Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost.
Svinemørbrad fyldt med peberfrugt og løg, tilberedt i en lækker flødesovs. Uhm saftigt og lækkert kød med en god flødesovs.
I dag får du opskriften på nem aftensmad, der rækker til to dage, hvis du er heldig. 🙂
Det er en skøn ret med svinemørbrad, som jeg tænker du også kan lave med f.eks. kyllingebryst eller kalkunbryst.
En lækker ret, der dog ikke scorer højt på den æstetiske fremtoning, men som til gengæld er et kæmpe hit rent smagsmæssigt.
Bare hæng på, selvom billederne måske skræmmer lidt 😉
Det var en totalt lækker ret, som du skal glæde dig til at smage. Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Fyldt mørbrad i ovn med bacon og flødeost – få en nem opskrift her
Ingredienser
Fyldt mørbrad:
- 2 hele afpudsede mørbrad
- 125 gram bacon i skiver
- 2 peberfrugter i små tern
- 2 løg i små tern i små tern
- 200 gram flødeost med smag eller naturel
- 2½ dl fløde gerne light, madlavnings- eller kaffeføde
- Salt/peber
Råstegte kartoffelskiver:
- 1,5 kg kartofler i skiver
- Olie
- Salt
Sådan gør du
Fyldt mørbrad:
- Afpuds mørbraden og steg den på begge sider. Krydr godt.
- Når mørbradene er stegt, tages de af panden.
- Svits bacon på panden sammen med løg og peberfrugt. Bacon svitses først. Du kan også omvikle den fyldte mørbrad med baconskiverne i stedet for
- Tilsæt flødeost
- Læg mørbradene i et ildfast fad og skær en dyb ridse i hver mørbrad. Læg fyldet på toppen.
- Tilsæt fløde. Hæld den ved mørbradene. Skyl bøtten med vand for at få det sidste fløde med.
- Drys med Maizena hvid saucejævner eller rør en Maizenajævning i
- Sæt fadet i ovnen og steg retten i ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft.
Råstegte kartoffelskiver:
- Skræl kartoflerne og skær dem i 3-4 mm skiver.
- Læg dem på en bageplade dækket med bagepapir og pensl med olie og drys med salt.
- Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft. Kartoflerne er færdige, når de er sprøde og gyldne. Samme tilberedningstid som kødet - ca.
- Skær kødet i skiver og servér med kartofler og flødesovs
Noter
Fyldt svinemørbrad med peberfrugt og løg – med lækker flødesovs
En lækker stegt svinemørbrad med lækkert fyld i.
Det kan da kun blive en lækker ret, med så gode ingredienser: bacon, fløde, flødeost og peberfrugt og løg som smagsgivere.
Jeg brugte Cremefine til flødesovsen, for retten er faktisk rimeligt fed i sig selv p.g.a. bacon og flødeost, så gør du også gerne det.
Jeg brugte både fløde og flødeost til retten. Flødeosten brugte jeg til fyld og fløden til flødesovsen.
Du kan bruge al slags flødeost med smag, men i dag brugte jeg bare en naturel, fordi det lige var dén jeg havde på lager.
Flødeosten gjorde fyldet lækkert cremet – en super god idé.
Mine svinemørbrad blev ret fyldte, så mon ikke fyldet vil kunne række til 3 svinemørbrad.
Du kan bruge baconskiver i stedet, som du kan omvikle den fyldte mørbrad med. Det vil kunne holde lidt på fyldet.
Jeg ville ikke skære et dybere snit, og risikere at skære igennem svinemørbraden. Ja vildt elegant er det ikke. Sorry 😀Tro mig. Det ER altså en lækker ret, selvom man godt kan komme helt i tvivl 🙂Haps – lækker fyldt svinemørbrad. Jeg lavede små råstegte kartofler til mørbraden.
Det var helt perfekt, for kartoflerne skulle stege lige så lang tid i ovnen som kødet og de smagte skønt til retten.
Så er der serveret. Hov glemte helt. Jeg kogte nogle gulerødder og serverede til.
Lækker lækker fyldt mørbrad med en skøn flødesovsen med kraft og smag.
Lækker mørbrad! Jeg suppl. sovsen med lidt tørret timian!