Glaseret hamburgerryg og risotto dagen derpå

Nu skal I høre om en rigtig dejlig hamburgerryg vi spiste for nogle dage siden. En skinke der var en overdådig menu den ene dag og så udviklede sig til en lækker risotto den næste.

Det var en hamburgerryg der var købt i Tyskland men dog fra en sønderjysk slagter.

Den så sådan ud fra starten:

Skinken blev kogt i 1 time. Herefter blev den glaseret med sennep og farin Efter 10 10-15 minutter var der glaseret hamburgerryg. Senneppen smøres godt ind og farin trækkes ud i senneppen med en kniv. Lækkert! (selvom det lyder lidt bizart)

 

Vi spiste hasselbagte kartofler, bearnaisesovs og kogte grøntsager til. Det var en overdådig menu. Måske du kan fornemme her hvor saftig den blev vores hamburgerryg??

Dagen efter var der en halv skinke til rest. Perfekt til risotto. Skinken havde en meget gennemtrængende røget smag, jeg tænkte at den ville være en perfekt smagsgiver til en neutral risotto?

Den blev lækker, smagfuld og skinken blev, om muligt, endnu mere saftig. Den tog absolut ingen skade af at blive kogt igen.

Her kommer opskriften på skinke-risotto : 

Skinke/kogt hamburgerryg i tern.

1 løg

3 fed hvidløg

1 bouillonterning

1 gul peberfrugt

1 dåse majs

1 glas champignon

5 dl. fuldkornsris

1 liter kogende vand

I virkeligheden kan du tilsætte lige det du har lyst til, og som du allerbedst kan lide, i din risotto. Tøm køleskabet-risotto, reste-risotto, lav din livret-risotto og døb den selv 🙂

Fremgangsmåde : 

Svits løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt din bouillonterning og lad den stege med. Tilsæt hakket peberfrugt, majs og champignon og lad dem stege med (gem vandet fra champignonerne). Skinketernene svitses med og til sidst tilsættes ris og kogende vand. Risottoen simrer 20-25 minutter.

Det er faktisk det! Det er rasende hurtigt at lave risotto. Den må vist i fast-food-kategorien 😉

Brug gerne brune ris (fuldkornsris) . De er sundere, er mere fiberrige og mætter meget bedre. De økologiske brune ris er SÅ meget bedre end de hvide ris eller parboiled ris. Prøv at købe en enkelt pose og se om du, som jeg, kan smage forskel. Du vil bemærke, at mæthedsfølelsen hurtigere vil indfinde sig. 🙂

Risen iblandes.

Låg på og så skal risen hygge sig til al væden er fordampet.

Spis gerne din risotto med lækkert brød til og spis meget meget gerne resten til frokost dagen efter. Den er også lækker som kold frokost-ret.

Lækkert, sundt, fedtfattigt, fastfood. Ja tak! 🙂

God fornøjelse med din risotto-ret 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar