Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost.

Svinemørbrad fyldt med peberfrugt og løg, tilberedt i en lækker flødesovs. Uhm saftigt og lækkert kød med en god flødesovs.

Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost

I dag får du opskriften på nem aftensmad, der rækker til to dage, hvis du er heldig. 🙂

Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost

Det er en skøn ret med svinemørbrad, som jeg tænker du også kan lave med f.eks. kyllingebryst eller kalkunbryst.

Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeostEn lækker ret, der dog ikke scorer højt på den æstetiske fremtoning, men som til gengæld er et kæmpe hit rent smagsmæssigt.

Bare hæng på, selvom billederne måske skræmmer lidt 😉

Det var en totalt lækker ret, som du skal glæde dig til at smage. Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeostOpskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost – få en nem opskrift her

Fyldt mørbrad med bacon og flødeost
Fyldt svinemørbrad med bacon og flødeost med råstegte kartofler
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Fyldt mørbrad:

  • 2 hele afpudsede mørbrad
  • 125 gram bacon i skiver
  • 2 peberfrugter i små tern
  • 2 løg i små tern i små tern
  • 200 gram flødeost med smag eller naturel
  • dl fløde gerne light, madlavnings- eller kaffeføde
  • Salt/peber

Råstegte kartoffelskiver:

  • 1,5 kg kartofler i skiver
  • Olie
  • Salt

Sådan gør du

Fyldt mørbrad:

  • Afpuds mørbraden og steg den på begge sider. Krydr godt.
    Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost
  • Når mørbradene er stegt, tages de af panden.
    Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost
  • Svits bacon på panden sammen med løg og peberfrugt. Bacon svitses først. Du kan også omvikle den fyldte mørbrad med baconskiverne i stedet for
    Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost
  • Tilsæt flødeost
    Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost
  • Læg mørbradene i et ildfast fad og skær en dyb ridse i hver mørbrad. Læg fyldet på toppen.
    Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost
  • Tilsæt fløde. Hæld den ved mørbradene. Skyl bøtten med vand for at få det sidste fløde med.
    Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost
  • Drys med Maizena hvid saucejævner eller rør en Maizenajævning i
    Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost
  • Sæt fadet i ovnen og steg retten i ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft.
    Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost

Råstegte kartoffelskiver:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i 3-4 mm skiver.
  • Læg dem på en bageplade dækket med bagepapir og pensl med olie og drys med salt.
  • Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Kartoflerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. Samme tilberedningstid som kødet - ca.
    Kartoffelskiver i ovn - sprøde og lækre ovnkartofler
  • Skær kødet i skiver og servér med kartofler og flødesovs
    Fyldt mørbrad med bacon og flødeost

Noter

Du kan bruge kalkunbryst eller kyllingebryst til retten også. Kalkunbryst skal stege længere tid og kyllingebryst måske lidt kortere tid. 
Retten kan også laves i stegeso
Du kan omvikle den fyldte mørbrad med baconskiverne i stedet for at tilsætte bacon til fyldet
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Fyldt svinemørbrad med peberfrugt og løg – med lækker flødesovs

Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost

En lækker stegt svinemørbrad med lækkert fyld i.

Det kan da kun blive en lækker ret, med så gode ingredienser: bacon, fløde, flødeost og peberfrugt og løg som smagsgivere.

Jeg brugte Cremefine til flødesovsen, for retten er faktisk rimeligt fed i sig selv p.g.a. bacon og flødeost, så gør du også gerne det.

Jeg brugte både fløde og flødeost til retten. Flødeosten brugte jeg til fyld og fløden til flødesovsen.

Du kan bruge al slags flødeost med smag, men i dag brugte jeg bare en naturel, fordi det lige var dén jeg havde på lager.

Flødeosten gjorde fyldet lækkert cremet – en super god idé.
Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost

Mine svinemørbrad blev ret fyldte, så mon ikke fyldet vil kunne række til 3 svinemørbrad.

Du kan bruge baconskiver i stedet, som du kan omvikle den fyldte mørbrad med. Det vil kunne holde lidt på fyldet.

Jeg ville ikke skære et dybere snit, og risikere at skære igennem svinemørbraden.  Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeostJa vildt elegant er det ikke. Sorry 😀Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeostTro mig. Det ER altså en lækker ret, selvom man godt kan komme helt i tvivl 🙂Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeostHaps – lækker fyldt svinemørbrad.Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødesovs Jeg lavede små råstegte kartofler til mørbraden.

Kartoffelchips - sprøde hjemmelavede chips i ovn
Hjemmelavet chips i ovn
Se opskriften her
Hjemmelavede chips i ovn – sprøde kartoffelchips
Det var helt perfekt, for kartoflerne skulle stege lige så lang tid i ovnen som kødet og de smagte skønt til retten.

Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost Så er der serveret. Hov glemte helt. Jeg kogte nogle gulerødder og serverede til.

Lækker lækker fyldt mørbrad med en skøn flødesovsen med kraft og smag.Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.