Glimt af julelykken strejfer – i flyvende gear

Julelykken – hvor finder man den?

Jeg har fundet den i glimt. På bunden af en småkagedåse. Når en julesang kryber ind under huden på mig. Når et venligt menneske smiler sødt til mig, i den alt for lange kassekø. Når en sød kollega giver mig et kram eller når yndlingshunden kærligt lader sit søde hunde-hoved hvile på min skulder. Når ekspedienten i Jysk er overskudsagtig sød og frisk. Så bliver jeg glad.

Julelykken kan også pludselig ramme, når et let snestrejf pynter landskabet julehvidt. Så brister julehjertet næsten af juleglæde. Som ved et trylleslag, er sjap og slud tryllet væk, både på fortov og i sindet. Lyset trænger igennem. Stilheden og det uberørte. Julefred.

Jeg oplever en julemåned med kul på – som du sikkert også.

Uanset hvor meget jeg prøver at planlægge, ender måneden altid med at jeg føler mig snigløbet af Jesus-barnet der pludselig insisterende banker på min dør før tid. Sådan føles det.

Hvis du læser trofast med på bloggen, kan du måske huske dette indlæg om julehystaden og jule-laisssez-fairen fra sidste år?

Min mand siger at jeg har et kontrolproblem. Jeg siger så til gengæld, at han har tager ALT med lidt for ophøjet ro. Åh suk ja, den klassiske. Min mand har GOD tid og ingen julestress, men siger at han husker alt, hvad vi har aftalt, selvom konen-med-kontrol ved at han intet har noteret (og har en hukommelse som en si).

Pludselig rykker fruen, for en sikkerheds skyld. Manden siger: “Jeg får jo aldrig en chance!” og det har manden jo sådan set ret i, menøhh julegaveindkøb d. 23.12 og værtindegave- og pakkespilsgaveindkøb 2.juledag, hvor alt er lukket. Been there, done that og det er ikke skægt. 😉Julelykken er julefred og vejen dertil kan nåes på vidt forskellig måde. Julehystade eller jule-laissez-faire. Mon ikke der er noget du kan genkende – hvad enten du er i den ene eller den anden lejr? 😉

Julefreden skal nok sænke sig her, selvom vejen dertil kan være med lidt bump og sving. Når først vi danser rundt om træet og synger de smukke julesange, smiler vi alle kærligt til hinanden, med et særligt julelys i øjnene. Næsten da 🙂

Nå men øh:

Jeg har arbejdet sindssygt meget i december – i mit civile job på biblioteket. Spændende opgaver i selskab med gode kolleger. Juleudstilling, juleformidling på bibliotekets hjemmeside, projektarbejde, kassation og indkøb af nye bøger. 1000 gøremål og intentioner om et ryddet skrivebord og en tom indbakke før ferien.Julefrokost med de bedste kolleger, i en frokostpause, nåede vi også og julesmåkager på arbejdet, var der også plads til. Jeg har arbejdet lange travle dage, men julelykke er også, når man kommer hjem til lækre aftenserveringer. Lykken er nemlig også, at sønnike har juleferie og har tid og lyst til at lave mad til os trætte fortravlede der kommer sent hjem. 🙂

Der er glimt af julehygge også på arbejdet. Som da vi var til julemorgenkaffe forleden, med alle kolleger fra både bibliotek, kunstmuseum og kulturhistorisk museum. Der var gode taler, julesange og musikalske indslag med solosang af den sødeste, dygtigste kollega-korsanger. Åh det var gåsehuds-fremkaldende smukt.

Lige dér – i selskab med de allerbedste kolleger – blev jeg ramt i hjertekulen af juleglæden og juleeufori. Heldige mig. Jeg følte samhørighed, fællesskabsånd og blev vel nærmest rørt over at sidde der, som en brik i et lille spil på min yndlingsarbejdsplads.
Jeg arbejdede i weekenden d. 16. og 17. dec. og jo, det kan mærkes nu, at jeg ikke lige havde den weekend til at komme “i mål” med julens to-do-lister.

Når man skal arbejde i weekenden, får man til gengæld fri om fredagen og der drønede jeg rundt. “Fri” blev det ikke til, men til gengæld nåede jeg at lave denne julegavekurv til mine forældre og pakker en masse gaver ind til min familie. Jeg glæder mig meget til at give gaverne. Julelykken kan man også føle, når man oplever glæden ved at give. Det gør jeg <3

En pose fyldt med gaver. Nu er to poser fyldt. Vi kommer ikke til at kede os d. 24. 😉En overskudsagtig Gitte, skriver overskudsagtige til&fra-kort fyldt med kærlighed. Tonerne kølnedes dog noget, i takt med mængden af pakker, der blev pakket ind. De sidste i rækken var vel nærmest underskudsagtige og uden gavebånd 😉I min arbejdsweekend vandt jeg alligevel en lille smule i lotteriet, for på min lørdagsvagt fik jeg fornøjelsen af at høre den smukkeste julekoncert. Der er en tradition for, at alle byens kor mødes under kuplen på biblioteket for at synge julen ind.

Åh altså – når de smukkeste juletoner af især “Dejlig af jorden” lyder, kan jeg næsten begynde at græde af lykke og rørthed. Jo ældre jeg bliver, jo mere rørstrømsk bliver jeg. Jeg kunne faktisk næsten ikke koncentrere mig om at betjene bibliotekets lånere imens. Jeg blev ukoncentreret og flyvsk i tankerne. Smilede sagligt og skulle virkelig anstrenge mig for ikke at vise min tåre i øjenkrogen.

Julelykken – den kom til mig i glimt – lige der.
Familien hentede mig kl. 14.00, da jeg havde fri. Vi skulle fejre en forsinket fødseldagsmiddag for mig og jeg havde valgt en lækker frokost på min yndlingsrestaurant i byen: “Bistroteket“. De serverer nemlig det lækreste smørrebrød, som du kan fået et glimt af lige her. 1 stykke med rødspætte og 1 stykke med hønsesalat og bacon. Mine favoritter. Uhm <3Til dessert fik vi lækker Gateau Marcel. Sikke en sød lækkerbisken. Måske vi skulle prøve at lave den til nytår? Den er noteret på listen 🙂I forrige weekend holdt vi weekend i sommerhuset. Sneen dryssede så fint, og brændeovnen kørte på højtryk.Jeg fik læst i min yndlingskrimi, bagt julesmåkager, lavet lækkert mad, slappet af og følte næsten, at jeg snød mig til at tage en smule forskud på juleferien. Jeg glæder mig SÅ meget til at komme ned i gear. Jeg er SÅ klar! Åh altså – se lige hvor hyggeligt det er! Snart sidder jeg der igen!Når jeg tænker tanken, kommer julelykken snigende igen. To-do-listerne træder i baggrunden. Jul skal det nok blive, uanset.

Hov et juletræ mangler vi jo. Pudsigt nok ligger sommerhuset vi lige ved siden af en juletræsplantage, hvor der er de smukkeste juletræer, men de er vist ikke klar til salg endnu. Vi har ellers udvalgt os ét. Sikke fint det er 🙂
Sidste år fandt vi et juletræ på sommerhusgrunden, som Mikkel fældede med saven. Det er altså noget ganske særligt, at gå ud i egen have og fælde sit eget juletræ. Macho-agtigt. Med egen motorsav 🙂

Jeg tog et tjek på sommerhusgrunden og fandt dette forkølede ét. Familien nedstemte det som årets juletræ. De synes det mangler grene? Ej come on? Det kan de da ikke mene? (ok – jeg tvivler på, om det vil kunne bære en stjerne? 🙂
Jeg glæder mig sådan til at få juleferie og holde fri i sommerhuset. Som et lille barn altså 🙂

Den lille Kallehund har allerede taget forskud på glæderne. Den tager al julevirakken med ophøjet ro. Kan den finde et varmt skød, at sove på, er den tryg. Bare dens mennesker er omkring den, er den glad. Måske vi mennesker kunne lære lidt af de firbenede?  Dejligt du havde lyst til at læse med på min lidt hæsblæsende julerapport – med glimt af julelykke. Jeg føler den – julelykken – i glimt. Håber også du har mærket den i løbet af den travle decembermåned? 🙂

P.S.: Har du lyst til at følge mine små hverdagsbetragtninger, billeder, og glimt af hverdagslykke, så er du velkommen til at følge med på bloggens side på Facebook eller på Instagram 

P.P.S.: Er du begyndt at stress over julemiddagen, så fortvivl ej, du kan finde inspiration til alle favoritterne lige her.  🙂

Den perfekte julemiddag – Julemad – Bagenørdens bedste opskrifter

Mere inspiration

Læg en kommentar