Grand Prix roulade med flødeskum og jordbær

Der er gyser i luften! Der er Grand Prix gyser i luften! Familien sidder i åndeløs spænding (ah, okay nogle mere and andre). For en gangs skyld kan vi holde os vågne. Afstemningen er jo spændende for en gangs skyld! 🙂

Det er har været den skønneste dag. En helt igennem vidunderlig sommerdag som vi har nydt i haven i majsol og blomsterflor. Med sommerferiestemning i kroppen, med doven ladhed, med god mad og grillerier i haven, med is, med grin, med kram og god tid.

Skønt. Må der komme 1000 flere af den slags dage i denne sommer!

Lige nu spiser vi Grand Prix-kage. SELVFØLGELIG skal der Grand Prix kage til!

DSC_4855

Hvad er mere perfekt at servere end en hurtig roulade? En roulade med frisk frugt og MASSER af flødeskum? En roulade hvor man også lige samtidigt kan få tømt lagrene af syltetøj? Hvad med æblemarmeladen, vil den ikke kunne bruges?

Jo da! Den prøver vi!

Jeg havde 4 glas æblemarmelade tilovers fra efterårets æblehøst. Marmeladen var helt fin. Helt oplagt at bruge den i roulade.

Stop madspild, stop marmeladespild! 🙂

DSC_4841

Det er virkeligt let at bage roulade. Det tager under ½ time. Helt oplagt at bage roulade til en Grand Prix finale hvor TV’et trækker mere end køkkenet.

Her kommer opskriften.

Den er let og fedtfattig (hvis man ser bort fra flødeskummet på toppen ;-):

3 æg

1 dl. kartoffelmel

1 dl mel

1 3/4 dl. sukker

2 tsk. bagepulver

1 tsk vanillesukker

Fyld: 1 glas syltetøj

½ liter piskefløde piskes og smøres på toppen

500 gram jordbær eller hindbær til pynt.

Sådan laver du roulade :

Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Mel/kartoffelmel og bagepulver sigtes i.Dejen vendes rundt. . Vupti. Det var det. Nemt, ikke?

VM taberroulade syltetøj sukkerbrød roulade rabarbersyltetø rabarber lagkagebund kalorielet hvid chokolade hurtig roulade hjemmelavet flødeskum fedtfattig roulade  Fedtfattig lyn roulade med rabarbersyltetøjDejen smøres ud på en bageplade beklædt med bagepapir. VM taberroulade syltetøj sukkerbrød roulade rabarbersyltetø rabarber lagkagebund kalorielet hvid chokolade hurtig roulade hjemmelavet flødeskum fedtfattig roulade  Fedtfattig lyn roulade med rabarbersyltetøj

Bunden bages 5-6 minutter v. 200 grader varmluft. Du skal ikke bekymre dig om at dejen hæver op under bagningen. Den synker sammen igen, og det skal den:-)
VM taberroulade syltetøj sukkerbrød roulade rabarbersyltetø rabarber lagkagebund kalorielet hvid chokolade hurtig roulade hjemmelavet flødeskum fedtfattig roulade  Fedtfattig lyn roulade med rabarbersyltetøjImens kagen er i ovnen, drysser du sukker på et stykke bagepapir. Når rouladebunden er færdig vender du hele bunden ud på det sukrede papir. Pens ovenpå bagepapiret med vand for at få det til at slippe. Smør fyld på straks efter du har fået befriet bunden for bagepapir. Det lyder unødigt komplicieret. Det er det altså ikke!VM taberroulade syltetøj sukkerbrød roulade rabarbersyltetø rabarber lagkagebund kalorielet hvid chokolade hurtig roulade hjemmelavet flødeskum fedtfattig roulade  Fedtfattig lyn roulade med rabarbersyltetøj

Brug gerne en rest syltetøj du alligevel har i køleskabet. Alle former for syltetøj kan bruges. Opskriften paa min æblemarmelade med kardemomme og vanille kan du finde her

Marmeladen smoeres paa og rouladen rulles sammen med sammenføjningen nedad

DSC_4842 Hov forresten. Jeg rev lidt hvid chokolade som fyld. Hvorfor ved jeg ikke lige. En pludselig indskydelseDSC_4844Fløden piskes og der pyntes med bær. Jeg brugte jordbær men hindbær kan også bruges

DSC_4853

Så er der GrandPrix roulade og undervejs i skriveriet skete det glædelige jo.

DANMARK VANDT JO!

Det var da helt fantastisk! Godt gaet Emmelie.

Her i huset er sikre på at kagen gjorde den helt store forskel!
DSC_4854

Mere inspiration

Læg en kommentar