Ingefærsmåkager. Uhm her får du opskriften på lækre, sprøde småkager med ingefær – de populære Ginger nuts.
Er du også vild med ingefærsmåkager? Uhm det er jeg! De smager skønt både til jul og resten af året.
Duften af julekrydderier og smagen af sirup, smør og rørsukker. Skønne kager!
De ingefærkager, du skal høre om i dag, er de populære Ginger nuts. En vældig berømt småkage og det forstår jeg godt. Så lækre småkager.
Småkagedejen er af den særligt nemme slags der bare skal smeltes sammen i en gryde. Nogle af de nemmeste kager, du kan bage .Jeg trillede små dejkugler og lagde på bagepladen. Du kan også rulle dejstænger ud, lægge dejen på køl et par timer og efterfølgende skære dejen ud i tynde skiver.
Jo tyndere skiver, jo sprødere kager. Min tålmodighed er ofte rimeligt kort i et køkken og vi ville have kager NU.
Dejkuglerne maste jeg flade med håndroden og ingefærkagerne var klar på under ½ time. Super fine blev de, men prøv gerne de tyndtudskårne, hvis din tålmodighed rækker 🙂Du får opskriften på de lækre Ginger nuts lige her:
Ingefærsmåkager – få en nem opskrift på lækre sprøde Ginger nuts hér
Ingredienser
- 125 gram smør
- 200 gram rørsukker eller alm. sukker
- 4 spsk sirup
- 300 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 spsk stødt ingefær
- 1 tsk kanel
- 1 tsk stødt nellike
- 1 æg
- Et knivspids salt
Sådan gør du
- Smelt smør, sukker og sirup sammen i en gryde
- Bland mel, natron, krydderier og salt
- Rør alle ingredienserne sammen og saml dejen med ægget. Dejen kan røres blot med ske.
- Tril små kugler og læg dem på en bageplade med god afstand. Der kan være 20 kager pr. plade
- Tryk kagerne flade med håndroden
- Bag kagerne 6-8 minutter v. 175 grader varmluft
- Kagerne er færdige, når de er gyldne og sprøde. Jo mørkere de er, jo sprødere bliver de, men hold øje med at de ikke branker
- Læg kagerne til afkøling på en bagerist. De bliver sprøde, når de er helt kolde. Midten bliver blød og sej, og ønsker du at kagerne bliver helt sprøde, så bag dem et par minutter til.
Noter
Sprøde og lækre ingefærs måkager – prøv de populære Ginger nuts. Nemme og hurtige at lave
Totalt lækre ingefærsmåkager og rigtigt nemme at lave også.
Kagerne vil være nemme at lave med små børn også. De vil elske at trille kugler og trykke dem flade, tror jeg. Dejen vil også kunne udstikkes tror jeg? Det må du lade komme an på en prøve. 🙂
Sådan laver du ingefærsmåkagerne Ginger nuts. Se billederne her:
Ginger Nuts kagerne var en stor succes, da jeg serverede dem for familien i sommerhuset i dag.
De smager skønt til en god kop kaffe. Ingefærsmagen er mild og kombinationen af ingefær, nellike og kanel er bare fænomenal.
Jeg tror faktisk at kagerne erobrede sig en plads på Top 10 listen over mine yndlings-julesmåkager.
Skønt med nye favoritkager. Jeg var jo også næsten også helt ved at løbe tør for nyt på listen 🙂
Juhuu – så dejligt at skyde julens første julekagebage-projekt i gang.
Julestemningen bredte sig med de gode, julede dufte. Sikke en dejlig måned vi har forude.
Alle de kager der venter. Julehygge. Julemusik. Pakkekalender og julemad. Røde kinder. Mandariner. Kalenderlys. JA TAK 🙂
Jo julestemningen sneg sig ind på mig i dag – og lad os bare give ingefærsmåkagerne skylde.Prøv en portion. Jeg er sikker på at en portion Ginger Nuts også vil kunne booste julehyggen hjemme hos jer. 🙂
Kommer du forbi denne opskrift på andre tider af året, så fortvivl ej. Ingefærsmåkager kan spises hele året rundt.
Jeg tror faktisk ikke at de oprindeligt er kendt som en julesmåkager?
Hvis du er vild med kanelsmåkagerne Bastogne, vil du også elske disse. Hvem kan ikke spise en Bastogne-småkage hele året? Nej vel? Hvis du er vild med jødekager, vil du også elske disse.
Bon appetit og rigtig god fornøjelse med kagerne 🙂
Skriv lige, om du er vild med dem, ikke? Jeg er så spændt på at høre om du også er fan.
Prøv også disse ingefær cookies med nellike eller disse sundere ingefær småkager med nellike.
Hvis du er vild med ingefærsmåkager, så tjek også lige disse opskrifter ud:
1.
2.
3.
4.
Hvorfor hedder de ginger nuts, når der ikke er nødder i?
Ginger nut’s småkagerne er simpelthen bare så gode, det er ikke sidste gang de er bagt 👍👏
Mine krakelerer ikke fint som dine – men de smager super godt.