Gratineret spaghetti med fløde, bacon og ost

 

Vi lavede Pasta alla Carbonara forleden.

En italiensk sommerforelskelse i retten kunne ikke helt slippe. Pasta. Pasteuriserede æggeblommer i køleskabet, parmesanost, fløde og bacon. Sværere behøver det ikke være.

Det blev en stor succes min egen hjemmelavede Pasta Carbonara, selvom der er kilometer op til den italienske.

Du kan læse om min Pasta Carbonara her 

Jeg lavede dobbelt portion med den skumle hensigt at bruge resten til gratineret spaghetti dagen efter. Det var en god ide. To dage i træk fik vi lækker mad, lavet på næsten ingen tid. Vi spiste lækker bruschetta til, af en brødrest, så det var også et måltid næsten stort set baseret på rester fra køleskabet.

Den kolde Pasta Carbonara blev rørt sammen med 4 pasteuriserede æggeblommer og 2 dl. mælk og krydderier. Blandingen blev hældt i et ildfastfad og gratineret i ovnen i en halv time ca. ved 175 grader varmluft.

Kig til den et par gange. Den skal helst ikke blive for stiv ovenpå. Du kan evt. rive lidt ekstra ost og drysse over inden spaghettigratinen kommer i ovnen, det gør overfladen mere blød og lækker.

Du kan sagtens bruge en almindelig rest spaghetti eller anden form for pasta til den gratinerede spaghetti. Rør en æggeblanding, skinkestrimler, revet ost, krydderier og evt. peberfrugt i tern og vend rundt i din spaghetti-rest. Gratiner med lidt ekstra ost på toppen  i ovnen en halv time.

En let, lækker, hurtig og billig ret.

Gratineret spaghetti – alla Carbonara

Mere inspiration

Læg en kommentar