Gratineret pasta med kylling, squash, forårsløg og tomat

DSC_3727


DSC_3720

Hunden er frisk igen! Manden er hjemme fra Barcelona. Der laves mad igen! Der soves igen! Der spises igen, både de 2-benede og de 4-benede. Alt er godt! 🙂

Der er dog stadig meget herhjemme der minder om en omtumlet uge. En bagenørd med et gigantisk søvn-efterslæb, som går død og ikke får skrevet sine aften-indlæg færdige.

Et køleskab der bugner af indkøbte madvarer der ikke er blevet hverken tilberedt eller spist.

Det piner mig at smide mad ud, men igår måtte jeg kassere en del rådne grøntsager, simpelthen fordi ugen er gået op i en alt for syg hund (og alt for meget arbejde). Øv også.

DSC_3722

Heldigvis var der stadig grøntsager i grøntsagsskuffen der havde det fint og ENDELIG i går var der ro og overskud til at gå i køkkenet igen. Det blev til et kæmpestort fad restemad. Ville sætte en stopper for madspildet! 😉

Vi havde en kæmpe rest pasta tilovers fra dagen før, vi havde 2 kyllingeschnitzler, 1 squash, 2 bundter forårsløg i krise, 1 bakke cocktailtomater – også i krise og en karton kaffefløde. Hvad kunne der mon trylles?

DSC_3733

Det blev til gratineret pasta med kylling og grønt, præcis opskrift kommer her: 

2 kyllingeschnitzler (eller flere hvis du har, retten her kunne godt have brugt mere kylling)

En rest kold pasta (gætter på 500 gram her)

1 squash

1 løg + 1 rødløg

5 fed hvidløg

2 hønsebouillonterninger

1 bakke cocktailtomater

2 bundter forårsløg

2½ dl. kaffefløde

1½ dl. mælk

Jeg tænker at opskriften ikke er mere præcis, end at du snildt kan kigge i din grøntsagsskuffe og blot tilsætte det du har? Peberfrugt, gulerødder, porrer? Hvad har DU i din grøntsagsskuffe? Denne tøm køleskabet-ret er en særdeles velegnet ret, hvis du går ind for stop madspild, så fyld bare retten op med grønt. Det bliver både sundt og smukt, når du bruger grønt! 🙂

Fremgangsmåde: 

Løg, hvidløg og bouillonterninger svitses i lidt smør/olie. Når løgene er blevet klare, tilsættes kyllingekød i små stykker. Jeg synes det er nemmere at klippe kyllingekødet og så slipper du for at kyllingesaften trænger ned i skærebrædt. Er ikke storfan af den kyllingesaft, kald mig bare salmonellahysterisk 😉

DSC_3701DSC_3704

Lad kødet gennemsvitse godt. Det er et godt tip at lade kødet stege sammen med bouillonterningerne. Det giver god smag!
DSC_3705

Forårsløg og squash fintsnittes og tilsættes kyllingen på panden. DSC_3707 DSC_3713

Der steges/svitses til det meste af væden fra grøntsagerne er fordampet. Rør godt undervejs. Din pastarest hældes ud i et stort fad. Prøv lige at se en KÆMPE portion pasta jeg havde til overs (havde vist lige glemt, at manden var i Barcelona da jeg kogte min portion 😉
DSC_3702
Kyllingeblandingen hældes oven på pastaen. Smukt ser det ud!

DSC_3721DSC_3716

Cocktailtomater halveres og blandes i. Fløden hældes ved. Panden koges af med mælken og stegeskyen tilsættes pastafadet. Der røres godt. DSC_3723

Pastafadet sættes i en 175 grader varm ovn (varmluft) og gratinerer et kvarter i første omgang. Herefter vendes blandingen rundt og der gratineres i yderligere et kvarter.

Vupti. Så er der serveret!

En rest pasta og grøntsager i krise – voila :

Gratineret pasta med kylling, squash, forårsløg og tomat.

Så er der serveret… 🙂
DSC_3733

Mere inspiration

Læg en kommentar