Fuld morgensol og mere havkig – sommerhuslykke #8

2016-05-29 14.11.43Dette forår blev jeg ramt af den vildeste forårsforelskelse. Det ved du, hvis du er trofast læser på bloggen.  Intens varme i kroppen, glæde, forventning, jubel og en betingelsesløs kærlighed. En forelskelse så stor, at skulle jeg gå igennem ild og vand, så gjorde jeg det gerne (næsten).

Ja med kriblen i maven siger jeg det højt : “Vi har købt sommerhus”….og vi storelsker det bare!” 🙂

Midt i guds fri natur, tæt på skov, hav, strand og vand. Ro, idyl, harmoni og totalt salig afstresning. Med denne smukke udsigt til skoven og med havkig fra stuen. Åh suk – jeg havde aldrig turdet drømme om, at sommerhuslykken skulle tilsmile mig?!
2016-06-04 20.06.06

Denne sommerferie tilbragte vi i sommerhuset. Vi flyttede ind, for at gøre stedet til vores, i krop, sjæl og sind. Vores sted er det nu. Vi føler os hjemme nu. Vi sover trygt i sengene. Vi spiser langsommelig morgenmad. Vi aftenhygger i stuen. Vi beundrer udsigt, maler lidt, ordner lidt, griller lidt og spiller kort. Vi nyder livet. Stort <32016-07-18 21.38.27

Sommerhuset er blevet vores fristed. Sommeren blev ikke den bedste. Solen skinnede jo ikke og det var regnfuldt og koldt. Jeg havde – indrømmet – lidt svært ved at sælge sommerhusideen til familien en overgang. Silende regn og en lang to-do-liste. Var det mon alles sommerferieforventninger der blev indfriet dér? Næh, men blot få dage med solskin, ændrede frustration til lykke og sommerhusglæde. Heldigvis 🙂

Sommerferie i sommerhus er lykken, men næste år skal og vil vi rejse væk 1 uge også. Så familiemedlemmer med udlængsel kan blive tilgodeset og så to-do-folket kan få lov til at slappe rigtigt af. Mig? Det er jo mig der er hjemmefødningen her i huset, en grounded sjæl, der fint kan holde ferie hvis blot du stikker mig en en stak gode krimier og smuk havudsigt. Plant mig hvor du vil. 🙂

Er der koldt, foretrækker jeg en brændeovn i nærheden. Skal vi give den kolde sommer skylden for at det var komplet uopsætteligt for mig at få installeret en ny brændeovn i sommerhuset? 2016-07-09 21.23.30Lykken og glæden var stor. Verdens bedste far og bedstefar kom og hjalp os. Han er guld værd, men opgaven var slem og styg for ham. Stakkels bedstefar, med tung boremaskine i skulderhøjde. Åh den stakkel, vi vil sende ham mange kærlige tanker når vi varmer os ved brændeovnen på alle de råkolde dage der venter forude.

2016-07-10 21.53.23

Det er lige her på denne væg en af terrassedørene monteres. Så lys og venlig stuen bliver 🙂

Jeg vil sidde lige dér i læsestolen, foran brændeovnen. Har altid drømt om sådan en lun og varm læseplads, når sneen fyger og frosten bider….og ved du hvad? Prøv lige at se hvad der lige er blevet leveret til sommerhuset. Nye terrassedøre. Nye vinduer. En drøm nærmer sig sin opfyldelse 🙂2016-08-11 17.02.12ÅH altså, det betyder jo, at jeg vil kunne sidde der foran brændeovnen imens jeg kigger op på skoven? Det betyder at morgensolen fremover vil kunne skinne lige ind i stuen til os. Lige nu, er der hverken skovudsigt eller morgensol fra stuen, men det får vi. Vi får også større vinduer mod havet, så jeg får faktisk slet ikke tid til at læse i min bog, med alt det jeg skal beundre.2016-05-29 14.11.43Jeg vil have travlt med at sidde der og kigge, glo, stirre, fundere og falde i staver. Åh jeg glæder mig. Til vinteren, til efteråret og til en lækker sommeraugust-måned i vores nye sommerhus.

Planen var jo egentlig at du skulle være meget mere medinddraget undervejs. At der skulle være blevet serveret meget mere lækkert sommerhusmad. Sådan gik det ikke. Det koster lidt energi, at have fået et ekstra hus og det er helt som det skal være.

Vi har malet ude som inde og besøger også tit sommerhuset i hverdagene. Det er skønt, men tiden bliver nok en lille smule taget fra bloggen. Måske har du bemærket det? Måske er det bare et helt naturligt flow, at opmærksomheden kastes på nye og andre forelskelser, efter en lang intens blogperiode?

2016-07-11 13.00.42

Køkkenet er blevet malet hvidt. Det er skønt! 🙂

Der er over 1000 opskrifter på bloggen og jeg fortsætter lystigt endnu, men skal nu også dele min tid og mine kræfter med min nye sommerhusforelskelse. Det er jeg sikker på, at du har forståelse for? Jeg tænker at du måske selv ville have det helt på samme måde?
2016-08-11 18.27.34

Bare rolig.Jeg er skarp og fokuseret og tænker hver dag målrettet på bloggen, på nye og kommende indlæg, på Facebook-opslag, på nye opskrifter, nye kager, nyt mad og lækkert tilbehør.

Jeg tager mig ALTID tid til at svare på dine søde kommentarer, men vil ikke stresse dog.

Skinner solen, kører vi måske spontant og pludseligt i sommerhus og så må dagens blogindlæg vige pladsen. Nogen gange ryger det helt i glemmebogen, for så er der pludselig andet der er vigtigere. Det har jeg det helt fint med.

Bloggen skal være en fest og en fornøjelse. Jeg skriver når jeg ikke kan lade være, men gider jeg ikke, forbyder jeg mig selv at skrive. Hjertet skal være med og der skal være tid, energi, engagement og en ild der brænder. 2016-07-13 11.08.35Min familie – og sommerhusoplevelserne – har topprioritet, bloggen er vigtig men ikke vigtigst.  4 år med bloggen. 4 år med liv og sjæl og hud og hår. 4 år med et indlæg om dagen. Vist helt ok at svinge ind fra overhalingsbanen til indersporet, hvor tempoet er mere stabilt og ustresset?

Ja tak – og kan jeg finde et pitstop på vejen, med en god kaffepause og gode overspringshandlinger, ja så er jeg klar og fraviger gerne pladsen i ydersporet for en stund. Måske jeg er blevet klogere? Endelig 🙂

Her ser du en lille fyr, der også forstår at slappe af i sommerhuset og som også har krav på lidt meget af min opmærksomhed. En glad lille Kallehund, til stor fryd for os alle. I dag har Kalle været i vores familie i 1 år. Hvilken gave. Verdens mest nuttede hund <3
2016-07-15 13.18.34 Det er ikke kun mig der nyder sommerhuset. Mine store børn er også vilde med det. De elsker at have deres helt eget hus hvor gæster kan inviteres, et hus hvor der kun er en spytklat til vandet og hvor landskabet giver mulighed for smukkere og endnu bedre og længere cykelture. Et sted hvor man kan ånde frit og hvor parcelhusene ikke trænger sig på om ørerne på os. Et fristed <3

Der er også mulighed for at fange en hornfisk, hvis det skulle være?2016-07-15 16.43.25Vejret byder på regn denne weekend, men så er glæden da bare endnu større over alt det maleri der blev overstået sidste weekend. Der er allerede brugt flere liter sort maling. Alt træværk i den overdækkede terrasse er nu malet (næsten). Hvilken tilfredsstillelse! Så skønt 2016-08-07 11.11.51Det er FEDT at male træhus med sort maling. Den helt store pensel kan bruges og det er meganemt at se hvor langt man år. Jeg ELSKER at male og slapper vildt godt af imens. Det eneste grrr-irriterende – er da bare, at regnvejret tit sætter en stopper for maleglæden og at det civile arbejde kalder, når det endelig en dag er solskins- og tørvejr.

Her, på den overdækkede terrasse, spiser vi mange af vores måltider. Duggen falder ikke her, og her er morgensol og der er plads til grillen. Vi havde forventet, at vi skulle leve vores sommerferieliv her på terrassen, men det har været alt for frysende koldt alt for tit. Glæder mig til alle de somre vi har I vente  i sommerhuset. De kommende må da blive bedre, ikke? Jo please! 🙂
2016-08-07 11.12.44

“Det rustne relief” fik lov til at overleve bagerens hærgen. Der er et had/kærlighedsforhold til “kunstværket” i familien. Nogen hader det, nogen elsker det, men ét er sikkert: Pladsen ville blive gabende tom, hvis reliffet måtte lade livet. Hvad skulle vi da hænge dér i stedet? Er du kunstkender og er du bekendt med at kunstværket koster en million eller mere, så tip os gerne om det 🙂

Måske du snart ikke orker at høre om det sommerhus? Måske de sommerlige billeder lige er dét der får dig til at klare en regnfuld eftermiddag? Jeg ved det ikke. Jeg har en fornemmelse. Mange skriver, at de elsker at komme med om bag facaden og mærke min begejstring og enthusiasme for min nye sommerhuskærlighed.

Jeg er jer så taknemmelig.2016-08-11 17.03.07

Håber du har lyst til at læse med og også – ligesom jeg – ser frem til at høre næste føjleton og se billeder EFTER de nye vinduer og terrassedørene er sat i. Glæder du dig ikke til at få en plads dér foran brændeovnen sammen med mig? Her skal vi da spise kage og kigge på skoven sammen, når det bliver efterår, skal vi ikke? 🙂

Tak fordi du læste med til sidste ord. Jeg håber du stadigvæk har lyst til at hænge på. Jeg har 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

 1. mormormedstiletter 13. august 2016 af 21:15 - Svar

  Skønne, skønne billeder:-) Hvor er det dejligt for jer, at har fået et fristed:-)
  Vi lever jo det meste af året på vores skib og kunne ikke tænke os det anderledes -også et fristed!

  • Gitte Hansen 13. august 2016 af 22:03 - Svar

   Hej Tina
   Dejligt med en hilsen fra dig og skønt også, at I nyder livet til havs. Det må være helt specielt, så godt at I nyder livet
   God rejse fortsat
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar