Grillede asparges med serranoskinke

DSC_4906

Altså det er jo lige NU du skal gå ombord i de dér grønne sommerlige asparges. Det er jo lige NU de er stolte, sprøde og knækkende. Det er nu de er bedst (og billigst).

Forleden vandt jeg i asparges-lotteriet i den lokale butik. 1 bundt for 13 kr. Jeg købte stort ind og vi har spist asparges i flere afskygninger i denne uge.

Grønne asparges der spises i det fri…..SÅ er det sommer. 🙂

DSC_4897

Klassikeren er dampkogte asparges med smør og salt.

Jeg koger asparges i mikrobølgeovnen i 5-6 minutter. Smørklatter og salt på toppen. That’s it. Jeg spiste dem til en rest kold kylling og en lille klat aioli. Det var en HIMMELSK spise!

Jeg behøver ikke meget mere end end et bundt asparges. Så er jeg tilfreds 🙂

2013-05-19 14.14.44

Man kan også grille de grønne asparges?

Det gør man ved at lægge asparges på grillen et par minutter, evt. pensle med lidt olie og drysse med salt.

De skal vendes ofte og have KORT tid. Det kan være lidt svært at styre, så jeg foretrækker dem dampkogte. DSC_4890

DSC_4896Man kan også vikle serranoskinke omkring og grille dem i ovnen.
DSC_4900 DSC_4903 Jeg var vist lidt “fedtet” med den der serranoskinke! Brugte kun 4 stykker (nærigpind!), så havde cirka 5 asparges i hvert bundt. DSC_4905 DSC_4906 DSC_4907

Pensl gerne dine asparges med olie på enderne og drys med salt.

Grilles i ovnen i 5 minutter v. 175 grader varmluft.
DSC_4908

Du skal holde skarpt øje med dine asparges. Jeg tror måske lige netop at det var det jeg glemte med mine. 
DSC_4914

Mine asparges fik vist lige et par minutter for meget. Eller tre.

I hvert fald blev enderne lige en tand for sprøde. Øv. Jeg har en tendens til at slukke for ovnen og lade maden stege/bage færdig ved eftervarmen. Men ups. Det gik lidt galt her, men dog ikke så galt, at det gik HELT galt. Pyh heldigvis! Man kan ikke græde over spildt mælk, men man må gerne græde over spildte asparges 😉

DSC_4924

De grillede asparges-bundter smagte LÆKKERT! De blev spist til sidste smule let tørhed til trods. Vi ELSKER asparges i min familie, ungerne også! 🙂

Her kan du godt se at mine asparges er blevet lidt for tørre i enderne?

Hold øje med din ovn! Kan du mon tage ved lære af mig? Grill i kort tid og hiv dine asparges ud UDEN at lade dem stå i ovnens eftervarme!  Pegefingren er løftet nu! 😉

DSC_4922

Så er der serveret.

Asparges-pakkerne spises som tilbehør til kødretter som tilbehør til lune frokostretter, som mellemret, som snack?

Asparges-lagret er nu tømt. Øv. Jagten må gå ind påny..

Mon jeg kan være så heldig at vinde i asparges-lotteriet igen? 😉

DSC_4923

Mere inspiration

Læg en kommentar