulere hele weekenden over, at NU skulle jeg altså tage mig sammen til at komme igang. Det virkede ikke altid. Tit var det først sent søndag, planerne blev ført ud i livet.

Det lyder helt vildt frelst, men efter vi har fået sommerhus, har jeg været nødt til at lære at  være lidt mere “effektiv”. Hvis jeg kommer hjem fra job kl. 16, så kan jeg snildt nå at have støvsuget og vasket gulv på 1 time, hvis jeg bare er effektiv og går igang uden at tænke på træls/hårdt/belastende/synd det er for mig.

Guleroden for mig er……. sommerhusdrømmene. Jeg er top-motiveret for at få overstået opgaverne, så vi hurtigst mulig kan komme afsted.

“Hvorfor dog gøre rent hjemme, hvis I alligevel er i sommerhus?”

Tjo, vi gør ikke rent i ugens løb, så nullermændene er kæmpestore om fredagen. Hvis der er noget der er træls, så er det at komme hjem fra sommerhus-weekend søndag, til et møgbeskidt hus. Det har vi prøvet og suk DET er træls!

Vi får ordnet huset i en fart inden vi tager afsted og imens en af os gør rent, pakker den anden køletaske med aftensmad o.a. Vi udlejer ikke vores sommerhus, så det er nemt at pakke. Vi har alle vores ting herude, det er kun lige køletasken der skal pakkes. Nemt!

I dag var vi ekstra heldige. Vi har to biler og Mikkel, min søn på 18 MED kørekort, tilbød at køre i forvejen og handle ind på vejen til en lækker aftenmenu. “Kunne I tænke jer at spise steaks?” spurgte han? og vi svarede højt “JAA!”. Da vi ankom til ssommerhuset ventede der os steaks, pommes frites, whiskysauce og ærter. Mikkel havde tryllet i køkkenet. Han er vild med det og mega-god til det også 🙂Hvor er det bare FEDT med store børn – vi stornyder virkelig at Mikkel stadig bor hjemme. Både fordi han giver et nap med i det daglige, men også fordi han er megarar og hyggelig at være sammen med. Ok indrømmet, moderen er vist ikke ikke helt objektiv hér 🙂 Det var frysende koldt i sommerhuset da vi ankom, så vi fik hurtigt fyret op i brændeovnen.

Vi har en smart varmepumpe vi kan tænde med sms på langdistancen, men i dag fik vi den vist tændt for sent, for der var kun 13 grader da vi ankom. Frysende koldt, men på en måde bliver det bare en del af charmen. Uldtrøjer, tæpper, ild i stearinlysene, gang i ovnvarmen. Skønt! Efter kort tid breder varmen sig i huset og i krop – og sind <3

Sommerhusglæden breder sig også hurtigt i kroppen. Vi skal bare træde ind over dørtærsklen. Skuldrene sænker sig. Ro blandet med let eufori.

Hvor er det bare skønt, at skifte miljø, efter en lang arbejdsuge der mest handler om sove/arbejde/-spise/sove/arbejde/spise.

Det er som om kroppen og psyken lige skifter gear, når man kommer i sommerhus, på den gode måde altså. Man finder hurtigt et langsommere gear, og vender blikket ud mod verden og de vide horisonter.

I arbejdsugens løb er horisonterne begrænset, mine ihvertfald. Det er meget de nære cirker jeg dér er optaget af: arbejdsliv, kollegaer, arbejdsopgaver, vasketøj, indkøb og madlavning.

I sommerhus-weekenderne trækker jeg vejret dybere, kigger op og ser alt omkring mig.

Jeg bemærker vejr & vind, tjekker havudsigt, hører vindens susen i grantræerne og lægger mærke til, hvilke naboer der er hjemme og fanger dem jeg kan, til et hurtigt goddaw. Jeg ser. Jeg mærker. Jeg fornemmer. Jeg nyder…..Jeg lever! 🙂I denne weekend skal vi bare nyde. Planer har vi ikke mange af. Jo mine forældre kommer til kaffe i sommerhuset i morgen og det glæder vi os alle meget til. Jeg vil bage et godt franskbrød til de kommer tror jeg? Jep, og hvis du skulle tænke: “Har hun virkelig alt sit bagegrej med i sommerhuset?” kan jeg kun svare “Ja da! Selvfølgelig da!” 🙂

Der er diverse melposer, kerner, gær, krydderier, sukker, natron, smør, farin og meget andet. Alt, hvad et bagerhjerte kan begære 🙂 Vi skal også nå en god gåtur langs vandet i morgen formiddag og om aftenen skal vi spise lækkerier. Mikkel har købt ind til roastbeef – sådan én vil vi prøve at lave i fællesskab. Vi glæder os og vi skal nok dele en opskrift med dig på bloggen, hvis vi får succes. 🙂

På søndag skal vi rimeligt tidligt hjem for Amanda kommer forbi om eftermiddagen med sin søde kæreste Sebastian. Vi skal spise en lækker mørbradgryde i flødesauce med champignon og løg . Mon ikke de unge mennesker på SU-budget vil sætte pris på det? Jeg tror det 🙂

“Sig mig, skal de da slet ikke lave andet end at spise?”

Tjo, jeg skal da også læse krimi! 🙂

Jeg er i gang med “Marcherende myrer” af Dennis Jürgensen, en krimi jeg har ventet længe på. Den glæder jeg mig til at læse. Han skriver godt ham Dennis. Spring du roligt på den serie. Der er 4 i rækken og de er gode hver og ën.

Mon ikke også jeg kunne finde på at bage en lille kage måske? Det ville da være kedeligt andet, synes du ikke? 😉

Hov ja, og Kallehunden er jo også med. Den stornyder livet, så længe den bare er sammen med os. Verdens Sødeste Hund. Pudsigt, sådan én er vi vist mange der har? 🙂

Her lige en lille fredagshilsen fra mig. Jeg er glad. Det håber jeg også du er?

Jeg håber at vi får den skønneste weekend – begge to 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. Helle 27. januar 2018 af 10:23 - Svar

  Nyder at læse din hyggelige blog. Det bliver man da glad over at læse.
  Og ikke mindst dine skønne opskrifter. 😊

  • Gitte Hansen 27. januar 2018 af 21:08 - Svar

   Tusind tak for din søde hilsen Helle – det var da en dejlig melding at få. Tusind tak. Dejligt du har lyst til at læse med 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar