Suppe med kylling og kokosmælk. Uhm her får du en god, nem opskrift på en dejlig karrysuppe med kylling.
Hvor er det genialt!
At man kan lave verdens allerbedste karrysuppe på en rest kylling. En nem, lækker og cremet kyllingesuppe fyldt med smag.
Tyknet med nudler, kokosmælk og flødeost. Lutter gode sager 🙂
Forleden lavede jeg min bedstekarrysuppe med kylling (ever!) og den opskrift vil jeg da selvfølgelig dele med jer…:-)
Jeg har skrevet om kylling karry suppe før , så hvad nyt er der lige i denne her suppe? Jo der er lidt nyt.
Der er nemlig flødeost og peberfrugt i, og det var en rigtig god ide. Suppen blev meget mere smagfuld og fint afrundet af flødeosten.
En totalt lækker kyllingesuppe, hvis jeg selv skal sige det. Den må du prøve. 🙂 De sidste par gange vi har fået kylling har jeg gemt tiloversblevne stykker + kyllingefond og frosset det ned.
Dagens suppe var nem, for her kunne jeg bare tage fond kylling op af fryseren og bruge det som basis i suppen.
Genialt. Stop madspild! 🙂
Hvis du ikke lige har en rest kylling, så fortvivl ej. Du kan sagtens bare stege lidt kyllingebrystfilet og bruge til suppen.
Det er en nem og rigtig lækker suppe og du får opskriften lige her.
Jeg har brugt nudler, men de kan fint udelades eller ersattes af f.eks. suppehorn eller lidt pastaskruer? Du bestemmer 🙂
Her kommer opskriften på god stærk kylling karrysuppe:
Suppe med kylling, kokosmælk, karry & nudler – få en nem og lækker opskrift på karrysuppe hér:
Ingredienser
- Smør til stegning
- 5 fed hvidløg - du kan nøjes med mindre
- 3 hønsebouillonterninger - anden fond kan bruges
- 1 spsk karry ca. - mængden afhænger af hvor stærk din karry er
- 400 gram kylling (kogt eller rå kyllingbrystfilet i tern) Brug gerne en rest "plukket" kylling eller steg 2 stykker kyllingebrystfilet. Jo mere kylling, jo bedre og mere fyldig suppe.
- Salt/peber
- 500 gram bakke champignon eller 1 glas champignon - incl. væde
- 2 peberfrugter i tern
- 5 gulerødder i tern i tern
- 4-5 forårsløg eller 2-3 porrer snittet i 1 cm stykker
- 1½ liter kogende vand
- 125 gram nudler ca. Kan udelades eller ersattes med suppehorn
- 400 ml kokosmælk - kan erstattes med fløde og du kan nøjes med mindre
- 200 gram flødeost gerne pikantost ell. lign kan udelades eller du kan nøjes med mindre
Sådan gør du
- Pres hvidløg og svits dem i lidt smør sammen med karry og bouillonterninger. Karryen skal "brændes af" i smørret.
- Tilsæt kyllingekød og bland den den godt rundt i karryblandingen. Lad den stege lidt imens du klargør peberfrugt, gulerødder og forårsløg.
- Svits grøntsagerne med.
- Tilsæt champignon. Bruger du champignon fra glas, så tilsæt væden også.
- Kog 1½ liter vand i elkedlen og tilsæt vandet.
- Lad suppen simre, gerne i minimum en halv time. Tilsæt nudlerne de sidste 10 minutter.
- Tilsæt kokosmælk og flødeost de sidste 5 minutter. Suppen skal helst ikke boblekoge på det tidspunkt.
- Suppen skifter farve og det er nu du skal smage den til. Måske den har brug for mere salt/peber eller karry.
- Servér suppen rygende varm gerne med en skive flute eller andet madbrød til
Noter
Karrysuppe med kyllng – eller kyllingesuppe med karry – en dejlig suppe med kyllingekød, karry og kokosmælk
Det smarte med en suppe er, at man kan få brugt en masse lækre grøntsager og en rest kylling måske.
Perfekt, at man lige kan få brugt dét, der trænger til at blive brugt. Jeg tænker du kan bruge mange forskellige slags grøntsager til denne suppe?Tilsæt gerne lige den type grøntsager du kan lide.Lad suppen simre, gerne i minimum en halv time. Tilsæt nudlerne de sidste 10 minutter.
Servér suppen rygende varm. Det er dine egne smagsløg der bestemmer hvor stærk den skal være.
Uhm hvor den smager godt. Den karrysuppe kan du altså godt glæde dig til. 🙂
Nudlerne tilsættes for at skabe fylde og gøre suppen mere mættende, men du kan udelade dem hvis du synes.
Er du skeptisk overfor kokosmælken, så lov mig at prøv suppen med kokosmælk bare EN gang.
Tro mig, det er en himmelsk blanding og du bliver SÅ vild med suppe med kokosmælk.
Du kunne jo evt. nøjes med en lille dåse kokosmælk første gang?
Lav gerne en stor portion suppe, så der er suppe til familien dagen efter også.
Du vil blive overrasket over så meget din familie kan spise af denne suppe.
Jeg lavede 1½ liter og der var kun en lille rest suppe tilbage idag. Men det er jo et rigtigt godt tegn, hvis suppen bliver spist op på dag 1 tænker jeg? 😉
Igår spiste vi den med et fint nybagt sigtebrød til, lavet i min nye hævekurv.
Wow for nogle flotte brød man kan bage med sådan en hævekurv! (mere om det fine brød en anden god gang).
Brødet var PERFEKT som dyppebrød til dagens karrysuppe. På en suppedag hører der godt dyppebrød til 😉
Idag var der lige en lille supperest tilbage og jeg lavede hurtige hvidløgsbrød af resten af mit sigtebrød.
Jeg kan godt anbefale hvidløgsbrød til karry/kyllingsuppe! 🙂Du kan nemt lave hvidløgsbrød af en brødrest, se her hvordan:
Se hvor fint hvidløgsbrødet ser ud, og det er så let så let at lave! : Smør, hvidløg, persille og salt smøres på brød der grilles i ovnen 5-7 minutter.
Sådan forvandler du en brødrest til et lækkert hvidløgsbrød. Stop madspild – stop brødspild 🙂
God fornøjelse med karrysuppen. Her fik du lige min version med kylling, karry, kokosmælk og grøntsager. Den må du prøve.
Den vil være et hit både som nem aftensmad en hverdag eller som forret en dag I får gæster. 🙂
Få inspiration til flere lækre suppe opskrifter ved at klikke her eller se med nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Skøn suppe. Lavede den for et par uger siden og frøs en rest ned, som vi fik i går. Den er helt klart en favorit – og vil blive lavet igen ;-).
Dejligt du blev glad 🙂 det er dejligt som læser at man også kan gøre gengæld 🙂
jeg tror jeg må kaste mig ud i denne suppe med kokosmælken, men er skeptisk ligesom du var 🙂 jeg bryder mig ikke særlig meget om kokossmag, så er bange for suppen vil få en smag af kokos ?
håber jeg kommer mig over mine forbehold så jeg kan prøve at smage den 🙂 ellers må den jo laves med lidt fløde 😉
Forsat god dag, knus herfra
Jeg har læst med længe og ELSKER dine opskrifter 😀 hver gang jeg har min Rømertopf i brug kigger jeg altid et smut forbi din side for lidt inspiration 🙂 jeg har et spørgsmål til denne opskrift, jeg bryder mig ikke særlig meget om kokosmælk, og ville høre om jeg kunne bruge almindelig mælk eller nogen andet i stedet for? – smager kokosmælk ligesom det lugter? og kan man smage den meget i suppen? jeg bryder mig virkelig ikke om lugten og har smagt retter med det i hvor det var alt for tydeligt 🙂 håber du kan hjælpe mig,… Læs mere »
Hej
Jeg faldt lige over din side, da jeg søgte efter en god suppe. Lavede så denne suppe og den var bare helt igennem fantastisk!! Det er ihvertfald ikke sidste gang jeg laver den. Den er utrolig lækker cremet og nudlerne er lige prikken over i’et.
Tusind tak for en god og nem opskrift 🙂
Arh men den ser altså også god ud! En suppe med masser af fyld og smag kan jeg sagtens lokkes til at spise 🙂