Risret med en rest hamburgerryg. Her får du opskriften på en nem ide, hvis du skulle have en rest hamburgerryg til overs.
Nu skal I høre om en rigtig dejlig glaseret hamburgerryg vi spiste for nogle dage siden. En overdådig menu den ene dag o og en lækker risotto den næste.
Det var en lækker røget slagter hamburgerrryg.
Det er super nemt at lave glaseret hamburgerryg.
Skinken koges og herefter glaseres den med sennep. Den brune farin fordeles udenpå med en kniv. Det smager virkelig godt.
Vi spiste hasselback kartofler, bearnaisesovs og kogte grøntsager til. Det var en overdådig menu. Måske du kan fornemme her hvor saftig den blev vores hamburgerryg??
Dagen efter var der en halv skinke til rest. Perfekt til risotto. Skinken havde en dejlig smag.
Jeg tænkte at den ville være en perfekt smagsgiver til en neutral risotto?
Den blev lækker, smagfuld og skinken blev, om muligt, endnu mere saftig. Den tog absolut ingen skade af at blive kogt påny i en risotto.
Her kommer opskriften på risotto med hamburgerryg. Den er nem. Du kan også bruge en rest røget skinke.
Risret med en rest hamburgerryg – få en god nem risotto opskrift her
Ingredienser
- 3-500 gram kogt røget hamburgerryg eller skinke i tern. Andre kødrester kan bruges f.eks. også kylling eller kalkun
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 bouillonterning evt. svinebouillon
- 1 peberfrugt
- 400 gram majs 1 stor dåse
- 2-300 champignon eller 1 glas champignon
- 5 dl. ris gerne fuldkornsris
- 1 liter kogende vand
- salt/peber
Sådan gør du
- Svits løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt din bouillonterning og lad den stege med.
- Tilsæt hakket peberfrugt, majs og champignon og lad dem stege med.
- Skær skinken/hamburgerryggen i ten og tilsæt.
- Tilsæt ris til sidst og kogende vand. Lad risottoen simre 20-25 minutter eller til vandet er opsuget. Smag til med salt/peber
Noter
En nem stop madspilds risotto af en rest hamburgerryg eller røget skinke – fedtfattigt fastfood
Det er lynhurtigt og meget nemt at lave risotto. Det må da vist være en ret i fastfood kategorien.
I virkeligheden kan du tilsætte lige det du har lyst til, og som du allerbedst kan lide, i din risotto.
Tøm køleskabet risotto, reste risotto, lav din livret-risotto og døb den selv. 🙂
Brug gerne brune ris (fuldkornsris) . De er sundere, er mere fiberrige og mætter meget bedre.
De økologiske brune ris er SÅ meget bedre end de hvide ris eller parboiled ris, synes jeg. Du kan sagtens bruge alle slags ris, også rigtige risotto ris.
Grøntsager og kød skal bare svitses sammen og herefter skal risen koge med, til væden er opsuget.
Spis gerne din risotto med lækkert brød til og en evt. rest kan nydes til frokost dagen efter.
Den er også lækker som kold frokost-ret. Lækkert, sundt, fedtfattigt, fastfood. Ja tak! 🙂
God fornøjelse med din risotto stop madspilds ret.
Få flere gode opskrifter på risotto eller risretter her:
1.
2.
3.
4.
5.